За шарани в планината !

Модератори: bobopeli, sapuna

мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

За шарани в планината !

Мнение от мастЪра_ »

В петък се върнах от 5-дневната почивка на балкана в района на Севлиево.Бяхме на една вила на един познат.На около километър по нагоре има едно малко язовирче което преди 20тина години е било рибарник:
Изображение

и е пълно с такива:Изображение
Изображение

и от време на време такива:
Изображение
Изображение

Всички бяха на момента пуснати в иначе дълбокия язовир !

Миналата година също бяхме за седмица там и не си носих много такъми тъй като не сме ходили от 10 години там и се опасявахме, че някой може да го е взел под аренда. язовира се намира точно в центъра на селото в което живеят 100тина души пръснати из целия бълкан едва ли някой ще се наеме да го стопанисва.Тогава също имаше много каракуда и малки шаранчета и си казах, че 100% има и големи (майки, бащи, баби, дядовци... :D ) и се бях запасил с към 2-3 килограма сурова царевица като 1кг. беше варена 20мин. с 3 лъжици захар без никакви аромати.още на втория ден бяхме в 6 часа сутринта на язовира и буквално тръстиката оживя.. :shock: :lol: страхотни риби шляпаха в нея от всички страни ! но не бутна на плувка, само каракуда се завъртя на захранката. След обед взех около 1кг от царевицата (по равно от сварената и от сухата) и от отсрещният бряг захраних на метър от тръстиката:
Изображение
и от време на време с прашката купена варена и домашна.
на сутринта пак захраних малко и се прибрах до вилата.
Вечерта отново съм там, сложих на едната въдица 2 сладки царевици ''на косъм с повдигач, а на другата 2 трърдо сварени домашни на косъм отново с повдигач:
Изображение

И зачаках.. като междувременно ловях дребосък.
Изображение

И по едно време към 7и30 звънеца се издигна и аванса засвири :shock: огледах да не съм я закачил без да искам с плувката но не е възможно тъй като беше доста настрани :lol: Скок и веднага се заби в тръстиката но не много навътре, напънах малко и отпуснах и рибата излезе и се засили като торпедо към отсрещните тръстики по наляво отмен и забързах малко темпото на вадене да не се забие пак.Докарах го към мен поумота се малко из кордите и го зграбчих (не носих кепа с мене)
Целия треперех... :lol: това беше първата ми риба на косъм:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
на домашната царевица се хвана.

прибрахме се към 9 без други удъри, но преди това на отиване отново захраних малко за сутринта.
и в 6и половина отново бях там, и заметнах 2те въдици на домашна царевица, които между другото ги бях зел заради транспортната има дължина.
към 7 и 30 (отново) само, че сутринта пак зверски удър, засичам мигновенно и го спрях точно преди да влезе в тръстиките.Борба около 5 минути (много див, чак ми умаля ръката :D ) и влезе в кепа който този път носех :P . беше малко по голям от предишният:
Изображение
Изображение
Голям кеф :!:
Тръгнахме си отново след час и половина, хапнахме във вилата малко, поспахме и вечерта отново там.
Времето яко се тъмеше и всеки момент можеше да завали но вятърът си свърши работата за разлика от по-предишните дни :twisted:
И към 5 пак бяхме там отново замятане колко се може по близо да тръстиките и чакане... от време на време с прашка по някое зрънце..
и както съм се излежал отново звънеца фръква и аванса засвири.докато стана и разбера какво става рибата влезе навътре в тръстиките, дърпам, дърпам ама не.10 мин се чудя какво да правя и накрая с все сила дръпнах и излезе със се тръстика :lol: извадих го.Беше малко по-голям от по предните.
Изображение
Изображение
хубавата новина е, че в язовирчето има много шаран, но в тревата само и местните дори не знаят, че има шаран там. В седмицата ако идват по 2-3 човека това е ..
Догодина живот и здраве сме отново там, още по-подготвени. :wink:
Изображение
icinho
новобранец
новобранец

Re: За шарани в планината !

Мнение от icinho »

Браво-страхотен риболов :wink:
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Браво.Хубава природа и добри рибоци. :smt023
TICA FAN
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Екстра колега :P Много хубави парчета :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

екстра шарковци :D
бравооооооо!!! :drinkers: :drinkers: :drinkers:
LONG LIVE ROCK AND ROLL
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Браво , колега :smt038 .В кое село се намира язовира , че в петък отивам на почивка в с.Дебнево , до Севлиево . Благодаря ти предварително!
koki

Мнение от koki »

Нещо ми се бъгна нета......извинения!!! :oops: :oops: :oops:
Аватар
Em1l
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Em1l »

:smt023 :smt041
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

Браво!Само че риба се държи така:
Изображение
Не за хрилете! :wink:
snegk, да ме прощаваш! :wink: :drinkers:
Bully

Мнение от Bully »

Браво за риболова и готиния репортаж. Местоположението на водоема си го запази за себе си, за да не останеш неприятно изненадан при следващото посещение.
Последно промяна от Bully на Пон Юли 13, 2009 3:42 pm, променено общо 1 път.
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

Браво ама и да ги пускаш от време на време че няма да останат :smt023
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

Хубави шаровци :smt038
anton44o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anton44o »

много яко браво :smt038 :smt038 :smt038
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Диво водоемче, красиво, спокойно, само ти с природата и шараните - как се изкефих.... Наистина, рибата не се държи за хрилете, но надявам се това ще го подобриш :wink:
Иначе поклон за прекрасните излети на това диво място, колега! Пазете го, за да не го изтарашат
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”