Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Търся подходяща въдица и макар за риболов с блесни и воблери
Модератор: sapuna
Търся подходяща въдица и макар за риболов с блесни и воблери
Здравейте, колеги! До скоро не практикувах този вид риболов, но случайните ми експирименти последнште два излета ме запалиха много. Хванах кефали първия път, а вчера една щука 1.5 кг. Та мисля да се образовам в областта на изкувствените примамки и тепърва да ловя на тях, но тъй като съм млад рибар искам прероръка за въдица и макара подходящи за този начин на риболов. Eвентуалния ми улов може да е кефал, щука и сом. Конкретни маркови модели може и да не ми предлагате, защото съм с ограничени финансови възможности, но поне на теория искам да знам какви параметри и характеристики да търся. Пък като почна работа може да си взема нещо по-качествено. Благорадя предварително! 

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
-
- разбира нещата
Re: Търся подходяща въдица и макар за риболов с блесни и воблери
Търси и ще намериш! Всичко което те интересува,вече е коментирано! Повече информация в Спинингов риболов!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Упс... Този раздел ми е обегнал от погледа. Благодаря, че ме насочихте към него

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1170 Спрях се на това, ако може да дадете мнение. От прочетеното в раздел спинингов риболов разбирам, че не е най-подходящата, но ще я ползвам и за дъно. Интересува ме акцията не е ли голяма, може ли да е пречка?
Въдицата си е направена за риболов на тежко.Акцията определено ще ти е проблем за замятане на по-малки примамки ( ще ги плюе пред тебе ).За жалост не може всичко да се прави с една пръчка.kesh написа:http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1170 Спрях се на това, ако може да дадете мнение. От прочетеното в раздел спинингов риболов разбирам, че не е най-подходящата, но ще я ползвам и за дъно. Интересува ме акцията не е ли голяма, може ли да е пречка?

TICA FAN
Колеги, дайте мнение за тази въдица http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... w=85&click Globe Big Bull. Прочетох добри думи за марката Глобе, но за фидер въдици. Някой има ли въпросния модел Биг Булл да каже как е и евентуално до колко кг риби може да понесе пръта? Ааа и също има ли значение за здравината дали 2.70 или 3м при еднаква акция. 3-метровата я има в магазина и се колебая коя да си взема.
Едно приятелче го има същия спининг на 2.70.Единственото ,което мога да ти кажа със сигурност е ,че е доста лека пръчката и хвърля добре по-тежки блесни ( над 10 гр. ) и клатушки.За сега не е закачал сериозна риба с него,та незнам,как ще е от към здравина.
TICA FAN