Язовир с. Златар

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

nedkost
новобранец
новобранец

Язовир с. Златар

Мнение от nedkost »

Днес за 3-ти път ходя на този язовир. Плаща се по 3 лева на човек, независимо от броя въдици. Язовира е много чист - бяла пръст и камъни - няма тиня. Риби - Шаран, Бял Амур, Толстолоб, Американски сом, Каракуда, Циганка (Слънчева рибка) и Острица (Говедарка).
Има шарани над 5 кг, а амурите (ако ударят) са над 3 кг.
Днес не ми вървеше и си отидох само с 10 каракуди (300-400 г), но това явно е изключение - язовира просто ври от риба.
Миналият път към края на забраната ми удари амур - щеше да счупи макарата (него го изтървах - откачи се до брега), два шарана по около 1кг и един толстолоб 1,5 кг. Всичко това само на пружина и стиропор.
Колегите до мен извадиха див шаран - 5 кг на рибка(говедарка).
Лошото е, че всичко освен плевелната риба и каракудата се плаща:
Шаран, амур - 4 лв/кг
Толстолоб - 2,5 лв/кг
Сом - 7 лв/кг

Въпреки това, ако обичате рибата - шаранът си заслужава. Няма никаква миризма на тиня за разлика от повечето други платени водоеми. Таранката също е много вкусна.

А, забравих - има страшно много дребни шаранчета от по 50 до 200-300 гр, които кълват на всичко - днес хванах дори 2-3 на рибка, но ги пуснах обратно.
Накрая пуснах "чадърчето" и с 4-5 вадения напълних половин кофа говедарки за котките - има я в огромни количества тази плевелна рибка.
Важно: Собствениците хранят рибата с Брускети Марети :)
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Язовир с. Златар

Мнение от svetlio86 »

Защо ли ми се струва като поредната реклама на язовир от частно естество която ще бъде изтрита!!!!! :twisted:
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
MITAKA_STZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MITAKA_STZ »

svetlio86 написа:Защо ли ми се струва като поредната реклама на язовир от частно естество която ще бъде изтрита!!!!! :twisted:
И на мене така ми се струва. :finga: :finga: :finga:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
nedkost
новобранец
новобранец

Мнение от nedkost »

Нямам нищо общо със тези които държат язовира - просто давам информация.
Нали тук е мястото - информация за водоеми?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”