сусамово семе?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Май 13, 2009 6:19 pm
Местоположение: Варна

сусамово семе?

Мнение от Motorski »

Здравейте! :) Вкъщи имам един пакет сусамово семе, купен от мама с някаква цел, ама нещо май няма да се използва по предназначение. Някой има ли идея дали става за захранка?
ИзображениеАматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"Изображение
docenta
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1066
Регистриран на: Съб Фев 11, 2006 6:35 pm
Местоположение: София

Re: сусамово семе?

Мнение от docenta »

Ако не е печено, опечи го във фурната на умерена температура и вестник, както се пекат слънчогледови семки. После го стриваш в кафемелачката, но не на много ситно. Полученото едро брашно става за добавка към захранките - 5-10 процента от сместа, защото е и висококалорично.
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!


Риболовна академия "Негован"
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Май 13, 2009 6:19 pm
Местоположение: Варна

Re: сусамово семе?

Мнение от Motorski »

Ей тва е! Благодаря много :prayer:
ИзображениеАматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"Изображение
Аватар
vladimir1974
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 447
Регистриран на: Нед Яну 29, 2006 11:06 am
Местоположение: varna
Обратна връзка:

Re: сусамово семе?

Мнение от vladimir1974 »

Да, изпечи го както казва доцента.Един виетнамец така прави с ориз,запича го в стар съд на котлона да покафенее,като го бърка постоянно и после го цчуква и добавя в захранката.Имаше ефект
Изображение
kasmet
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Май 13, 2009 6:19 pm
Местоположение: Варна

Re: сусамово семе?

Мнение от Motorski »

ех тез виетнамци - луда работа :rolleyes: благодаря :)
ИзображениеАматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"Изображение
docenta
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1066
Регистриран на: Съб Фев 11, 2006 6:35 pm
Местоположение: София

Re: сусамово семе?

Мнение от docenta »

Колегата Владимир е прав за счукването на ориза - така може да се постъпи и със сусамовото семе, но то е по-мазно.
Motorski,
Пробвай и по двата начина, експериментирай и на водоем, а после да споделиш резултатите :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!


Риболовна академия "Негован"
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”