2 дена вятър и една риба

Модератори: bobopeli, sapuna

bisqo
разбира нещата
разбира нещата

2 дена вятър и една риба

Мнение от bisqo »

след като не успях да намеря номера на който да се обадя да си резервирам място на хамбарите на тец-а и от последното ми посещение там реших този път като ида да търся толстолопа по всеизвестния метод с тапата и пружината.отидох под пожарната понеже там съм бил и съм виждал как се обръшат и шляпат чудовищата.пристигнах някъде към 10 сутринта(понеже бях на работа до 8ч), времето хубаво , да ама след има няма 10мин като се почна един вятър та имах чуството, че всички ветрове на света там имаха среща.както и да е.аз упорит, че и нова сопа имах да сефтосвам.въпреки течението там ми се стори удачно понеже като хвърля към снадки ли са кво са и течението бавно ми носи тапата та по-гомям шанс някой рибок да се блъсне в нея има.на пружината слагах купешка захранка за пружина,с една кука с царевица забита направо в зърното(не на косъм) а дистанцията на която хвърлях бе повече от достатъчнна след като рибоците се обръщаха на 1-2м от тапата ми.та това ми беше и най-близкия досег с тези риби.при цялото това цамбуркане и игране нито един не поиска да ми опита от манджата.все пак не останах като от този язовир, на няколко пъти като вадех въдицата имаше по една малка рибка- е... ли ги кви бяха нещо не са ми много познати всички видове.общо взето неуспеха го обяснявам със силния вятър и скапаната захранка(защо скапана ще разберете).и така аз без риба си поех обратно пътя към пловдив към 22ч.прибрах се, окъпах се и си казах утре пак на риба, но не там.отпочинал малко на другия ден тръгнах към яз.Кюрча(не съм сигурен за името тук един колега така го нарича) намиращ се малко след Раковски. Намерих го аз след малко лутане и след като карах около 2км по отвратително ужасен черен път се паркирах някъде към 10ч сутринта.Веднага разпъване на такъмите и почнах да чакам.а времето пак един гаден вятър смрад.след около 2 часа без удар реших да сменя захранката понеже имах още един пакет ванилия с коноп която съм ползвал и преди и съм имал успехи. още на 15-та минутя някъде след като смених захранката на пружината тапата потъна и последва упорито разпъване.оставих го малко и се почна една бих казал не особено голяма борба и след по-малко от 10мин се оказа в кепа един толстолб около 6-7кг. може и да е повече и по-малко ама нямам кантар и на око ги меря :) смених и на другите въдици захранката но докато си тръгнах има само още един удар който така и неуспях да видя понеже малко след като потъна тапата кордата ми отпусна и си извадих само тапата.очевидно е бил някой дзверо след като съм 0,35 монофил и пазача на язовира ми каза при пристигането, че другия рибар който беше на язовира изпуснал един около 20кг :!: времето започна да се разваля и аз неискайки да затъна в итвратилно ужасния черен път си прибрах циганията и обратно към пловдив.и така за около 5часа риболов една доста прилична риба която тази вечер ще украси чинията ми. впечатлението ми от язовира е, че риба има и е много приятен-няма лудница, чисто е както водата от растителност така и брега от боклуци.единствето което не ми хареса е черния път. снимков материал от тец-а нямам разбираемо защо а от кюрча имам 2 на рибока
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=387932
Изображение
Незнанието не е извинение.
Messi
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: 2 дена вятър и една риба

Мнение от Messi »

Изображение
Изображение
Изображение
dandi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dandi »

Браво колега. Супер толстолоб :smt038
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Супер рибе :D
поздрави :D
LONG LIVE ROCK AND ROLL
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

:smt038 :smt038 :smt023
Изображение
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

Е , браво колега това е любимия ми язовир всяка седмица съм там и аз за толстолоб.
Дори може аз да съм ти го казал , ако си ми писал ЛС.
Супер толстолоб си хванал.На кое място на язовира , беше застанал :?: :wink:
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Добра риба.Браво.Другия път заедно трябва да спретнем някъде.
TICA FAN
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Браво хубав толуп.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Супер риба :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

от flyester на Чет Юни 25, 2009 8:56 pm
"Е , браво колега това е любимия ми язовир всяка седмица съм там и аз за толстолоб.
Дори може аз да съм ти го казал , ако си ми писал ЛС.
Супер толстолоб си хванал.На кое място на язовира , беше застанал "
бях застанал почти до бараката на пазача.абе колега да те питам там тези железни врати защо не се отварят да се мине, гледам там местата ще са доста дорби и сенки има 8)

от SONY на Чет Юни 25, 2009 9:02 pm
'Добра риба.Браво.Другия път заедно трябва да спретнем някъде"
SONY казваш и отиваме :D само да не съм на работа де .
Изображение
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

бях застанал почти до бараката на пазача.абе колега да те питам там тези железни врати защо не се отварят да се мине, гледам там местата ще са доста дорби и сенки има 8)

Ами те не се отварят , защото недават от там да се минава.
Може да отидеш там , където е пазача от дигата на язовира. :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Първо да ти благодаря за репортажа!И второ:
sapuna написа:
bisqo написа:... не мисля да захранвам. мисля само квото сложа в ПВА торбичките :D
Почти сигурно капо!В най добрия случай-каракуди! ;)
Тапата също не е удачен вариант за този водоем!Там основното правило е "Царевица,царевица и пак царевица!"
sapuna написа:
bisqo написа:колега модератор на теб вместо наслука и късмет сигурно ти подават една торба царевица :D това в кръга на шегата. незабравяй, че наистина си е късмет все пак-добре де 90% късмет 10% от рибаря(мое виждане)
Обещай да пуснеш репортаж като се върнеш! ;)
Ако уцелиш ден и храниш и един час ти е достатъчен!Ако не уцелиш ден и храниш влизат в сила процентите,но доста по различни по горе посочените от теб!Дистанцията не е важна-важно е дъното и манджата!Върни страница назад и препрочети мнението на Бончо-ама много е прав специално за този водоем!Постараеш ли се,репортажа ти ще е различен от "Разочарование на теца" или нещо от сорта!

п.п. Една торба царевица понякога свършва за по малко от денонощие! ;)
Прав бях нали?!?!? ;)

За толупа...БРАВО!Друго не мога да кажа! :smt023
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

ще я видим тая работа :twisted: все някога ще ги излъжа тия толупи там. относно тапата и царевицата мисля следното - щом на няколко язовира съм хващал толстолоб по този метод значи и на тец-а ще стане а царевицата и да я хвърлям за начина по които ловя няма да има много смисъл.
Изображение
jos83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jos83 »

На теца за толуп махни тапата пружината да пада на дъното! Слагай повдигачи на куките и захранката да прави облак, като и захранваи обилно с топки около пружината!
Успех с толупите! :wink:
Не се променят само най-глупавите
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

jos83 написа:На теца за толуп махни тапата пружината да пада на дъното! Слагай повдигачи на куките и захранката да прави облак, като и захранваи обилно с топки около пружината!
Успех с толупите! :wink:
досега имал ли си резултати там по този начин и къде си бил?
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”