Помогнете с риболова на каракуда

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
s0n3x
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Помогнете с риболова на каракуда

Мнение от s0n3x »

Здравейте колеги. Вече няколко пъти ходя на 1 микроязовир близо до града ми. Реших да ловя каракуда, но уви не кълве (ако хвана нещо ще е максимум 300 гр и най-много по 1-2 бройки). Пробвах почти всичко, четох теми ама не ми помогна особено. Каракудата смятам да я ловя на плувка и подвижна и неподвижна понеже ходя със 2 пръта. Местенцето не е лошо има доста водорасли ама просто таранката не бутва. АКО МОЖЕТЕ ДА МИ ДАДЕТЕ НЯКОЯ РЕЦЕПТА ЗА ЗАХРАНКА , КАКВА СТРЪВ ДА ИЗПОЛЗВАМ НА КАКВА ДЪЛБОЧИНА ДА ЛОВЯ ЕЙ ТАКИВА ... Да знаете пробвах на жито със ванилия, на бял , торен и земен червей и на царевица ама само 1 път. Купух купешка захранка ама и тя не ми помогна особено. ЕТО ХАРАКТЕРИСТИКАТА МЯСТОТО КЪДЕТО ЛОВЯ А И НА ЯЗОВИРЧЕТО:
-Максимална дълбочина около 3-4 метра (язовира е доста спаднал) на местенцето е около 1-2 метра зависи къде метнете.
-Както и по-горе казах има голямо наличие на водорасли

МОЛЯ ПУСКАЙТЕ ВАШИТЕ ОТГОВОРИ :) :?:
:arrow: Take pictures, not throphies.
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: ПОМОГНЕТЕ СЪС РИБОЛОВА НА КАРАКУДА

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

s0n3x написа:Здравейте колеги. Вече няколко пъти ходя на 1 микроязовир близо до града ми. Реших да ловя каракуда, но уви не кълве (ако хвана нещо ще е максимум 300 гр и най-много по 1-2 бройки). Пробвах почти всичко, четох теми ама не ми помогна особено. Каракудата смятам да я ловя на плувка и подвижна и неподвижна понеже ходя със 2 пръта. Местенцето не е лошо има доста водорасли ама просто таранката не бутва. АКО МОЖЕТЕ ДА МИ ДАДЕТЕ НЯКОЯ РЕЦЕПТА ЗА ЗАХРАНКА , КАКВА СТРЪВ ДА ИЗПОЛЗВАМ НА КАКВА ДЪЛБОЧИНА ДА ЛОВЯ ЕЙ ТАКИВА ... Да знаете пробвах на жито със ванилия, на бял , торен и земен червей и на царевица ама само 1 път. Купух купешка захранка ама и тя не ми помогна особено. ЕТО ХАРАКТЕРИСТИКАТА МЯСТОТО КЪДЕТО ЛОВЯ А И НА ЯЗОВИРЧЕТО:
-Максимална дълбочина около 3-4 метра (язовира е доста спаднал) на местенцето е около 1-2 метра зависи къде метнете.
-Както и по-горе казах има голямо наличие на водорасли

МОЛЯ ПУСКАЙТЕ ВАШИТЕ ОТГОВОРИ :) :?:

ЗДРАВЕЙ колега, много се смях на горното ,за първи път виждам толкова въпроси и отговорите им в един пост!

Като за начало добре дошъл във форума ,и сега се почва ,бла-бла ,прочети правилата на форума,ползвай търсачката,оправи си профила да знаем от кой град си за да ти се помогне от колега посетил микроязовира ,намали буквите в заглавието ,иначе ме развесели приятно!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
piantik
новобранец
новобранец

Мнение от piantik »

Всеки язовир е различен сам по себе си , но ако си убеден ,че на язовирчето има каракуда в добри количества ,а не единични бройки,може да я потърсиш на самото дъно. Ако е чисто дъното. В захранката може да използваш повече торен червей(накъсан на папченца) и също за стръв пак торен.А понякога хляба се оказва по-ефикасен от всички други видове стръв.Според мен най-важното е да се опитват различни видове стръв и тактика , докато се стигне до успешен резултат.Също добре ще да отидеш рано сутрин ,когато е все още е хладно (тогава може би ще кълве най-много) или в късния следобед.Това е моето мнения(преимам корекции и допълнения :) ) .Ако има ефект да се похвалиш на какво си я разбил тая каракуда .:)
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Мога да ти кажа аз как ловя когато е капризна и не иска да кълве:

Слагам малка кука - №18. Тънък повод - 0,07 или максимум 0,10. Повода го оставям по-дълъг 40-50 сантиметра. Слагам един бял червей, така че да скрива цялата кука, само контрата да остане да стърчи. Захранвам в една точка и ловя в нея, максимално близо до дъното или на дъното.

Изображение

За този сезон може и не жито или троха, но сложени пак така че да не се вижда куката и да стоят естествено.
Проста, но ефикасна захранка е мляно кюспе, омесено с хляб и/или варено жито. Успех :wink:

п.п. Това червеното е червея, не е кренвирш. :wink:
нямам живарник
Аватар
s0n3x
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Помогнете с риболова на каракуда

Мнение от s0n3x »

Благодаря за отговорите ще видя какво ще направя по въпроса ... :mrgreen: А и hristotihov колко големи каракуди улавяш по този начин :) ?
as99
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от as99 »

Да,наистина сам си си отговорил наповечето въпроси.Ако си отишъл към обяд в най-големите жеги е нормално да не кълве.Отиди рано сутринта и пробвай.Възможно е и в самия язовир да няма риба. :lol: .Сетих се,че понякога когато друга примамка не действа топче стиропор спасява капото.Пробвай и дано пишеш излета в успешни.
P.S.Щях да забравя-добре дошъл във форума. :D :wink:
Аватар
s0n3x
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s0n3x »

И рано сутринта съм ходил същата история ... Мисля като ходя в други ден да си зема купешка захранка със аромат на ванилия и да добавя малко умъртвен бял червей. Кажете ако знаете някоя рецепта така която е успешна за каракуда :roll:
Последно промяна от s0n3x на Чет Юли 23, 2009 5:30 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Rapala_Team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Rapala_Team »

а в тоя язовир ..... дали каракудата е там ...... или липсва тотално ....... какво друго хващат там ? :wink:
CARP FISHING :fishing9:
Аватар
s0n3x
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s0n3x »

Еми доколкото знам има каракуда незнам вече в кви количества има шаран , перка, костур, папурка ...
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”