Избор на пелети

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Избор на пелети

Мнение от MiTaKa™ »

Колеги след две седмици излизам отпуска , и отлитам на някъде , казвам на някъде защото вече незнам и аз първоначално мислех за Ивайловград , после за Копринка и Пясъка , та сега за Огняново но за избор на водоем тия дни ще пусна друга тема . Та ще споделите ли какви пелети и на кой фирми използвате. Имам предвит за захранване или от ръка с царевица и пелете или от пва чорапче , та дори и за стръв. До сега четох по други форуми но несъбрах достатачно полезна информация.Също ме интересува някои на косъм ловил ли е с пелите и с какви съответно , мерси
Изображение
NITro`bE
фен клуб-скобар

Re: Избор на пелети

Мнение от NITro`bE »

Аз ловя със пелетите на Джаксън със аромат на ягода и царевица имам доста уловени мрени на тях последния път даже хванах и една каракуда :D как я беше лапнала само :D
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1631
  • Изображение
TT България 2011
Bully

Мнение от Bully »

Цената има ли значение?
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Зависи , ама да не обявиш нещо над 20лв за кг ;)
Изображение
Аватар
Em1l
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Em1l »

съжалявам за офтопика но нали се използват за захранка или на куката ги нижите
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

Em1l написа:съжалявам за офтопика но нали се използват за захранка или на куката ги нижите
На косъм колега се нижат кат тютюн :mrgreen:
Jaxon за цената са си доказани пелетки :wink:
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Давайте още мнения , колегата гледам е написъл , че лови мрени на Джаксъна , на мен ми трябват за Шаран
Изображение
iliobg
новобранец
новобранец

Мнение от iliobg »

Аз ползвам българси пелети на Мадикс, имат черни и шарени. Слагам 50/50 от двата вида в ПВА чорапче, а на косъма царевица или топче ;)

Иначе гледах едни вносни даже с дупка по средата за монтаж на косъм, но 10 лв за 500 гр. не ми се даваха :)
Аватар
makiavelli
новобранец
новобранец

Мнение от makiavelli »

Колега, пелетите на Джаксън работят и за шаран. Бях преди 10-тина дни за риба и ми кълвеше само на тях - аромат ванилия 12мм. Захранвах с тях, малко нарязани топчета ягода на VDE, както и дребни пелети(бързо разтворими) и коноп. С PVA чорапчета става перфектно.Успех!!!
А-да, изпозвай ги само на косъм и то по 2!
По добре да си мъртъв и да ти е гот отколкото жив и нищо да не ти е наред!
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

MiTaKa™ написа:Давайте още мнения , колегата гледам е написъл , че лови мрени на Джаксъна , на мен ми трябват за Шаран
Хах ти недей гледа , че колегата е ловил мрени на Джаксъна при всички производители , ще е сходен ефекта.
Колега поради диаметара им 12мм най-големи , който съм използвал аз , а и това , че след няколко часа в водата омекват и стават привлекателни за по дребната риба и при наличието и в по-големи количества шарко бива в доста пъти изпреварван.Опитай да игнорираш това действие с по голяма кука и с от 2 до 3 пелети на косъма колкото можеш да надиплиш на косъмчето е мойто мнение .
Но не мога да разбера защо пелети като шарко си се лови еднакво добре на почти всички водоеми на твърда царавица, ест. трябва да напипаш кой аромат го съблязнява. 10 лв за 1 килограм пелети... за 10 лв ще вземеш м/у 20-30 кг. царевица с която ще захраниш много по добре и ще знаеш че единствено шарко ще пипне на нея а можеби и някой амур. 8) Намери само аромата.
Малко е извън темата последното изречение но ще ме извинявате :mrgreen:
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Пелети на Sensas carassins 3000 9 лв.
Пелети Dynamite bites carp pellets 8 лв.
Пелети Van den Eynde 13 лв.

paisa написа:
MiTaKa™ написа:Давайте още мнения , колегата гледам е написъл , че лови мрени на Джаксъна , на мен ми трябват за Шаран

...... царевица с която ще захраниш много по добре и ще знаеш че единствено шарко......
На царевица кълват още съмати видове риба не само шарана и пелетите имат качества които царевицата я няма иначе хората нямаше да измислят пелетите
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

dunavski написа:
paisa написа:

...... царевица с която ще захраниш много по добре и ще знаеш че единствено шарко......
На царевица кълват още съмати видове риба не само шарана и пелетите имат качества които царевицата я няма иначе хората нямаше да измислят пелетите
Напълно съм съгласен :) . Но като се има в предвид твърдостта на старата царевица при доста риби от по дребните гълтачните зъби не са толкова корави и здрави за да я смелят и често пъти се отказват.
Вярно е че пелетите са с доста по добри качества като мирис и хранителна стойност но мойта логика винаги казва , че това са едни газарийки и всичко е направено за пари както винаги.
Лично аз ако съм на по голям водоем бих ги използвал като добавка към царевицата за да бъде по богато хранителното петно или бих сложил един пакет докато варя царевицата :)
За България царевицата си остава ултиматната за момента стръв за шарко и амурджалите :mrgreen:
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Царевицата е "ултимата" защото масовия риболовец може да си ги позволи. Повечето рибари разсъждават като тебе и рибата в България не е научена още на пелети. За сега пелетите си остават стръв за платени водоеми защото зарибените шарани преди това най-вероятно са ги хранили с пелети и те са "естественната" храна за тях. А иначе по твърдост има пелети които също толкова твърди колкото и царевицата.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Вчера случайно като си копувах едно човалче царевица видях и да продават пелети (рибни) , та си взех и от тях . Жената каза че взимали хора който имат рибарници , та сега като захранвам с царевица ще сложа и едно две кила в кофата със киснената царевица
Изображение
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

dunavski написа:Царевицата е "ултимата" защото масовия риболовец може да си ги позволи. Повечето рибари разсъждават като тебе и рибата в България не е научена още на пелети. За сега пелетите си остават стръв за платени водоеми защото зарибените шарани преди това най-вероятно са ги хранили с пелети и те са "естественната" храна за тях. А иначе по твърдост има пелети които също толкова твърди колкото и царевицата.
Еми като гледам зорлен искате да я научете а все още сме много назад от европа като приходи и стандарт...
Като почна да взимам колко тях и аз ще ходя като колегите от френската ТВ "чезе и пеше" малко е грешно но ме извинете с по 1 ремарке протеинови топчета.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”