Избор на пръчка за риболов

Модератор: sapuna

Lubopitko
новобранец
новобранец

Избор на пръчка за риболов

Мнение от Lubopitko »

Здравейте!
Закупих си следния модел макара - Shakespeare - Supreme Magnesium - преден аванс, 6.2:1 - 10 лагера - титаниева анти-усукваща водеща ролка - лек корпус от магнезий - супер стопер - балансиран ротор - резервна алуминиева шпула - 0.30/100м.(в една тема писах, но нямаше отговор дали тази макара е с много по-лошо качество от Flueger Supreme Magnesium Spinning Reel)
Искам съвет за избор на пръчка за тази макара!

Имам друга въдица с макара - Daiwa Exceler 2500 и с пръчка CATANA BX TROUT GT 4.20м акция 15-20 гр.
Ловя главно на малки водоеми и реки около Пазарджик и също така на язовир Доспат и Тополница.
Искам да ми препоръчате пръчка която да мога да ползвам в допълнение на този която притежавам, за да мога да я ползвам на места където тази (CATANA BX TROUT GT) е неподходяща.
Надявам се да ми препоръчате качествена пръчка, тъй като не си сменям често такъмите и ги пазя добре, така че съм на принципа скъпото излиза евтино.
Скоро се надявам да събера пари да си взема лодка и да пробвам тролинг, но тогава ще мислим за ново оборудване. Благодаря предварително за съветите.
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Re: Избор на пръчка за риболов

Мнение от creativ »

Чесно казано си я подкарал отзад напред, де му се вика слагаш каруцата пред коня. :lol:
Първо разбери какъв начин на риболов искаш да практикуваш и тогава си подбирай тъкъмите.
Напиши в темата какви предпочитания имаш за метода и колегите ще ти препоръчат пръчка
ако сам не разбереш как искаш да ловиш няма как колегите, от които търсиш съвет да знаят.
Ако можеш за улеснение пусни линк на макарата за да се види за какъв риболов е подходяща.

Успех!!! :smt023 :smt023
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Lubopitko
новобранец
новобранец

Мнение от Lubopitko »

http://shop.fishbg.info/product_info.ph ... cts_id=711
Ето линк на макарата, но невиждам каква друга информация ще получиш от тази която съм дал в първия пост. Ловя на плувка и с воблери и блесни. Имама други въдици за тежко и няма да ползвам тази макара за такъв вид риболов.
Искам съвет с каква пръчка да комбинирам макарата, така че да мога да ловя на места на който не ми върши работа другата ми въдица (Daiwa Exceler 2500 с пръчка CATANA BX TROUT GT 4.20м акция 15-20 гр).
Явно това е доста труден въпрос за хората във форума или в момента са на риболов и нямат време да пишат в форум. Както и да е ... Днес ще ида до магазина на Филстар в Пловдив и намясто ще потърся информация.
Благодаря ти, че отговори на темата ми.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

4.20 ще ти идва къса на много места.Аз бих си взел и едно 5 или 6 метрово болонезе, за по-есктремни ситуации.Примерно по-големи реки,като Марица - 4.20 дължина идва къса и неудобна ( от личен опит го казвам ).В риболовен свят трябва да имат от болонезите на Шимано,макар да са по-скъпи,си заслужават парите.
TICA FAN
n1kk1
новобранец
новобранец

Мнение от n1kk1 »

Съгласен съм с колегата.За този тип риболов на реки,на леко решението е болонезе.Аз предпочитам 6 метрово,а ако не жалиш и пари то Shimano имат перфектни болонезета . НАСЛУКА Колега!
Lubopitko
новобранец
новобранец

Мнение от Lubopitko »

Благодаря за съветите! Мисля да направя точно това което ме съветвате! Спрял съм се конкретно на 2 модела по 6м:
Ето линк на първия модел http://fish.shimano-eu.com/publish/cont ... _te_3.html ,
а ето и на втория модел http://fish.shimano-eu.com/publish/cont ... te5gt.html .
Бях много озадачен когато влязох в магазина на Филстар в Пловдив от малкия избор на модели на Шимано. Мислех, че като представител на Шимано ще имат много голям избор. Имаше около 15-20 модела, като от всеки модел имаше по един брой, без избор на различни дължини?!? Попитах дали в склада има по голямо разнообразие, но ми отговориха, че след 17:00 часа няма никой в склада?! За мен това беше много учудващо. Мисля да ида направо в склада следващия път.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”