Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За хищник на яз. Жребчево
Модератор: sapuna
За хищник на яз. Жребчево
Искам да питам как мога да хвана бяла риба от брега ?
По кое време на деня, на каква стръв и на каква дистанция ?
Давайте инфо и благодаря предварително
По кое време на деня, на каква стръв и на каква дистанция ?
Давайте инфо и благодаря предварително

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: За хищник на яз. Жребчево
Бялата риба излиза на туйстер от брега също на тапа с жива малка каракудка,може да излезе и на горчивка ако ги знаеш едни тъкива лилави са тумбести,на блесна също се хваща аз лично я ловя сутрин рано и вечер на смръчаване най -вече на туистер бял флорисцентент от тези където се зареждат на светло а на тъмно светят 

Без риболов няма любов !
-
- разбира нещата
Без нито намек за заяждане или омаловажаване на поста на колегата, ще кажа че така няма да хванеш почти нищо освен някой случаен костур. Монтаж : подвижно олово (може и с патерностер), вирбел, повод. За стръв жива рибка от язовира - червеноперка, уклей ......... На не повече от 15-20 м. от брега, отпуснато влакно около 2-3 метра и много търпение.ExTaZzY написа:Бялата риба излиза на туйстер от брега също на тапа с жива малка каракудка,може да излезе и на горчивка ако ги знаеш едни тъкива лилави са тумбести,на блесна също се хваща аз лично я ловя сутрин рано и вечер на смръчаване най -вече на туистер бял флорисцентент от тези където се зареждат на светло а на тъмно светят

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Извинявам се забравих уклея и перките.Прав си за дъното и него го пропуснах 

Без риболов няма любов !
мерси колега(БЗИ).само за уточнение ( дънния монтаж ) кажи колко дебело да е основното влакно,повода и номера на куката 
благодаря предварително.сигурно другата седмица съм там , ако не - по-другара , и ще пробвам

благодаря предварително.сигурно другата седмица съм там , ако не - по-другара , и ще пробвам

-
- разбира нещата
0.22 -0.25, 30 гр. олова, куки мустад 10 с дълго стебло или камасан анимал 10 пак с дълго стебло. За повод може да използваш тънко плетено. След първия удар не засичай (освен ако пръчката не влезе във водата) . Изчакай хубаво да поведе след първия удар, отвори бигела на макарата и и отпускай влакно. НЕ БЪРЗАЙ. В това е истината на риболова на бяла риба от брега. Успех.naskox7 написа:мерси колега(БЗИ).само за уточнение ( дънния монтаж ) кажи колко дебело да е основното влакно,повода и номера на куката

на мен кука 10 ми се вижда малко малка за бяла риба
аз по скоро бих сложил 4-5№ че и по-голяма ...

-
- разбира нещата
моделите които съм посочил отговарят горе долу на 6-8, голямата кука не е решаваща за монтажа, по важно е да не я изплюе след първия удар. Но всичко е според случая ........naskox7 написа:на мен кука 10 ми се вижда малко малка за бяла рибааз по скоро бих сложил 4-5№ че и по-голяма ...

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Момента е много , ама много тегав за риболов точно на тази вид. В момента малките костури са идеалната храна.
Успех.
Успех.
- slavi_8899
- вече хвърля и на тежко
Обаче колега няма да е лошо сутринта до към 11 и следобед от 7 натам да наблегнеш и на спининг докато чакаш дънните, защото ако уцелиш да има дори и малка активност със упорито мятане може да си направиш голям кеф
Водоема разполага и с едър костур който не е за подценяване; ако си мераклия пробвай на малки въртящи (най-добре мепс аглия 1,2,3) или на някакви читави клатушки пак малки и действай със 0.18 така че да постигаш далечни хвърляния и линията да е чувствитвлна! Обади след излета какво си направил 

Ок ще пиша. В петък съм на Жребеца рано рано сутринта (към 4).Залагам 2-3 въдици на дънце.През деня ще направя 2 фидера и ве4ерта към 6-7-8 пак ги прая на дъно за Бяла

-
- научил се да хвърля
Колегата bzi е прав за начина на риболов на бяла риба , в момента на Жребчево хишника не е много активен
Празнотата е форма и формата е празнота, риболова е някъде по средата
-
- разбира нещата
Колега Хост 200 имам чувството че сте вещ в занаятаhost200 написа:Колегата bzi е прав за начина на риболов на бяла риба , в момента на Жребчево хишника не е много активен

-
- научил се да хвърля
Последните дни колега bzi на Жребчево беше пълна трагедия за две денонощия нито един удар на бяла риба и след 10 часа тролинг същото , само един удар и 20 сантиметровата силиконова риба на бате Ваньо замина 

Празнотата е форма и формата е празнота, риболова е някъде по средата