Заминавам за Батак

Модератор: Кърцата

Аватар
bradata
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Заминавам за Батак

Мнение от bradata »

Колеги, в събота заминаваме с брат ми за една седмица на Батак. Всяка информация ще ми е полезна. Благодаря предварително! :)
Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Заминавам за Батак

Мнение от PREDATORst »

Основно каракуда тук там перка и костур!Каракудата ще я търсиш по заливите най добре на контра стената,захранка жито, царевица, кюспе или купешка.Стръв торен,поне на това взимаше тази неделя.костура основно на рибе,по дребния и на торен с директен
luxorbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от luxorbg »

bradata къде смяташ да се настаниш на Батак и аз смятам да съм там петък и събота.Някъде по на тихо :)
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

еми на рибе надвечер тази неделя 1 кофа костури ама на дълбоко и чисто место
jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jim_jim_jim »

Бяхме в Неделя на Батак,но на залива от източната страна на стената.Много водорасли и закачки имаше....и само червеноперка и 3-4 скъсани такъма.Някой знае ли къде дъното е чисто и да има костур повече/най-вече колегата kolio_vg се надявам да помогне/.Благодаря предварително !
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Тя червеноперката си обича обраслите места.Какво количество червеноперка уловихте и какви бяха по-размер?Защото там сме улавяли екземпляри по над 500 гр.
TICA FAN
jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jim_jim_jim »

Да, доста едри хванахме но към 11 вече спря и после само 3-4 слънчака.Искам да попитам понеже този водоем ни е непознат още, къде е по-чисто дъното на Батак и да има повече костур?
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

еми аз вчера бях на батак доста хванахме с едно приятелче не успяхме на напълним кофата но беше много костура,ама качки много писна ни да късам поводи и сложихме плувка 2 гр на 1,70 дълбочина им скъсахме дзурлите на костурите, ама навътре са. Виж jim след контра стенатам трябва да намериш дълбоки места,точно след нея са дупките там зима много костура ако случиш на ден,но не знам дали ще свариш место,иначе кат хванеш надолу по черните пътища и гледаш къде е дълбоко, вече към боровете до язовира където са и избираш местенце и ако имаш късмет правиш като мен ловиш до спукване :D ако ходиш тия дни и ако видиш един млад пич да трепе костура да знаеш че съм аз :D
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

колега имаш ли си на идея в края на този месец как е близо до стената ,с прияте ли сме запланували да ходим за 4-5 дни, минали години ходил ли си или поне някакви отзиви :)
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

там не ходя колега аз ти казвам къде ходя,съжалявам някой друг ако знае да пише
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

До стената има няколко дълбоки малки заливчета, в които обикновено ходя през септември. По това време местата също са атрактивни, изключвам разбира се месец август като цяло. Тогава на Батак е лудница и не стъпвам там. В момента около и в близост до стената излизат добри перки, бабушки и по - рядко едри каракуди. Покрай тези видове дърпат и шаранчета. Някои от тях са маломерни и мястото им е обратно във водата. На тези заливи ходя от доста години и определено смятам, ча там излизат или маломерни шарковци или такива които често отнасят линията особено когато ги търсим на плувка. Стръвта която ползвам по това време на годината е консервилана царевица или жито. Определено царевицата е за предпочитане. Завърти ли се перката взима през целия ден, стига да няма алармаджии и туристи. Взима близо до брега, покрай водораслите. Каракудите дърпат нощем или над вечер. Стръвта за тях е предимно жито, но атакуват и торен черевей, стига да не ти досаждат костурягите от детската градина. Толкова от мен и наслука!!! :)
jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jim_jim_jim »

Колега от източната страна преди стената са заливчетата ,нали ?Всичко там се бута ,ама се чудя от западната част на и след стената дали излиза риба и какво е дъното там.Миналия път като ходихме отсреща беше празно откъм рибари.
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

колега jim ако искаш отиди на местата който аз ти казах,ще хванеш риба
jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jim_jim_jim »

Коле,ходихме след контрастената но беше през 2 метра човек до човека и това от сутринта.Едни хлапаци даже се цамбуркаха и отидохме пак на стената след дъното
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

то над вечер се ходи на костур,забравих да ти кажа,в понеделник едно приятелче беше там и хвана 30 едри костура на блесничка,дава си ама над вечер
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”