И аз реших да опитам шаранския риболов

Модератор: sapuna

Iblis
новобранец
новобранец

И аз реших да опитам шаранския риболов

Мнение от Iblis »

Добър ден, след доста четене във форума и аз се запалих по шаранския риболов и като начало трябва да си купя такъми.Спрял съм се на ето тази марка: http://shop.fishing-mania.com/viewcarp_3.php?id=6651 ; http://shop.fishing-mania.com/viewcarp_3.php?id=6737 мисля че за прохождащ е добре, но бих се радвал да чуя и мнения на хора разбиращи от този вид риболов :) Благодаря предварително :):)
Последно промяна от Iblis на Сря Юли 29, 2009 2:49 pm, променено общо 1 път.
Nedeltcho Delev

Re: И АЗ РЕШИХ ДА ОПИТАМ ШАРАНСКИЯ РИБОЛОВ

Мнение от Nedeltcho Delev »

И прътите и макарите ми харесват,вземи си тези от 3,90 и макарите от 65 лв.Според мен като начинаещ е добър избора ти,е не са висок клас но и те хващат риба.
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: И АЗ РЕШИХ ДА ОПИТАМ ШАРАНСКИЯ РИБОЛОВ

Мнение от tomik »

Nedeltcho Delev написа:.....е не са висок клас но и те хващат риба.
А в това аз мога да се закълна, защото съм сигурен, че рибата преди да хапне стръвта, не излиза на брега да види кой с каква пръчка и макара е. :D :D
Iblis
новобранец
новобранец

Re: И аз реших да опитам шаранския риболов

Мнение от Iblis »

А това, че пръта е триколенен малко ме притеснява. Имам превид издръжливостта му при замятане :roll: :roll:
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Вземай без клебание,а с времето ще има да ги сменяш,та свят ще ти се завие.Пожелавам ти успех в шаранския риболов и чети повече,че си е цяла наука.Късмет.
Без жени можем,без риболов не можем!
ivann
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivann »

Ами стават взимай щом си решил
lyubo.h
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lyubo.h »

Добре изглеждат, и цената е добра. Мисля че си заслужават. :smt023
emsi_1
новобранец
новобранец

Мнение от emsi_1 »

dedeff написа:Вземай без клебание,а с времето ще има да ги сменяш,та свят ще ти се завие.Пожелавам ти успех в шаранския риболов и чети повече,че си е цяла наука.Късмет.
ква наука ве те почти всички гиолове часни :evil: .....имаш парички хващаш....немаш и хващаш. значи...бракониер :axe: иначе всички са маистори тука като чета...но наслука :D аз съм с 2.70 плътни.... ни се чупи ни се пука .... ..а и сом вади...и не мисля да ги сменям с тея новите :lol: :lol: :lol:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

emsi_1 написа:
dedeff написа:Вземай без клебание,а с времето ще има да ги сменяш,та свят ще ти се завие.Пожелавам ти успех в шаранския риболов и чети повече,че си е цяла наука.Късмет.
ква наука ве те почти всички гиолове часни :evil: .....имаш парички хващаш....немаш и хващаш. значи...бракониер :axe: иначе всички са маистори тука като чета...но наслука :D аз съм с 2.70 плътни.... ни се чупи ни се пука .... ..а и сом вади...и не мисля да ги сменям с тея новите :lol: :lol: :lol:
Ем си, ем не си-що е то?Лови си и не давай оценка на колегите от форума :evil:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Iblis,добре дошъл в магията на шаранджийството!
1. Не се подвеждай по провокативни мнения като това на Емси_1!Едно време сме ловили и с черничови и бамбукови въдици,пак там ли да се върнем?Шаранджийството,както щеката,фидера,мача...са си науки,имат си много тънкости,които се усвояват с времето(и чрез колегите,които лично на мен са помогнали много).Риболова за повечето от нас е удоволствие,а за да е пълно удоволствието трябва да имаш и подходящия такъм,иначе колега Емси_1 става и с бирена бутилка и на нея навито 100м. влакно 0.50!
2.Класическия шарански прът е двуколенен.
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1364
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2657
Давам ти два примера за добро качвство на добра цена(според мен).Шиманото го имам от 4 месеца,товаря го здраво и нямам проблем.
Ако не бързаш много,изчакай и следи обявите в Магазина на Форума все ще излезне нещо,лично аз повечето неща съм си ги купил от хора от Форума.
3.Нямаш проблем със здравината на пръта при замятане(заради това,че е 3 коленен),по скоро проблема е при контрола на рибата,особено на така мечтаните от всички нас "трофейни" екземпляри.
Успех и наслука!
Iblis
новобранец
новобранец

Мнение от Iblis »

Благодаря за коментаррите и препоръките на всички. :) Все още не бързам с покупките, просто разглеждам, а и си определям някакъв ценови лимит+-. Сега основно се занимавам с изучаването на монтажи ;) , а и както казва Павката може пък и нещо наистина добро да изкочи на разпродажба. Живи и здрави :):)
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”