Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Морски тролинг
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Морски тролинг
колеги рибари искам да попитам професионалистите на морския риболов в нашето черно море на тролинг да ли се хваща нещо който знае да сподели мерси предварително

- SILVESTER
- ще става разбирач
Re: морски тролинг
Не знам дали е точно тролинг,но знам и съм ловил Паламуд по подобен начин,лодката на слаб ход,едно голямо чепаре с едно голямо олово от кило,пуска се чепарето зад лодката,и само да са ти здрави ръцете
И като ти удари-ДУМ ДУМ ДУМ,завъраш лодката в полу-кръг и обираш
Иначе за друга риба не се сещам( а може и да не знам в Черно море)

... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
вярно е загага се май чепаре с доста кукиSILVESTER написа:Не знам дали е точно тролинг,но знам и съм ловил Паламуд по подобен начин,лодката на слаб ход,едно голямо чепаре с едно голямо олово от кило,пуска се чепарето зад лодката,и само да са ти здрави ръцете![]()
И като ти удари-ДУМ ДУМ ДУМ,завъраш лодката в полу-кръг и обираш
![]()
- milen kordov
- научил се да хвърля
Я първо да ни открехнеш туй тролинг ко беше,че ний непросветените използваме други епитети.t68 написа:колеги рибари искам да попитам професионалистите на морския риболов в нашето черно море на тролинг да ли се хваща нещо който знае да сподели мерси предварително![]()
![]()
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Милене,тролинга е туй дето Силвестер го описа,но
вместо чепарето,дърпаш я воблер,я блесна,я бомбарда,абе каквото ти дойде на акъла.
Само че на много малка скорост.
Онуй тонче дето Петьо го извади,пак си е вид тролинг.
вместо чепарето,дърпаш я воблер,я блесна,я бомбарда,абе каквото ти дойде на акъла.
Само че на много малка скорост.
Онуй тонче дето Петьо го извади,пак си е вид тролинг.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
...колега ,аз отскоро - при всеки всеки преход с лодката, ако не бързам спешно , дърпам един воблер на бавен ход за експеримент ,засега не съм фанал още нищо , само събирам гларусите отзад - явно имитацията на риба е добра , но в последния момемт я разпознават и отлитат....надеждите ми са за есента...страхотна тема - дайте да я развием 

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ако хванеш гларус ще измислиш нов спорт - кайт-каякинг

За вас майтап , но за мене истина , аз съм хващала чайка на воблера.Дигна го на доста на горе и докато се чудех какво да правя, защото не исках да я нараня, тя го пусна.
Иначе паламуд на воблер съм вадила , но трябва да е високо.
P.S. веднага въртете като ви удари, защото , после много ще ви е яд.
Иначе паламуд на воблер съм вадила , но трябва да е високо.
P.S. веднага въртете като ви удари, защото , после много ще ви е яд.

Мерси колежке ! Тедо , Тедо
ши ма умориш ва
, ма аз бех с лодката ве , ши трябва да вържа поне 5 разбойника

-
- новобранец
Иначе паламуд на воблер съм вадила , но трябва да е високо. Колежке , АС кое трябва да е високо за да вадим и ний ....
Паламуда. Когато си на ход воблера не може много да потъне.Ако е по на дълбоко с чипаре и скандил.
Re: Морски тролинг
а скандил кво е ? 

Това е оловото което се вързва на края на чипаре за паламуд или лефер.Тежи доста за да може да потъне и като си на ход.Булти написа:а скандил кво е ?
-
- разбира нещата
Не съм професионалист/щот тях питаш/,ама да ти обадя:
Зарган съм ловил на какстмастери,ама трябва да отпуснеш влакното по-изотзадзе,50 м. минимум.Това знам,това ти казвам...
Зарган съм ловил на какстмастери,ама трябва да отпуснеш влакното по-изотзадзе,50 м. минимум.Това знам,това ти казвам...
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Зависи и от воблераA. C. написа:Когато си на ход воблера не може много да потъне.Ако е по на дълбоко с чипаре и скандил.