Тефлонов спрей.

Модератор: sapuna

Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Тефлонов спрей.

Мнение от Георги Кръстев »

Имам четири въпроса относно тази част от подръжката на една щека. 1ви Вярно ли е , че има опасност от неправилно нанасяне на тефлона , а това води до големи проблеми? 2ри По какъв начин , ъгъл и разстояние се пръска( или на спрея си има описание :mrgreen: ) 3ти Знам за други пасти и смазки , дайте съвети , коя да си купя? 4ти Казахами да си мажа щеката с парафин(свещ) , това някой чувал ли го е ? Относно четвъртия въпрос малко ме съмнява че когато я напече слънце тази щека парафина ще се разтече , а когато е студено да не спече . :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Re: Тефлонов спрей.

Мнение от MiTKo_Fisher »

ПРивет колега несъм щекар .Но имах проблеми с един фидер на шимано .Сутрин като го сглобя при по ниска температура по обяд немопжеше да се разглоби .Ровнах из форума и колега ми даде съвет да намажа с парафин снадките .Наравих го и останах приятно изненадан .Дори да го пече цял ден слънце пак няма проблем излиза си идеално.А за тефлона има на Colmic 12лв .Ако нямаш тефлон и балсам за коса става .(миналата седмица си сложих ластик на телескопа и това с балсама ми го каза продавача :) Дано съм ти бил полезен .
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Благодаря колеги. А относно такива "бабини" мазила и аз съм скептично настроен, но все пак затова питам ако някой е твърдо убеден ,че става и по друг начин ,да сподели. :D .Малко в страни от темата , но преди един месец ми прокапа радиятора на колата . Питах аз един приятел монтьор, че съм чувал за червен пипер при малки течове(капене) или да използвам специална течност за прокапали радиатори? Отговора ме разби , направо паднах. цитирам:- ТО ТУЙ ДА НЕ Е КУРБАН , ЧЕ ЧЕРВЕН ПИПЕР ЩЕ МУ СЛАГАШ. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Колега butnik благодаря за информацията , ще си купя такъв спрей. :)
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

butnik написа:Ауууууууууу,голяма грешка.Никакви мазнотии,купи си тефлонов спрей на Сенсас,по-късно ще ти постна снимка,пръскай с него нормално на разстояние 20-25 см,след изсъхване побелява,напръскай всички колена,а след употреба само тези които разглобяваш най-много.
Тефлонов спрей на Сензас е спрей които съдържа тефлон, демек не е задължително да е Сензас (щото едва ли го произвеждат те) и да е 20 лв. Има и три пъти по-евтини . :wink:
:idea:
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

butnik написа:.Ако искаш постни линк колегите да знаят и заместители.

Ден Бравен-Русе , ivo75 работи там попитайте него и всички техни дистрибутори. :wink:
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Добре де, кажете името на продукта и аз бих си взел ако знаех как се каза тоя алтернативният.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Най-евтин и най-разпространен ( по-принцип и най-качествен ако съдя по състава на най-скъпите "смазки" за най-високомодулният карбон ) е графита ! Взимаш един широк зидарски молив , след като е за щека . Подостряш го по начин който ще ти е най-удобен за рисуване и рисуваш по снадките . Вервай ми , ще останеш изненадан от ефекта :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Ето това имах в предвид като се казва други начини за подръжка на щека. Не мазила които могат да "спекът" щеката ( защото графита верно може и да не помогне, но не вярвам да навреди. ). Благодаря колеги за мненията . Аз отивам за уклей и платички :D :D :D :D
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

gosta написа:Добре де, кажете името на продукта и аз бих си взел ако знаех как се каза тоя алтернативният.
'сичките са с търговско наименование : "Тефлонов спрей" :wink:
Факт !
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Със свещ става и няма никакви проблеми :)
Нали обясних,че не трябва да се маже с каквото и да е мазно,тук става на въпрос за предпазванеот износване.А с тая мазнотия като ти влезнат колената повече от необходимото и познай какво става като напече слънце.Леярите ползват графит на прах,както Павката обясни за молива,та може и снего.Но понеже нямам време да обикалям да търся и да пестя пари-времето ми е по ценно ,та си ползвам по-горе постнатия.Или по 10лв на сезон.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Batbozho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Batbozho »

Има си специализирани графитни спреичета за тази цел,обаче постоянно ще бъдеш като коминочистач :D ,особено като се намокри. :wink:.Тефлона е по-добър вариант и не е задължително да е Сенсас. :wink:
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Не намерих подходяща тема за въпроса си и затова ще питам тук.
Преправих си връх за фидер и след като го отрязах до необходимия диаметър му свалих черното покритие(лак ли е, боя ли е?) след което се оказа, че се получи луфт. С тефлонов спрей ще е удачно ли да го наслоя? Луфта е под милиметър.
Изображение
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Благодаря! :)
Изображение
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Изображение
Някой ползвал ли е спрея от картинката? Пише, че е карбонов.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”