Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

За шарани в планината !
-
- ще става разбирач
За шарани в планината !
В петък се върнах от 5-дневната почивка на балкана в района на Севлиево.Бяхме на една вила на един познат.На около километър по нагоре има едно малко язовирче което преди 20тина години е било рибарник:

и е пълно с такива:

и от време на време такива:

Всички бяха на момента пуснати в иначе дълбокия язовир !
Миналата година също бяхме за седмица там и не си носих много такъми тъй като не сме ходили от 10 години там и се опасявахме, че някой може да го е взел под аренда. язовира се намира точно в центъра на селото в което живеят 100тина души пръснати из целия бълкан едва ли някой ще се наеме да го стопанисва.Тогава също имаше много каракуда и малки шаранчета и си казах, че 100% има и големи (майки, бащи, баби, дядовци...
) и се бях запасил с към 2-3 килограма сурова царевица като 1кг. беше варена 20мин. с 3 лъжици захар без никакви аромати.още на втория ден бяхме в 6 часа сутринта на язовира и буквално тръстиката оживя..
страхотни риби шляпаха в нея от всички страни ! но не бутна на плувка, само каракуда се завъртя на захранката. След обед взех около 1кг от царевицата (по равно от сварената и от сухата) и от отсрещният бряг захраних на метър от тръстиката:

и от време на време с прашката купена варена и домашна.
на сутринта пак захраних малко и се прибрах до вилата.
Вечерта отново съм там, сложих на едната въдица 2 сладки царевици ''на косъм с повдигач, а на другата 2 трърдо сварени домашни на косъм отново с повдигач:

И зачаках.. като междувременно ловях дребосък.

И по едно време към 7и30 звънеца се издигна и аванса засвири
огледах да не съм я закачил без да искам с плувката но не е възможно тъй като беше доста настрани
Скок и веднага се заби в тръстиката но не много навътре, напънах малко и отпуснах и рибата излезе и се засили като торпедо към отсрещните тръстики по наляво отмен и забързах малко темпото на вадене да не се забие пак.Докарах го към мен поумота се малко из кордите и го зграбчих (не носих кепа с мене)
Целия треперех...
това беше първата ми риба на косъм:

на домашната царевица се хвана.
прибрахме се към 9 без други удъри, но преди това на отиване отново захраних малко за сутринта.
и в 6и половина отново бях там, и заметнах 2те въдици на домашна царевица, които между другото ги бях зел заради транспортната има дължина.
към 7 и 30 (отново) само, че сутринта пак зверски удър, засичам мигновенно и го спрях точно преди да влезе в тръстиките.Борба около 5 минути (много див, чак ми умаля ръката
) и влезе в кепа който този път носех
. беше малко по голям от предишният:

Голям кеф
Тръгнахме си отново след час и половина, хапнахме във вилата малко, поспахме и вечерта отново там.
Времето яко се тъмеше и всеки момент можеше да завали но вятърът си свърши работата за разлика от по-предишните дни
И към 5 пак бяхме там отново замятане колко се може по близо да тръстиките и чакане... от време на време с прашка по някое зрънце..
и както съм се излежал отново звънеца фръква и аванса засвири.докато стана и разбера какво става рибата влезе навътре в тръстиките, дърпам, дърпам ама не.10 мин се чудя какво да правя и накрая с все сила дръпнах и излезе със се тръстика
извадих го.Беше малко по-голям от по предните.

хубавата новина е, че в язовирчето има много шаран, но в тревата само и местните дори не знаят, че има шаран там. В седмицата ако идват по 2-3 човека това е ..
Догодина живот и здраве сме отново там, още по-подготвени.

и е пълно с такива:

и от време на време такива:

Всички бяха на момента пуснати в иначе дълбокия язовир !
Миналата година също бяхме за седмица там и не си носих много такъми тъй като не сме ходили от 10 години там и се опасявахме, че някой може да го е взел под аренда. язовира се намира точно в центъра на селото в което живеят 100тина души пръснати из целия бълкан едва ли някой ще се наеме да го стопанисва.Тогава също имаше много каракуда и малки шаранчета и си казах, че 100% има и големи (майки, бащи, баби, дядовци...

и от време на време с прашката купена варена и домашна.
на сутринта пак захраних малко и се прибрах до вилата.
Вечерта отново съм там, сложих на едната въдица 2 сладки царевици ''на косъм с повдигач, а на другата 2 трърдо сварени домашни на косъм отново с повдигач:

И зачаках.. като междувременно ловях дребосък.

И по едно време към 7и30 звънеца се издигна и аванса засвири

Целия треперех...

на домашната царевица се хвана.
прибрахме се към 9 без други удъри, но преди това на отиване отново захраних малко за сутринта.
и в 6и половина отново бях там, и заметнах 2те въдици на домашна царевица, които между другото ги бях зел заради транспортната има дължина.
към 7 и 30 (отново) само, че сутринта пак зверски удър, засичам мигновенно и го спрях точно преди да влезе в тръстиките.Борба около 5 минути (много див, чак ми умаля ръката

Голям кеф

Тръгнахме си отново след час и половина, хапнахме във вилата малко, поспахме и вечерта отново там.
Времето яко се тъмеше и всеки момент можеше да завали но вятърът си свърши работата за разлика от по-предишните дни

И към 5 пак бяхме там отново замятане колко се може по близо да тръстиките и чакане... от време на време с прашка по някое зрънце..
и както съм се излежал отново звънеца фръква и аванса засвири.докато стана и разбера какво става рибата влезе навътре в тръстиките, дърпам, дърпам ама не.10 мин се чудя какво да правя и накрая с все сила дръпнах и излезе със се тръстика

хубавата новина е, че в язовирчето има много шаран, но в тревата само и местните дори не знаят, че има шаран там. В седмицата ако идват по 2-3 човека това е ..
Догодина живот и здраве сме отново там, още по-подготвени.

Re: За шарани в планината !
Браво-страхотен риболов 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Екстра колега
Много хубави парчета 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- ribarshe
- ще става разбирач
Браво , колега
.В кое село се намира язовира , че в петък отивам на почивка в с.Дебнево , до Севлиево . Благодаря ти предварително!

Браво!Само че риба се държи така:

Не за хрилете!
snegk, да ме прощаваш!

Не за хрилете!

snegk, да ме прощаваш!

Браво за риболова и готиния репортаж. Местоположението на водоема си го запази за себе си, за да не останеш неприятно изненадан при следващото посещение.
Последно промяна от Bully на Пон Юли 13, 2009 3:42 pm, променено общо 1 път.
- crazybot
- фен клуб-скобар
Браво ама и да ги пускаш от време на време че няма да останат 

- flyester
- разбира нещата
Хубави шаровци 

-
- научил се да хвърля
много яко браво

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Диво водоемче, красиво, спокойно, само ти с природата и шараните - как се изкефих.... Наистина, рибата не се държи за хрилете, но надявам се това ще го подобриш
Иначе поклон за прекрасните излети на това диво място, колега! Пазете го, за да не го изтарашат

Иначе поклон за прекрасните излети на това диво място, колега! Пазете го, за да не го изтарашат
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;