Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Профилактика и ремонт на карбони и макари
Модератор: emo vasilev
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Профилактика и ремонт на карбони и макари
Ще приложа линк за online поръчка на лагери:durumov написа:лагерчета нови си намерих, подмених някои от старите, които се бяха разшумили и с водоустойчива литиева грес/Bosch/ съм смазал всичко ....batmilen написа:...почисти и стягай![]()
профилактика на карбонови колянови връзки - когато след продължителна употреба изтъняват 2те части и се чувства луфта - когато пръчката е на 2,3, 4 части - класическия мач, фидер и и най-обикновения спининг. Решението е графитен спрей на Maver - нанася се на слоеве - шлайфа се финно с водна шкурчица и пръчката ти се възражда.
http://www.rudibg.com/
Графитния спрей ot сайта на Maver - или неговия дистрибутор за БГ.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
за по залюпените, както аз бях когато преди 1 год. питах и само с общи приказки ме отваряха ето ви линк към online магазина.
http://geri.mediasint.com/sh/
...и си е наша фирма - подкрепете Българското
Работи с наложен платеж - идва ти пратката и си плащаш.
Търсят се размери дали ги имат в наличност - има и телефон...
попълваш си полетата в mm. - лагера трябва да си знаеш след като си замерил стария - Вътрешен диаметър-Външен-Дебелина.
Действайте...Очаквам от колегите да споделят също и други ремонти и нужди - всички да си помагаме...
http://geri.mediasint.com/sh/
...и си е наша фирма - подкрепете Българското
Работи с наложен платеж - идва ти пратката и си плащаш.
Търсят се размери дали ги имат в наличност - има и телефон...
попълваш си полетата в mm. - лагера трябва да си знаеш след като си замерил стария - Вътрешен диаметър-Външен-Дебелина.
Действайте...Очаквам от колегите да споделят също и други ремонти и нужди - всички да си помагаме...

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Абе ДУРУМЕ,всяка работа си има лесното...аз освен от жени , риби и кораби от друго не разбирач...счупените макари и пръчки ги давам на Слави Косара от Краставицата и ...там ми ги ремонтират срещу скромна сума...като вземат да искат повече пари си купувам нови такъми...не съм толкова богат,че да поправям нещо що не се поправя ...по няколко пъти...лагерчета ще сменям...може...ама друг път...
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
слави-млави...краставица-мраставица...брато, като ми е кеф да си ги отварям, ще си го правя... веднъж само съм ползвал услуги на друг майстор-1 месец му издържа ремонта върху пръчката ми.batmilen написа:.....Слави Косара от Краставицата ...
Но си имам и резервен вариант за макарите - ако повредата е по голяма и тук имаме във Варна страхотен хакер на механизмите.

Ама не ме разбирай погрешно - говоря ти за 2, 3 до 4 год. машини например - а аз съм оставил 2,3 за паметници отпреди 15-20 год. - но забележи - в перфектно състояние. Това е DAIWA-и все пак.Не мога да ги засиля....
Стоят си .... и си ги гледкам - няма лошо

А ти не ми се прави на отворен... купувал си си все нова...айде нали си поправяш трабанта - ти трабанти правиш...че макарички ли не можеш...........

ДУРУМЕ...като ги отваряш гледаш ли им частите ...от какви сплави са направени ...запчатките и червяците лесно да се износват...такива луфтове имат,че един раздрънкан пръдлив трабант е направо като швеицарски часовник пред тях...тия ментета...независимо от цената която си платил за тях...най-добре се поправят,като си купиш ново менте...При Славето сменят счупени пружинки,разместени части и т.н....предпочитам едно ново менте за 10 лева отколкото да взема само дръжка за макара за същата сума...
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Гледам ,че г-н Дурумов им разбира на макарити.Може ли да ми даде съвет къде да си оправя едно ZEBKO/със сантиментална стойност/.Опира
някаква пластинка на реверса и при въртене се чува гаден шум.Оправялиса ми я ,но от ден до пладне.Благодаря предварително.
някаква пластинка на реверса и при въртене се чува гаден шум.Оправялиса ми я ,но от ден до пладне.Благодаря предварително.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Всичко се оправя. Кога стърже - с контра ...без контра ...със шпулата на макарата или без шпулата. различни са повредите разбираш сам ...как да ти кажа така без
...още нещо - може да ти стърже когато навиваш/обираш влакното - напр. и да се износила водещата ролкана бигела.
ей тъй само като кажеш .... "стърже" не става - къде по точно локализирай стърженето и тогава

...още нещо - може да ти стърже когато навиваш/обираш влакното - напр. и да се износила водещата ролкана бигела.
ей тъй само като кажеш .... "стърже" не става - къде по точно локализирай стърженето и тогава
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
на кое викаш реверс...........блокажа за заден ход ако е /или контрата както и викат/ - някои модели макари си имат такъв шум като църкане/цъкане - когато са в положение блокиране на задния ход - тогава действа аванса - като се мине в другото положение - свободен ход напред и назад - характерното църкане спира.камен написа:Когато обърна реверса шума спира.Явно там е проблема.
Тия шумове ти индикират в какъв режим си - на Рьобито ми например като го оставях на дънен такъм едно време - като удареше кефал към 500гр. и се чуваше на 10на метра - като все едно има зумер на линията си.
Трябва да я отвориш...махни капачката 3-4 болчета са... притисни с ръка без капачката после - въртиш ...слушаш и гледаш какво е....все пак така нищо не мога да ти кажа без да съм я видял.
...и последно не съм им магьосник на макарите - не си създавайте впечатление , че мога всичко да оправя - като съм на зор отивам при един мой човек, който като ме види още от вратата се хили и вика ....айдеееее пак голяма риба ти счупи машинката