Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Макара Golden - къде да намеря рез.части?!
Модератор: emo vasilev
- msotiroff
- фен клуб-скобар
Макара Golden - къде да намеря рез.части?!
Не знам модела на макарата, само знам, че е Golden, със заден аванс, три лагера и предавателно отношение 5,1:1 .....
Служи ми вярно от 7-8 години и искам да я поправя не защото не искам да извадя 40лв за нова, а защото има емоционална стойност за мен.
Проблема е в едно зъбно колело, което движи оста на макарата напред и назад, за да навива влакното равномерно по шпулата. Това зъбно колелце е с няколко оронени зъбчета. Макарата си се върти и е ОК, обаче навива влакното на едно място, а я използвам за дънен риболов и понякога се налага по - далечно замятане. Като я разглобих забелязах и няколко оронени зъбчета на една друга зъбчатка, а именно отзад на аванса, но тя не е толкова важна за мен, не хващам толкова големи риби, че аванса да ми е жизнено необходим.
Прерових целия раздел на форума, има няколко теми за подобни проблеми, но са незавършени или няма посочено конкретно място, на което могат да се намерят резервни части за макари.
Бих искал препоръка от вас за магазин в който извършват ремонт на макари и евентуално там мога да намеря зъбчатка, която да върне любимата ми макара обратно "в играта".
Благодаря предварително.
Ето и снимки на макарата и зъбните колела:

Служи ми вярно от 7-8 години и искам да я поправя не защото не искам да извадя 40лв за нова, а защото има емоционална стойност за мен.
Проблема е в едно зъбно колело, което движи оста на макарата напред и назад, за да навива влакното равномерно по шпулата. Това зъбно колелце е с няколко оронени зъбчета. Макарата си се върти и е ОК, обаче навива влакното на едно място, а я използвам за дънен риболов и понякога се налага по - далечно замятане. Като я разглобих забелязах и няколко оронени зъбчета на една друга зъбчатка, а именно отзад на аванса, но тя не е толкова важна за мен, не хващам толкова големи риби, че аванса да ми е жизнено необходим.
Прерових целия раздел на форума, има няколко теми за подобни проблеми, но са незавършени или няма посочено конкретно място, на което могат да се намерят резервни части за макари.
Бих искал препоръка от вас за магазин в който извършват ремонт на макари и евентуално там мога да намеря зъбчатка, която да върне любимата ми макара обратно "в играта".
Благодаря предварително.
Ето и снимки на макарата и зъбните колела:

Последно промяна от msotiroff на Нед Юли 19, 2009 2:31 pm, променено общо 1 път.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Макара Golden - къде да намеря рез.части?!
Здравей! Имам една макара, която се развали и в момента е на части. Има всякакви дрънкулки. По- късно може да снимам и ще кача снимката. И ако си харесаш нещо
Мога да ти ги подаря.

-
- разбира нещата
Имам същата макара и на дръжката и се е развалила резбата. Като въртя да навивам влакното и дръжката се разхлабва и някой път ще я загубя... Случайно някой ако може да ми даде или евентуално продаде само частта която ми трябва ще съм много благодарен

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- разбира нещата
Колеги,доколкото си спомням от един вестник,на ул.Зайчар незнам кой номер,има ателие за ремонт на рибарски принадлежности,човека поправя всичко-Опитайте там!Ателието е в блок,отдолу в мазетата,има и струг и фреза.Там са само 2 блока,така че няма да е трудно да се намери!Успех!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- msotiroff
- фен клуб-скобар
Благодаря за бързата реакция. Развалената макара същата като моята ли е или друга. Предполагам, че и от друга ще стане де, стига размера да е същияfelippemassa написа:Здравей! Имам една макара, която се развали и в момента е на части. Има всякакви дрънкулки. По- късно може да снимам и ще кача снимката. И ако си харесаш нещоМога да ти ги подаря.

Ще съм в очакване на снимките

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Друга е !
Но колелото май е същото, само дето няма счупени зъбчета. Диаметъра е 2.5 см.

Но колелото май е същото, само дето няма счупени зъбчета. Диаметъра е 2.5 см.

-
- новобранец
Здравейте.Колега,къде е тази ул. Зайчар в кой град е и в коя част на града да търся.Благодаря.mario67 написа:Колеги,доколкото си спомням от един вестник,на ул.Зайчар незнам кой номер,има ателие за ремонт на рибарски принадлежности,човека поправя всичко-Опитайте там!Ателието е в блок,отдолу в мазетата,има и струг и фреза.Там са само 2 блока,така че няма да е трудно да се намери!Успех!
Какво е по-хубаво от едно бурканче с мед?Две бурканчета с мед.-Мечо Пух