ДУШАНЦИ-ЦЕЛИЯ В ЛЕД

Модератори: bobopeli, Кърцата

Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

ДУШАНЦИ-ЦЕЛИЯ В ЛЕД

Мнение от ivan_yo »

Днес бях там. Риболов на дупка със средна хубост. Основно бабушка. Иначе дава дребни костяци, същите платики и който успее да измами и някоя АМЕРИКАНКА. Кофтито е че прави изненади. :wink: (американката) Често си прибира с нея по некоя кука с тея тънки влакна. ЛЕДА Е ОТ 6до 15-на някаде и повече см. ВАЖНОТО е да се ВНИМАВА :wink: НО щом аз бях на него с моите 100 икосур кила, значи че доло горе бива.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Браво колега за улова !!! Каква стръв използваше ??? А и американките до каква големина са ? Не е ли забранена пъстървата сега ?
Клавиатура риба не лови!!!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Локал друже...

1. Речна (балканска) пъстърва, от 1 октомври
сивен, сиг, пелед и езерна сьомга до 31 януари
2. Дунавска пъстърва и липан от 1 януари
до 31 март

....само това са забранените пъстървови риби и така като гледам така наречената АМЕРИКАНКА не пръсъства в списъка...защо ли ???

Да не би на сивен, сиг, пелед или на липана да викат Американска пъстърва не съм много наясно с тези риби...даже изобщо !

Другия вариянт е защото на тази риба балканския полуостров не и е родното място и никой не го интересува дали ще оцелее рибата !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Ами калканчо всички тези видове кои ги изброи са различен вид пъсътрва ... по принцип американката не я забраняват на Доспат . Тя се развъжда само изкуствено и може би затова не е забранена , а до колкото тия закони които си ми ги казал ги знам от доста време наизуст . Въпроса ми беше американката не е ли забранена :D Явно не е!
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Защо трябва да е забранена? да неби да е в размножителен период?У нас в БГ тя неможе да се размножава(възпроизвежда) по естествен път и следва да няма забрана за улавянето и. :wink: Стига да нее под разрешения размер.

Уловените на ДУШАНЦИ бяха и 3-те м/у 650 и 700гр.На едар торен червей.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Точно това имам и аз в предвид колега. :)
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

всеки иска инфо . ЕЙ НА ВИ ГО но не чакайте дав я донеса рибата у вас ами ходете си я хванете :wink:
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

всеки иска инфо . ЕЙ НА ВИ ГО но не чакайте да ви я донеса рибата у вас ами ходете си я хванете :wink:
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

на доспат със сигурнос пъстървата е разрешена целогодишно но не зашото не се размножава по естествен път спецялно там а защото теоретично там няма такава всичката е плодна скъсани садки но вече има достатъчно пъстърва която се е аклиматисирала и си рзмножава самостоятелноэ иначе нямаше да го има този бум от маломерки
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

msn написа:на доспат със сигурнос пъстървата е разрешена целогодишно но не зашото не се размножава по естествен път спецялно там а защото теоретично там няма такава всичката е плодна скъсани садки но вече има достатъчно пъстърва която се е аклиматисирала и си рзмножава самостоятелноэ иначе нямаше да го има този бум от маломерки
Та-а, размножава ли се самостоятелно или не???????????????
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

ivan_yo написа:
msn написа:на доспат със сигурнос пъстървата е разрешена целогодишно но не зашото не се размножава по естествен път спецялно там а защото теоретично там няма такава всичката е плодна скъсани садки но вече има достатъчно пъстърва която се е аклиматисирала и си рзмножава самостоятелноэ иначе нямаше да го има този бум от маломерки
Та-а, размножава ли се самостоятелно или не???????????????
ММммммммм , ся мое са почне спор как за яйцето и кокошката .......... :lol: Официално американката не се възпроизвежда в България и затова е разрешена целогодишно ( не само на Доспат :wink: ) . От друга гледна точка съм хващал американки с хайвер независимо от това кой месец на годината е , но ората по институтите са го прегледали явно и са казали " Не стааа" , за сивена примерно има забрана макар и той да не е по размножаването у нас обаче прави един такъв хибрид тип " катър " с балканката . Сиг , пелед еле па езерна сьомга и липан са толкоз редко срещани вече ( а сьомгата и липана май никъде не са и срещана :) :) :) ) та би требвало да ги забранят целогодишно :wink:

а тва "дунавката пъстърва" си е в червената книга та нема да я упоменаваме ама ич :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Подледен риболов”