Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Как да си изберем място?
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
Как да си изберем място?
Здравейте. Да кажем отиваме на непознат язовир , как да си изберем място за ловене има ли значение слънцето или вятъра защото ми казаха че ако духа от изток рибата ще е по на юг същтото и за слънцето та да ви питам тва вярно ли е ?? И ако е има ли други условия
. Мерси Предварително.

Re: Как да си изберем място?
Е то слънцето всеки ден изгрява, преминава и залязва на едни и същи места. Не вярвам баш то да има значение. А за вятъра съм чел, че е хубаво да си срущу него, защото вълните бутали планктона към прега и рибата отивала там да се храни. Не знам до колко е вярно, опитах един-два пъти и се отказах. Аз лично нямам нерви да ловя срещу вятъра, кофти работа е.
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Аз не се съобразявам нито с вятъра, нито със слънцето.Като съм решил да ловя на дадено място-ловя там, освен ако няма кал до колене и неможе да се стигне!
Има си тема за непознатите язовири.
Темата ще я заключат, ама айде!

Темата ще я заключат, ама айде!

Когато си на перо,единствено може спокойно да се лови,когато вътърът духа откъм гърба,но пък съм се уверил,че шарана по-добре кълве,ако има вълнички.Наслука.
Заставай до мангалите,ако не вонят много
,като корморани са 

- gotinbg
- научил се да хвърля
от петко стоянов на Нед Юни 28, 2009 4:30 pm
Заставай до мангалите,ако не вонят много ,като корморани са

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Избора на място е поне толкова важен, колкото захранката и правилния такъм.
Независимо дали водоема е познат или не, рибоците се придържат на еднотипни места.
Хубаво е са застава на места, отличаващи се от околността. Заливи, носове, по-стръмни преходи в дълбочината, стъпала и подводни острови.
Всичко отличително задържа рибата, а в комбинация със сезона и дълбочината, винаги може да се ориентираш за правилното място.
Независимо дали водоема е познат или не, рибоците се придържат на еднотипни места.
Хубаво е са застава на места, отличаващи се от околността. Заливи, носове, по-стръмни преходи в дълбочината, стъпала и подводни острови.
Всичко отличително задържа рибата, а в комбинация със сезона и дълбочината, винаги може да се ориентираш за правилното място.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
аз избирам острови или заливи а ако ги има и 2те си изнбирам мястото където по малко духа в повечето случей е залива