Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

на яз. Лобош
Модератор: Кърцата
-
- новобранец
на яз. Лобош
Здравейте! Риболовец съм от 3 месеца и след една седмица заминавам с баща си на яз. Лобош за 3-4 дена. Никога не съм ходил там, такъмите са ми следните: въдица с водачи 4 м. , основно влакно 0,14 , повод 0,12 , плувка 2,5 гр. Ще ми препоръчате ли нещо за такъмите, добри ли са или трябва да сменя нещо. Ще хвърлям за каракуди и червеноперки. Каква стръв е най-добре да използвам? Благодаря предварително!
- crazybot
- фен клуб-скобар
Re: на яз. Лобош
Такъмите са ти добре. За стръв ползвай бял, торен и жито. От коя страна на язовира ще застанеш?
-
- разбира нещата
Преди седмица ходих... слаба работа... парашутисти се разхождат като в тех си.Има яко народ... иначе бели риби пляскат яко.Хванахме около 20-на уклея и 50-на бабушки.Има и добри каракуди по кило ама само на дъно... един колега извади.И костур има добър,но на рибе.Иначе за куката кажи... ползвай нещо м/у 14 и 18 и гледай плувката да ти е подвижна щото дълбочината е около 4 метра.
Наслука.

-
- новобранец
Еми в момента куката ми е No 16 на марката "Mustad". Иначе в близост до брега излиза нещо?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Такъма ти е перфектен.
Големите каракуди са точно до брега, тъй че не се притеснявай.
Ако кажеш, къде точно по язовира мислите да седите, ще те насоча и какво можете да очаквате.
Иначе, като общо информация... бабушките сега са на около 3.5-5м дълбочина, а каракудите си плуват в по-плитките места.
За стръв и захранка бих използвал предимно варено жито.
Успех и да пишеш, като се прибереш
Големите каракуди са точно до брега, тъй че не се притеснявай.
Ако кажеш, къде точно по язовира мислите да седите, ще те насоча и какво можете да очаквате.
Иначе, като общо информация... бабушките сега са на около 3.5-5м дълбочина, а каракудите си плуват в по-плитките места.
За стръв и захранка бих използвал предимно варено жито.
Успех и да пишеш, като се прибереш

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- новобранец
Ок, ще пиша и благодаря на всички за информацията! 

matias_1996 написа:Ок, ще пиша
Колега какво стана с Лобош?Как е положението там?
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)