Нещо като разсъждение,нещо като опит за сравнение.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Нещо като разсъждение,нещо като опит за сравнение.
Вчера ме заведоха на първия ми излет на река за мряна.Зимата ходихме за скобари,ма това е друга история.Та,става въпрос за Струма,малко преди Невестино.В 6.00 бяхме там,забъркаха(щото знаят повече от мен
за тънкостите на речния риболов)захранката,нахвърляха и т.н.Мястото е познато на приятелите ми и от други излети,та не губихме никакво време.Аз реших да ловя на уип 9,50 с близалка 2гр.Дълбочината беше около 8-90см.,течението бързичко.Пуснах няколко пъти,задържане и 2 мрени над педя и един морунаж влязоха в живарника спасявайки капото и записвайки първи риби на река през лятото.Всичко хубаво,ма след час ръцете малко ми отмаляха,а гръбчето ми беше уекиинко болезнено.Извадих 8м. директен и ги подкарах наново с буренце 3гр.Обаче около нас дървета,а и пущината тежи към 490гр.
и положението ми се усложни.
Единия колега реши,че му се лови на муха и запраши по реката с мухарката,а аз с безумно облекчение се докопах до директния му-Тика 6м.Каато перце в сравнение с предишните сопи.
Арно,ама дойде уееекинко късичък,че къмто обяд рибата се пръсна и вземаше по-навътре и по-нагоре и в средата,а не както сутринта най-долу и след задържане.
Извадих боло на 6м.Тика
(не е моя,на приятел пак)и почнах,ама много фитки бе!
Хвърляш,докато опъна и фитка!?В общи линии с болото хващах само с/у и надолу по течението.
Хеле към обяд се сетих,че единия от колегите носи уип на Спиди на 8м.(само че може да се хвърля сато директен
и е с такава дебелина)та говзех.На 8м.тежи към 290гр.,ама аз го скъсих на 7и риболова просто заспа.Финиширах с най-много риба
и с подигравката,че не е мой,щото на Браунинг-а хванах 10-тина,а останалите на чужди въдици
.Сега се замислям за покупка на уип като на колегата,защото той ми решава риболова на река(става на 8,7,6,5 метра),лек,удобен(транспортна около 165),фабрично с два връха-ластик и жило.
Това беше едно сравнение на всички видове пръчки в действителни условия.Определено уипа имаше повече успех от всички може би и за това,че рибата не е групирана,а беше пръсната навсякъде и захранката почти не й влияеше.

Това беше едно сравнение на всички видове пръчки в действителни условия.Определено уипа имаше повече успех от всички може би и за това,че рибата не е групирана,а беше пръсната навсякъде и захранката почти не й влияеше.
Re: Нещо като разсъждение,нещо като опит за сравнение.
Лекинко да ти кажа в момента фидера е идеалният вариянт на мътилка да хванеш мряна.След пускането на последната ми тема за мряна на СТРУМА не се занимаваше да качвам снимки и т.н но последният излет преди 1 седмица беше 4.00 мряни и то добри.С поздрави
Тоз, който падне в бой той не умира.
Напълно си прав,пробвах и на "леко тежко",резултатът беше добър,но форума е "..на леко",а и аз съм си плувкадщияded написа:Лекинко да ти кажа в момента фидера е идеалният вариянт на мътилка да хванеш мряна.След пускането на последната ми тема за мряна на СТРУМА не се занимаваше да качвам снимки и т.н но последният излет преди 1 седмица беше 4.00 мряни и то добри.С поздрави

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мисля, че проблема ти идва от неправилна стойка и неправилно боравене с въдицата. Години на ред лових с една от най-ужасните въдици на 9.5м. и не съм се чувствал уморен дори след целодневен риболов на уклей. Е чувствал съм се тъпо, но не и уморен.
ПП. Гърбината си ме боли след всеки риболов, но това е от платформата, не от въдицата.

ПП. Гърбината си ме боли след всеки риболов, но това е от платформата, не от въдицата.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Уипа на Миди с който си ловил е много класи над Браунинга. Най-малкото заради диаметъра
Мен не ме е болял гръб от уипа, но не съм и го ползвал с платформа.
Ако е за сравнение по ефикасност
1.Уип на пълно задържане
2. Боло на возене и задържане
3. директен на късо
Фидера няма как да е по ефикасен от уипа с близалка
Проблема в случая според мен е в неправилното захранване или недостатъчното темпо
При веднъж събрани и кълвящи риби не виждам причина да се пръснат и да продължът да вземат.

Мен не ме е болял гръб от уипа, но не съм и го ползвал с платформа.

Ако е за сравнение по ефикасност
1.Уип на пълно задържане
2. Боло на возене и задържане
3. директен на късо
Фидера няма как да е по ефикасен от уипа с близалка

Проблема в случая според мен е в неправилното захранване или недостатъчното темпо

При веднъж събрани и кълвящи риби не виждам причина да се пръснат и да продължът да вземат.
Трима човека-четри мнения
Колега ти сам трябва да си прецениш кой вариант риболов е най-близко до вътрешното ти усещане за удоволдствие от хобито
Много добре си направил ,че си имал възможност и изпробвал различни такъми на колеги.Направи още 2-3 подобни излети с проучвателна цел и сам ще разбереш кой е твоя начин на риболов
Иначе съвети ще чуеш доста ,но те са толкова субективни ,по простата причина ,че и ния като хора сме доста различни
Или казано по друг начин................отговорът трябва ти сам да си го дадеш

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...