Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Цвят на влакното
Модератор: sapuna
Цвят на влакното
Колеги, моля да ме извините ако на някой му се стори смешен въпросът ми, но никъде не мога да намеря да прочета нещо във връзка с цвета на влакната. Например в бистра вода какъв цвят е подходящ, мога ли и на дъно и на леко да си сложа жълто влакно за да мога да го виждам или и рибата ще го вижда....и т.н. Благодаря предварително за отговорите!!!!!!!!
- sonax
- вече хвърля и на тежко
Re: Цвят на влакното
Ако ще ходиш за шаран на дъно.. жълтото е универсално за бистра и мътна вода.
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Има вече универсално влакно колега, за всякакви условия - Флурокарбон . Лично на мен най много ми харесва на фирмата Криистън 1000 м
-
- и господ не е толокова добър
Цвета на влакното е без значение за рибата.При полужение че използваме,ледкор,шок лидер,какво значение е цвета.Значение има при плитки и чисти водоеми и без използването на гореспоменатите.Значение също има,че ако е ярко,цветно,то вечер ще го виждаме по лесно. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Благодаря за съветите! Конкретен въпрос:Може ли за плувка да се използва жълто влакно?
-
- учете се от него
Може да се ползват всякакви влакна- жълти, червени, опанжеви, зелени, черни....и т.н.dinko66 написа:Благодаря за съветите! Конкретен въпрос:Може ли за плувка да се използва жълто влакно?

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Баш за плувка да може всякакви,избирай светли на цвят,-или прозрачни, с лек оттенък на зелено или синьо,за мач вечесе знае там са тъмни цветовете.Жълто,оранжево или какъвто и да е друг цвят е за спининг ,фидер и т.н.,да виждаш на къде ти води влакното,или примамката.На плувка имаш ориентир.И внимавайте с отговорите,че има един за бисери.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....