Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

за клен върху лед?
за клен върху лед?
може ли да се лови клен на мормишка и ако да,какви са най подходящите форми и големини?
ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!
ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!
- ivan_yo
- разбира нещата
Може да се лови всякак но ще ви кажа един начин за който можеби не се сещатеamatjora написа:абе и аз това се чудя

Вземате някаква дребна блесна накоято на стеблото да има някакви червени мъниста, откачва се въртящото се перо и с тройка около №6 се започва риболова на отвесно помпане. Добре ще е някакси малко дая поотежните тази примамка за да може по добре и по бързо да се спуска надолу.Ако някой иска може да наниже и някой червей по тройката.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
За мормишка не знам, вероятно може.
Зимно време по Янтра практикуваме нещо доста просто - закачаме малка рибка, слагаме тежест, копаме дупка и пускаме. От време на време се "припомпва", като се внимава да не се откачи рибката.
Това е.
Обикновено излизат кленове (речен кефал) между кило и двеста - кило и петстотин. Тези при нас минават за доста едри екземпляри.
Зимно време по Янтра практикуваме нещо доста просто - закачаме малка рибка, слагаме тежест, копаме дупка и пускаме. От време на време се "припомпва", като се внимава да не се откачи рибката.
Това е.
Обикновено излизат кленове (речен кефал) между кило и двеста - кило и петстотин. Тези при нас минават за доста едри екземпляри.
хай
Става, как да не става с мърмушка, само че най-често се лови покрай другите риби като костура и бабушката. Рядко може да се види някой, тръгнал да лови целенасочено кефал с мърмушка. В интерес на истината съм виждал един такъв тип на Алино преди две години - ловеше с една много едра мърмушка и ручейник за стръв. Излупа един кефал към две кила.
На зимна блесна също взима, само да го има. Ся, не може да се разчита на кълване из целия водоем, но ако го набарате, може да извадите някой друга риба.
Пробвайте със стлъв гълъбови черва или жълъдов червей, закачени на мърмушката, ще имате по-добър резултат при всички положения, ако целенасочено ще ловите кефал.
На зимна блесна също взима, само да го има. Ся, не може да се разчита на кълване из целия водоем, но ако го набарате, може да извадите някой друга риба.
Пробвайте със стлъв гълъбови черва или жълъдов червей, закачени на мърмушката, ще имате по-добър резултат при всички положения, ако целенасочено ще ловите кефал.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
И на мен ми стана интересно и да питам
На какви блесни (отвесни) да заложа
И какви мормишки(дълбочина до 4-5 метра), + каква стръв
Става въпрос за язовир, не много голям, много добра популация на кефал, почти не е притесняван от рибари.
И къде обикновено се групира, в дълбоките части или където се влива реката.
На рибка съм нямал успехи, освен на опашка и то заметната от лодка посока брега под дърветата, и познати го пробваха миналата година на всякакви дреболий но нещеше
На какви блесни (отвесни) да заложа
И какви мормишки(дълбочина до 4-5 метра), + каква стръв
Става въпрос за язовир, не много голям, много добра популация на кефал, почти не е притесняван от рибари.
И къде обикновено се групира, в дълбоките части или където се влива реката.
На рибка съм нямал успехи, освен на опашка и то заметната от лодка посока брега под дърветата, и познати го пробваха миналата година на всякакви дреболий но нещеше