Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

джонсан 25
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
джонсан 25
за колегите с лодки незнам да ли тук е правилното място да пиша.подариха ми двигател джонсан 25 коня с къс ботуш.но лодката ми е за дълак.чух че можело да се одалжи по някакъв начи но не зная каде.някои може ли да ми помогне.от варна съм.като го сложа този с късия ботуш перката на слиза много долу и се получава някакво боксуване.и се движа доста бавно.не искам да си развалям лодката да режа транеца
- krokibg
- учете се от него
Re: джонсан 25
Понеже са стандартни транците,предполагам че трябва да отрежеш точно 10см надоло но не целия транец по дължината а само там,където ще легне стойката-захващането на самия мотор.Както си сложил двигателя,само бележиш от двете страни с половин сант толеранс и режеш 10 санта надоло и колкото е ширината на стойката и после мажеш с вйюрт да го запечаташ и си готов.Това,само ако лодката не е зодияк или някоя такава от надуваемите.ако лодката е стъклопластова - става.Само премери колко санта е висок транеца и ще ти кажа точно колко да бележиш и изрежеш.Ако свалиш целия транец 10 санта по цялата дължина,после трудно можеш да му върнеш височината и трябва да се прави нов транец.ако го отрежеш така както ти казвам,после само с две неръждаеми планки 450х150х2мм си готов и се искат само няколко неръждаеми нита или тънки неръждаеми болтове с определена дължина. Дано съм ти бил полезен.Аз сега правя точно тази маневра че взех друга лодка и я правя.Успех !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
значи колега транеца ми 52см.като ми дадоха двигателя одрязах 10 см.само кадето се стяга двигателя.слагам двигателя и същата работа форсирасе,буксува и се движи слабо.лодката е пласмасова,и с нея влизам само в морето в региона болата,зеленка.тя и там е на стоянка.но почти винаги има вални.ако го срежа още този транец ще влиза вода вече при едно валнение то сега е на границата,камоли като е натваря с мрежи.няма ли друк вариан без рязане с удалжаване на ботуша оъ някои маистор.струвами се наи удачно
- krokibg
- учете се от него
Ами,както ти казах,предположих че транеца е толкова,защото са стандарт и може да има разминаване,само ако някой е рязал преди това.Щом си свалил 10 санта от 52 трябва да е станала работата или не си отрязал правилноИма вероятност и наклона да не си го направил на самия двигател,който се намества нагоре и надоло посредством едно лостче което се мести по дупките на стойката респективно нагоре и на доло.И най малката грешка в размера,при даване на гас на мотора,преката тегли от мъртвата вода зад лодката а не под лодката както трябва да бъде.Виж периферията която е над торпедото на перката,дали е на нивото на кила от доло и ако не е,просто трябва още малко скъсяване.Най-удачния вариант е да си намериш удължение,или да намериш аргончик,който да ти го изгради по размерите на твоя ботуш,но трябва да е майстор и да ти направи освен удължение и периферия,на която да има направени дупки за болтовете с които да съединиш удълженията.Също така,трябва да удължиш и оста която сменя предавките напред и назад точно с толкова санта,колкото ти е удължението.Другия вариант е намиране на същия мотор - втора употреба на части и да си купш удължението.Е,това е !!!Ако искаш,мога да ти дам телефон на човек който е в състояние да ти помогне- може би,но е в Пловдив !!!
провахме лодката с далгия ботуш на колегата и варви като луда само на винта стои направо ще литнем.сванях на мн маистори но не пазели тези парчета от които става дългия ботуш.иначе можело да стане.не мога да намеря такъв двигател с дълак ботуш.трябва ми нещо от 15 до 25 к.с.но и този какво да го правя не ми варши работа.ако някои има някакво решение.или поне да се здобия с това парче(удалжение)или някакъв бартер .ако може някои тел.на маистор
- krokibg
- учете се от него
shopeka написа:провахме лодката с далгия ботуш на колегата и варви като луда само на винта стои направо ще литнем.сванях на мн маистори но не пазели тези парчета от които става дългия ботуш.иначе можело да стане.не мога да намеря такъв двигател с дълак ботуш.трябва ми нещо от 15 до 25 к.с.но и този какво да го правя не ми варши работа.ако някои има някакво решение.или поне да се здобия с това парче(удалжение)или някакъв бартер .ако може някои тел.на маистор
Обади се на този номер 0878797222 или 0878797282 Жоро Леков се казва човека.кажи че си взел номера от мен и ако може ще ти помогне на 100 процента !!!
благодаря за тел. сварзах се с човека каза че ще стане. Някои правел ли я тая процедура и да ли е успешна на 100 процента.