Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Помощ при строене на къща ???
Модератор: dantho.mihov
Помощ при строене на къща ???
Здравейте приятели,
Т.к бях изправен пред дилемата за купуване на апартамент, ако си спомняте преди много време питах за отопление газ или топлофикация, сега стигнах до извода, че е много по-удачно да се построй къща за същите пари. То винаги съм го знаел де, ама да се убеди женската част не е много лесно
Та тъй, дайте идея коя фирма може да построй къща от първата копка до самия край, до замазка и шпакловка. Респективно да изготви проект, план и т.н. В момента съм в търсене на терен около София и искам да съм подготвен.
Ще съм изключително задължен на всеки отзовал се с каквато и да е информация.
Благодаря предварително на всички !
Поздрави
Мариан
Т.к бях изправен пред дилемата за купуване на апартамент, ако си спомняте преди много време питах за отопление газ или топлофикация, сега стигнах до извода, че е много по-удачно да се построй къща за същите пари. То винаги съм го знаел де, ама да се убеди женската част не е много лесно

Ще съм изключително задължен на всеки отзовал се с каквато и да е информация.
Благодаря предварително на всички !
Поздрави
Мариан
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Помощ при строене на къща ???
Имаш ли представа колко много пари ще трябва да приготвиш.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Дай на лични по-подробни данни като:
- квадратура
- бюджет и други данни за проекта
Сериозно имам нещо в предвид.
- квадратура
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
За квадратурата съм намислил около 150 м2 да е чисто. За бюджета ще ти пиша на лично от съображения за сигурностgosta написа:Дай на лични по-подробни данни като:
- квадратура

butnik написа:Имаш ли представа колко много пари ще трябва да приготвиш.
Абе горе долу имам някаква представа бат Ице. Нали знаеш, че се занимавам със строителство също. Ама я ти си много по в час с нещата от мен. Дай да видим какво можеш да намериш като инфо ти. Ще съм ти благодарен

Колега имам едно приятелче, което е ломчанин и от 18 години е строител в София. Като може до го препоръчат хора от София, както и да видиш къщи и други неща които е строил. Ако те интересува това е неговият тел номер 0899/860-228 може да доиде да се разберете на място.. с това мога да ти помогна.
Първо трябва да си намериш парцела и тогава проектите и другите работи. Малко е трудно да ти се направи проект без да знаеш какъв ти е парцела- наклон, форма, улица от която да имаш достъп към него. Определени помещения от къщата е добре да се слагат в определени посоки и изведнъж входа на къщата като си вземеш парцела да трябва да е от друга страна- това може да разбърка всичко- излишни разходи. Най- добре да си вземеш парцела като гледаш да не минават през него разни проводи- електро, вода и т.н. (зависи колко близо до София) за да може да си го използваш целия, не да спазваш разни отстояние.......... ама те са много неща.
Ако искаш да ти препоръчам проектанти пиши едно лично, но като съвет първо си намери парцел.
Ако искаш да ти препоръчам проектанти пиши едно лично, но като съвет първо си намери парцел.
не ще, не ще па спре
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Мариане,далеч си ми,иначе бих ти помогнал поне с труд.150м2 един етаж ли,аз мисля,че е много рано да обсъждаш каквото и да е ,преди да си взел място да имаш проект.Но при всички случаи ще е по-изгодно да си купиш нещо готово.Ако имаш свой терен -да,но при условие,че ще трябва да плащаш и него.Още повече цените сега са надолу,поне в Пловдив.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Хубаво е наистина да се уредят нещата първо с имота. Мариане, гледай като купуваш, да купуваш Урегулиран Поземлен Имот (УПИ) с предназначение за жилищно строителство със съответната разрешена височина. Всичко друго различно от това би довело до нуждата от изготвянето на Подробен Устройствен План (ПУП) за съответния имот (за вкарване в регулация и/или промяна на предназначението), което само по себе си оскъпява процедурата.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Ако искаш кума ми и тъста ми се занимават с тези неща.Нещо за питане л.с.Ако мога ще помогна.
Тоз, който падне в бой той не умира.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
От мен можеш да си поръчаш дограмата. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- новобранец
Колега,всичко е хубаво и правилно до тука за това какво ти казаха другите колеги-парцел,после проект.Аз от 2000 година строя къща 151 квадрата.Надявам се да си приготвил мнооооооуууу пари за да се оправиш докрай без ТИ да бараш нещо.И да ти кажа нещо ,което по горе в мненията го нямаше.Търси си майстори,ама майстори на които си видял работата и които поне 2-ма да са останали доволни от тях за да не се ядосваш по нататък.Не се нахвърляй на евтиното,не се нахвърляй и на скъпото.Винаги има среден вариант,който ще ти свърши идеална работа.Търси,винаги търси подробно,нещото което търсиш почти винаги го има някъде и по-евтино.Ако искаш мнения от мене относно това и онова,не се притеснявай пиши ми Л.С. да не се ровя из форума да търся темата,почти съм сигурен,че винаги ще ти дам вариант за избор за нещото което си намислил.Най лошото е когато нямаш избор,не мога да ти обещая друго ,но поне избор мога да ти дам,който вариант дали ще приемеш или не си е твоя работа. 

Какво е по-хубаво от едно бурканче с мед?Две бурканчета с мед.-Мечо Пух
Прави са колегите че първо трябва да си купиш УРЕГУЛИРАН ПАРЦЕЛ.После да му мислиш. И за мен най-добре за да нямаш ядове с проекти и общини разгледаи офертите на сглобяемите и дървени къщи.2 ПРИАТЕЛИ си направиха и са страшно доволни.Бързо ,качествено и красиво.Не се занимаваш с никакви проекти и разрешителни.Офертите са прилични от 500 лв.до 1500 лв.на кв.Раздвижени както намериш за добре и срока е 3-5 месеца.до ключ. 

- georgi_sarafov
- научил се да хвърля
Работя във фирма"ИГЕН-СТУР"ЕООД".Намира се на 80 км.от София в гр.Пирдоп. занимаваме се точно с това от което имаш нужда.Ако те устройва дай знак и ще оправим работата.Успех колега