Питане за пъстърва

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
kal4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Питане за пъстърва

Мнение от kal4ev »

някои има ли идея,дали в река Габровница има пъстърва.Имам в предвид над с.Скобелево(Казанлъшко).Благодаря предварително :)
SASHO
новобранец
новобранец

Re: Питане за пъстърва

Мнение от SASHO »

kal4ev написа:някои има ли идея,дали в река Габровница има пъстърва.Имам в предвид над с.Скобелево(Казанлъшко).Благодаря предварително :)
Колега, реката е забранена за риболов над Скобелево, до колкото ми е известно. За повече информация попитай горските в Павел баня и Сахране..
Аватар
kal4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kal4ev »

САШО написа:
калчев написа:някои има ли идея,дали в река Габровница има пъстърва.Имам в предвид над с.Скобелево(Казанлъшко).Благодаря предварително :)
Колега, реката е забранена за риболов над Скобелево, до колкото ми е известно. За повече информация попитай горските в Павел баня и Сахране..
благодаря за инфото
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

На времето уж беше разрешена между р.Балъкдере и Скобелево, но всичко май беше на приятелска основа с местните апапи-горски-мафиози.

Иначе по принцип пъстърва има, предимно дребна. Лятото и разни тъмни субекти с вилици се подвизават там. Абе пази си гърба! И внимателно по бреговете.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

хай

Мнение от Бат Стан »

Здрасти колега,

със сигурност е забранена над Скобелево, щъкат и горски доста там. Ще ти пусна две реки на ЛС, въпреки че вероятно ги знаеш и едва ли ще те изненадам.
П.С. - като ти видях снимките в галерията от Средногорово, само да питам - може ли да ми дадеш по-подробна информация каква е хавата там в момента. Навремето като живеех в Казанлък го посещавах най-редовно, имаше страшно много кефал.
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: хай

Мнение от Cougar »

Даже само слух за забрана излиза много по-верен отколкото обнародвано постановление за разрешаване на реки.

Преди 10-на години чета в един вестник къде се разрешава да се лови и забелязвам че една традиционно забранена река са я отбранили. Отивам аз там и ловя...и нищо не хващам и си викам...ето и доказателство че е разрешена....да...ама по едно време спира една газка излизат 2-ма униформени и радоста от деня беше до там...Че имаше и човек с мен и неговото настроение помръкна.
А копието на глупавия вестник не беше в мен.

Затова вече и не чета къде какво са писали и за къде се отнася...Просто си оглеждам повече и при подозрителен шум - в храстите :D
Аватар
kal4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: хай

Мнение от kal4ev »

Цоугар написа:Даже само слух за забрана излиза много по-верен отколкото обнародвано постановление за разрешаване на реки.

Преди 10-на години чета в един вестник къде се разрешава да се лови и забелязвам че една традиционно забранена река са я отбранили. Отивам аз там и ловя...и нищо не хващам и си викам...ето и доказателство че е разрешена....да...ама по едно време спира една газка излизат 2-ма униформени и радоста от деня беше до там...Че имаше и човек с мен и неговото настроение помръкна.
А копието на глупавия вестник не беше в мен.

Затова вече и не чета къде какво са писали и за къде се отнася...Просто си оглеждам повече и при подозрителен шум - в храстите :Д

ами да,отказахте ме.може би ще посетя една от реките които които ми изпратихте на ЛС,тази седмица.Местни ми казаха че не било Ок все още за пъстърва,но времето ще е добро така че може да се иде.
taner
новобранец
новобранец

Мнение от taner »

Колеги, досега не съм блеснил нито за пъстърва, нито за кефал но имам голямо желание да пробвам, бихте ли ми дали някои и друг съвет, линк или полезно инфо особено за това каде да се пробвам на не пове4е от 150км от София. Надявам се 4е поне нйакои недобросъвестен няма да ме прати за зелен, спомнете си как е било и при вас в на4алото! :lol:
http://www.fishingzone.bg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.facebook.com/FishingZone" onclick="window.open(this.href);return false;
DD2
новобранец
новобранец

Мнение от DD2 »

Дали в момента е разрешен риболова по реката(Габровница), и в какъв участък?
Поздрави
ofcho
новобранец
новобранец

Мнение от ofcho »

DD2 написа:Дали в момента е разрешен риболова по реката(Габровница), и в какъв участък?
Поздрави
За свободен риболов не е.Плаща се такса на дивечовъдното стопанство в с.Горно Сахране, като последно беше от 25 евро на излет при норма пак от 8 пъстърви.
Успехи.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

20 евро е таксата в момента, преди беше 15. Реката е разрешена по цялата си дължина в парка. Има известна законова неуредица, защото не фигурира в целогодишната забрана на ИАРА, а и в част от дължината си се намира извън парк Централен Балкан. Но има предостатъчно горски, така че е по-вероятно да не минеш незабелязано...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
ofcho
новобранец
новобранец

Мнение от ofcho »

Реката е разрешена по цялата си дължина в парка.

Реката не е в парка.Парка свършва преди нея.Тя е в дивечовъдното стопанстно и директора на стопанството сам определя режима по нея затова я няма в списъка на ИАРА,въпреки,че беше забранена от яз.Копринка до с.Скобелево точно от ИАРА.
Пътя по който се движат горските се вие покрай реката и е сигурно,че ще те хванат.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

1. Част от реката е в парка.
2. В момента реката не фигурира в забраната за целогодишен риболов на ИАРА.
3. Горските не ме притесняват, защото аз си плащам(между другото, по реката масово се риболовства. Трябва да видите с каква насмешка се отнасят местните към тези, дето са си внесли чинно лептичката. Служителките в самото стопанство в селото сами си казват, че било изключителна рядкост някой да плати, но уви, такива са нравите ни).
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
DD2
новобранец
новобранец

Мнение от DD2 »

Благодаря за отговорите.
Успехи
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”