р.Марица-Пловдив

Модератор: Кърцата

figo94
новобранец
новобранец

р.Марица-Пловдив

Мнение от figo94 »

Здравейте на 4.07.2009 год. аз,pi4a94,и maskata може да ни закарат до Пловдив. От там минава р.Марица(за пръв път отиваме :oops: ) и мислим да половим ще имаме някъде около 6 часа! Мога да мятам на фидер или плувка ,кое ще е по- добре? Приятелят ще мята на спининг . Каква риба можем да хванем, и каква стръв да използваме ? Къде да застанем в самия град или някъде близко да града ? Можeли да препоръчате захранка ? Ако някои е ловил скоро ако иска да напише улова си !
Благодаря и ще сам благодарен на всеки коментар ! Наздраве на всички :drinkers:
България над всичко !!!
s.garnoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: р.Марица-Пловдив

Мнение от s.garnoev »

на девети километър.там реката е дълбока и държи много риба.
figo94
новобранец
новобранец

Мнение от figo94 »

s.garnoev написа:на девети километър.там реката е дълбока и държи много риба.
Каде по точно се намира защото не познавам добре Пловдив ако идваш от София каде горедолу е 9 км?
България над всичко !!!
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

s.garnoev написа:на девети километър.там реката е дълбока и държи много риба.
Че е дълбоко е вярно, ама да държи много риба???

п.п. Да не тръгнат колегите с пълна кошница и да останат разочаровани. На 9км. през деня не е за ходене, защото багерите копаят ЯКО пясък от реката. Нека другите колеги да се включат за Ви дадат информация за града-и вътре в самият Пловдив има добри места с рибки, но аз не ги знам.
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

figo94 написа: Каде по точно се намира защото не познавам добре Пловдив ако идваш от София каде горедолу е 9 км?
.
Ако идваш от София по магистралата,има два варианта:
1-От магистралата отбиваш за с.Цалапица(на табелата на отбивката мисля че пишеше за Смолян и Пампорово).След с.Цалапица,на около 2-3км се стига до разклон,това е Пазарджишко шосе.Направо е за Стамболийски(което не ти върши работа),надясно е за Пазарджик(отново не върши работа),наляво е за Пловдив.От там,на 8-10 км посока Пловдив вдясно е комплекс 9-ти км,непосредствено преди комплекса има черен път който води до реката,непосредствено след комплекса,също има черен път,който пак те води на реката,но на други места.Ако продължиш по Пазарджишко,ще стигнеш на едно кръгово,което е непосредствено преди Пловдив-това е 6-ти км,там също има хубави местенца,но трябва да отбиеш вдясно,преди кръговото за да стигнеш до тях.
2-Ако продължиш по магистралата и не отбиеш на табелата за с.Цалапица,Смолян,Пампорово,има след 15 км отбивка за Пловдив,тръгваш за града и без да отбиваш никъде ще стигнеш отново до по-горе описаното кръгово,като за ориентир малко преди него,вляво от пътя има магазин Метро,след него,на самото кръгово,вляво има бензиностанция на Шел.Влизаш в кръговото и вдясно е пътя за Пазарджик.Следваш инструкциите в т.1 и ще стигнеш пак на Девятката(к-с 9км).
Надявам се че горе-долу си ме разбрал?По тези места има шаран,сом,каракуда,платика(мн.рядко),кефал,мряна,скобар,костур.Вземете си разнообразна стръв.Не тръгвайте с "големите кошници",но не е изключено да хванете и трофеи.Наслука!
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

GODFATHER написа:
Че е дълбоко е вярно, ама да държи много риба???

п.п. На 9км. през деня не е за ходене, защото багерите копаят ЯКО пясък от реката.
И понеже не зная как се прави цитат на двама съфорумника в едно мнение :oops: ,искам да апострофирам доайена на блесната и вирбела :lol: ,г-н GODFATHER,че лично съм бързал да отида на реката,когато копае багера,понеже точно тогава "удряха" шарковците и по някое и друго соме.Невероятно но факт-когато копае има улов(е,не винаги),спре ли,спираше и рибата.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

valmet написа: И понеже не зная как се прави цитат на двама съфорумника в едно мнение :oops: ,искам да апострофирам доайена на блесната и вирбела :lol: ,г-н GODFATHER,че лично съм бързал да отида на реката,когато копае багера,понеже точно тогава "удряха" шарковците и по някое и друго соме.Невероятно но факт-когато копае има улов(е,не винаги),спре ли,спираше и рибата.

Ванка,така е приятелю,винаги когато работи багера,вдига рибата от дупката и я раздвижва.Спре ли,явно рибата си отива в дълбокото и спира да се храни може би !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Абе знам ли Любак, сомска му рабоат-кога е гладен кога не е :wink:
Когато е копаел съм нямал удар, но когато не копае съм вадил по някой сом.
Снощи, бях там от 18.00 до 22.00-исках да пробвам един нов воблер-50гр. трака та се чува в Пъровмай сигурно :D ама нямаше и помен от сом.Дори и една риба не се обърна. Може би нестабилното атмосферно налягане-пада, качва се и обратно, му нарушава хранителният режим :wink:
Но има време, лятото е пред нас-само човек да има време и дупе да обикаля реката, успехът задължително идва при този който методично го преследва.

Ама и че много я тормозят рибата по Марица си е верно :idea:
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Ванка,така е приятелю,винаги когато работи багера,вдига рибата от дупката и я раздвижва.Спре ли,явно рибата си отива в дълбокото и спира да се храни може би !!!
Бат'Любо,много си прав :!: Когато забелязах този факт преди няколко години,се допитах до стари рибари.Казаха ми абсолютно същото,което и ти си написал.В началото ми бе чудно,но като размислих,всяко едно животно,привиква към дадена ситуация и извлича полза.
Чакал съм над моста на сметището на с.Цалапица(там копаеше багер),в почивните дни,по цял ден,удари няма!Отивам в делничен ден,когато е шумно,багера копае от реката,рядко имаше случай,да не удари нещо.Още една полза от копаенето на тези дълбоки ями е,че започне ли да се застудява,рибата се струпва там.Валяло е сняг,а на хранилка сме вадели шаранчета,където по другите места вече или са изпаднали в летаргия или са се преместили в по-дълбокото.
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

valmet написа:
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Ванка,така е приятелю,винаги когато работи багера,вдига рибата от дупката и я раздвижва.Спре ли,явно рибата си отива в дълбокото и спира да се храни може би !!!
Бат'Любо,много си прав :!: Когато забелязах този факт преди няколко години,се допитах до стари рибари.Казаха ми абсолютно същото,което и ти си написал.В началото ми бе чудно,но като размислих,всяко едно животно,привиква към дадена ситуация и извлича полза.
Чакал съм над моста на сметището на с.Цалапица(там копаеше багер),в почивните дни,по цял ден,удари няма!Отивам в делничен ден,когато е шумно,багера копае от реката,рядко имаше случай,да не удари нещо.Още една полза от копаенето на тези дълбоки ями е,че започне ли да се застудява,рибата се струпва там.Валяло е сняг,а на хранилка сме вадели шаранчета,където по другите места вече или са изпаднали в летаргия или са се преместили в по-дълбокото.
Да ВАЛ полза голяма е и за БРАКОНИЕРИТЕ-ТЪРМАКЧИИ МАМА им да еба мръсна.
Броил съм ги още края на октомври, по 10-12 човека по обед, звънял съм многократно на АНЕВ и подчинениете му-ми ние нямаме кола, нямаме еди какво си и еди що си и т.н. А аз сам на реката, мога ли да пребия 10-12 ИДИОТА-не мога и какво сгъвам си пръчката и си тръгвам. Не м,и се пише-такава е държавата ни.

Дано новото правителство най-сетне промени реалноо нещата в държавата, защото от 1989г. конц ите се дърпат от....... и всичко си е по старому.

Абе наслука на съвестните риболовци за останалите ДЪРВО!!!
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

GODFATHER написа:Да ВАЛ полза голяма е и за БРАКОНИЕРИТЕ-ТЪРМАКЧИИ МАМА им да еба мръсна.
Броил съм ги още края на октомври, по 10-12 човека по обед, звънял съм многократно на АНЕВ и подчинениете му-ми ние нямаме кола, нямаме еди какво си и еди що си и т.н. А аз сам на реката, мога ли да пребия 10-12 ИДИОТА-не мога и какво сгъвам си пръчката и си тръгвам. Не м,и се пише-такава е държавата ни.

Дано новото правителство най-сетне промени реалноо нещата в държавата, защото от 1989г. конц ите се дърпат от....... и всичко си е по старому.

Абе наслука на съвестните риболовци за останалите ДЪРВО!!!
Да,те ползите от багера се ограничават само в това-привличането на рибата в ямите за да зимува и активизирането й когато копае.А дали този който е разрешил да се копае по реката се е замислил до какво води копаенето?
В интерес на истината,не съм видял косачи в района на Стамболийски,но парашутисти-много.
Знаеш ли,по моя прост акъл,това че ИАРА не си върши работата е вярно,но и ние съвестните сме си виновни до някъде.Ако всеки съвестен,ей така,реши да не си извади билет за следващата година и няма постъпления в Горското,дали няма да се вземат някакви мерки?
Я да спирам,че опропастих темата на колегата,за което моля за извинение! :oops: Поне се надявам да съм му помогнал с по-горните си постове.
Наслука на всички!
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

В града като влезете и като мините покрай панаира по път за центъра минавайки панайрния мост завивате веднага в дясно там ще видите паркинг за коли отдясно спирате колата някаде там и намирате стълбичките по които да слезете до реката(между двата моста тъкива стълбички има само едни няма как да сбъркате) след като последвате патеката от стълбичките ще стигните до един голям разлив от ляво трябва да е носът на един остров избирате си нормално бавно течение и почвате да мяткате за плувка и фидер е страхотно препуръчвам ти за фидера (фреснки хляб и бял) за плувката само френски препоръчителна захранка натурално овлажнен хляб направен както се казва на сняг объркан с глина а за спининг може да се подгони някои кефал.

Надявам се съм бил полезен и да пишеш къкво сте хванали :wink: :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
figo94
новобранец
новобранец

Мнение от figo94 »

Мерси много колеги ! Сега остава да отидеме и ще напиша улова .
Наслука и наздраве на всички :drinkers:
България над всичко !!!
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

figo94 написа:Мерси много колеги ! Сега остава да отидеме и ще напиша улова .
Наслука и наздраве на всички :drinkers:
И да пуснете някоя тема с улова от наща река да не ви искаме мито на излизане от града :lol: :lol: :lol: може отделна тема може тук ама да видим :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Валмет:когато копаят багерите вдигат от дъното мътилка,червеи,вердевас и друга храна и затова имаш удари на дъно,тоест естествено захранване.
Готфайтър,според мене когато копае багерът няма смисъл да хвърляш на спининг сомът е по дъното и няма да се вдигне в средния слой да атакува воблера.......това разбира се е мое мнение и ти можеш винаги да го провериш.
Айде бре хора, хващайте сомът си дава и вчера пак хванах/въпреки земетресението/ една седмичка та днеска ще си хапна. :D
валатът не най-лошото нещо на света
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”