Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Раници! Или в какво си носите багажа.
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- ще става разбирач
Раници! Или в какво си носите багажа.
Та така
Понякога ми се налага да ходя на язовири, до които за да стигна трябва да вървя пеша километър или повече. Понеже обичам да съм подготвен си нося всички такъми със себе си - калъф голям с 4-5 въдици вътре, метален живилник, куфарче с такъми, метални колчета и стойки, плажен чадър, вода, храна, кофа с подхранка и стръв, сгъваем стол тип шезлонг и т.н. Много нещо мъкна знам, ама съм си такъв. Проблема е че не ми стигат ръцете
Преди 10 години брат ми ми донесе от Англия раница Mizuno - нещо подобно на тая:

Кораво добиче излезе, голямо бъхтене и мъгел е видяла, а още е като нова. Девет години пеша съм обикалял язовирите с нея. От около година обаче съм с куфарче/кутия за такъми и проблема е че то не влиза в раницата, поради което вече не мога да я използвам. Та сега ходя с обикновена ръчна чанта за багаж. Събира всичко, ама крайно неудобна за носене.
Та викам си - ше си зема раница туристическа. Виждал съм такива едни големи, широки и високи раници, с много джобове. Нещо такова:

Друго си е когато тежеста пада на гърба, а не на ръцете. До тук хубаво, прерових нета ама се оказа че хубавите раници от тоя тип са на 200лв
Пак ни експлоатират тука в третия свят. Аз повече от 50лв не давам. Само Ташев имат за по 70 лв - ходих гледах ги в Метро - на снимка са супер, на живо - пълна скръб. Първо са малки, второ са тесни и куфарчето ми пак няма да влезе, трето изглеждат така сякаш аз съм ги шил от подръчни материали.
Сега съм в пълен шах.
Та реших да ви питам вие с какво си носите багажа? Може нещо да ми проблесне. Дайте и снимки ако може.
Или пък ако знаете от къде може да се закупи такова нещо за до 50лв във Варна, ще е супер
От интернет не пазарувам, снимките лъжат!
Вече взех да обмислям как мога да трансформирам такава ръчна чанта

в раница....

Понякога ми се налага да ходя на язовири, до които за да стигна трябва да вървя пеша километър или повече. Понеже обичам да съм подготвен си нося всички такъми със себе си - калъф голям с 4-5 въдици вътре, метален живилник, куфарче с такъми, метални колчета и стойки, плажен чадър, вода, храна, кофа с подхранка и стръв, сгъваем стол тип шезлонг и т.н. Много нещо мъкна знам, ама съм си такъв. Проблема е че не ми стигат ръцете

Преди 10 години брат ми ми донесе от Англия раница Mizuno - нещо подобно на тая:

Кораво добиче излезе, голямо бъхтене и мъгел е видяла, а още е като нова. Девет години пеша съм обикалял язовирите с нея. От около година обаче съм с куфарче/кутия за такъми и проблема е че то не влиза в раницата, поради което вече не мога да я използвам. Та сега ходя с обикновена ръчна чанта за багаж. Събира всичко, ама крайно неудобна за носене.
Та викам си - ше си зема раница туристическа. Виждал съм такива едни големи, широки и високи раници, с много джобове. Нещо такова:

Друго си е когато тежеста пада на гърба, а не на ръцете. До тук хубаво, прерових нета ама се оказа че хубавите раници от тоя тип са на 200лв

Сега съм в пълен шах.
Та реших да ви питам вие с какво си носите багажа? Може нещо да ми проблесне. Дайте и снимки ако може.
Или пък ако знаете от къде може да се закупи такова нещо за до 50лв във Варна, ще е супер

Вече взех да обмислям как мога да трансформирам такава ръчна чанта

в раница....
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Раници! Или в какво си носите багажа.
Джип си трябва колега.
. Пожелавам успех с раницата!

Риболовът не е слука,а наука!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пак ни цакат злите западняци а ?
За 50лв си вземи 2 сака и пъхай куфарчето смело.

За 50лв си вземи 2 сака и пъхай куфарчето смело.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- ще става разбирач
Цакат я. В ebay за по 30 долара се намират по-добри от тея тука за 200лв дето са. Ножове Кизляр и Златоуст в Русия са 80лв, тука ги продават по 200+. Касетофона на колата го взех за 200, в сащ беше 50 долара???? Отплеснах се.
Аз сега съм със сак, ама неудобна работа.

Аз сега съм със сак, ама неудобна работа.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Аз имам раница на Ташев, което е малка като размер(около 20-25 литра), но просто не вярвам да съществува по-здрава раница. Повече от 10 години я ползвам страшно активно и не е мръднала. Като я изпера изглежда все едно от магазина я вадя. Единствения кусур е, че преди 1 година(10-тина година след купуването) един от циповете се прецака и трябва да го сменя. Преди толкова време раницата струваше около 35 лева, така че сега надали по голяма ще е под 100 лева. Но ти си прецени, аз просто давам един много голям + за Ташев, като марка. Освен да са си развалили продуктите 

-
- разбира нещата
По-здрави раници от брезентовите няма да намерите момчета,аз използвам една такава от 15 г,беше на дядо ми,а той още колко я е използвал,не се знае.
По ловните магазини се разтърсете и няма да сбъркате.Цените не зная как варират.Пожелавам ви успех!
По ловните магазини се разтърсете и няма да сбъркате.Цените не зная как варират.Пожелавам ви успех!
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:

http://hristocarp.com/shop/product_info ... cts_id=209
Повече пари е от тези които даваш,но все пак не е и 200лв

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- CrossFire
- разбира нещата
Аз ти препоръчвам сак от този тип:

Предлага се от различни фирми. Предния джоб побира живарник, сито и глава за кеп.
Ако вземеш дълбока раница ще се наложи да вадиш всичко, за да си извадиш нещо от дъното и!
На посочения от мен тип сак, цените варират от 50 до малко над 100 лева(може и по-скъпи, незнам). А този от снимката е 56 лева.

Предлага се от различни фирми. Предния джоб побира живарник, сито и глава за кеп.
Ако вземеш дълбока раница ще се наложи да вадиш всичко, за да си извадиш нещо от дъното и!
На посочения от мен тип сак, цените варират от 50 до малко над 100 лева(може и по-скъпи, незнам). А този от снимката е 56 лева.

-
- ще става разбирач
Брей това много яко наистина. За 50лв си е супер оферта. Ще поразровя още нета, но май тази ще е. Много е фешън. Благодаря CrossFireCrossFire написа:Аз ти препоръчвам сак от този тип:

- CrossFire
- разбира нещата
Това са и размерите: 40 x 70 x 38 см. Пише, че е от здрава материя, но съм я гледал само от разстояние.
На Filstar има със подобни размери и е от наистина здрава материя, но не е толкова "фешън"
Успех в избора!
На Filstar има със подобни размери и е от наистина здрава материя, но не е толкова "фешън"

Успех в избора!

- Георги Кръстев
- сериозен играч
Колега ако ще търсиш раници тръси да са правени от кордура, това е много здрав плат. Инъче съвета ми е рибарски сак като този colmic. Моя не е рибарски
ама върши същата работа. А най-добре си е с колата до водоема и нямай грижи за носене

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!