Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

дайте съвет за мач
Модератор: sapuna
дайте съвет за мач
Здравейте риболовци.Моля за съвет от колегите дето практикуват мачов риболов,да ме насочат към модел мачова въдица.Като разбирасе имат впредвид факта че никога не съм държал в ръцете си такова удоволствие.А и цената да бъде нещо по разумно.
Re: дайте съвет за мач
Шекспир или Митчел.За модел не знам! Мойте и 2-та са дългички 3.90.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Като сабереш парите тръгвай по магазините да тръскаш 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Здравей,колега! Четвърта година използвам EXPLORA PLUS на TRABUCCO -4,20м ,акция 5-25гр и съм много доволен от нея. Най-голямата риба ,която съм извадил с нея е шаран 3,800 с основно 0,16 и повод 0,14- пръчката се държеше перфектно!
-
- новобранец
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6383
Добър, стегнат и доста "жилав" мач на разумна (според мен) цена. Препоръчвам 4.20. Пробвал съм и 4.20 и 3.90, (колега има и двете дължини) и като че ли 4.20 по-ми хареса.
Успех!
Добър, стегнат и доста "жилав" мач на разумна (според мен) цена. Препоръчвам 4.20. Пробвал съм и 4.20 и 3.90, (колега има и двете дължини) и като че ли 4.20 по-ми хареса.
Успех!
- dildes
- вече хвърля и на тежко
Здравей, колега бих ти препоръчал Шимано Катана -4,20 много е добра няма да съжеляваш,имам я от две години и е супер 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
А аз ще се въздържа и знаеш ли защо-няма двама колеги посочили един и същи модел мач
Но въпреки всичко бих те насочил към Тика и Тубертини,но да се разберем над 100лв са.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Благодаря на всички за съветите.Но имам един въпрос защо никой не споменава фирмата Мавер.Питам защото един собственик на риболовен магазин ми препоръчва на тази фирма и направо съм в матирана ситуация а много съм навит за мачова въдица
Колега, просто отиваш в един, два , три магазина. Разглеждаш, тръскаш, огъваш и тн., и взимаш това, което ти стои най-добре в ръката. Просто всеки препоръчва, най -често, въдица, която той самият има. А това дали и на теб ще ти допадне е много съмнително.. Аз например ползвам мач Formax , който далеч не е върха на сладоледа, но мен ме кефи да ловя с него! Моят съвет е единствено за дължината - 4.20м. Успех!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Може би не продава Тика или Тубертини.В ценовия клас до 150лв.не съм разклщал по-добри мачове от тях.Успех с избора.slavkata написа:Благодаря на всички за съветите.Но имам един въпрос защо никой не споменава фирмата Мавер.Питам защото един собственик на риболовен магазин ми препоръчва на тази фирма и направо съм в матирана ситуация а много съм навит за мачова въдица
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Ако си от Сф и говориш за магазина до Пирогов, нормално е да ти препоръчва Maver , все пак той е вносителя на тази марка. Но и да не е този магазин - Maver си е прилична марка, имал съм мач Maver Abyss и бях доволен от него. Аз напълно подкрепям "Butnik" , мачовите пръчки на Tica и Тubertini за ценовия клас са може би най- хубави. За мен добрите по-евтини варианти Тica Excel и Tica Winner , Tuberni Grinta е супер мач.... но малко по-скъп.slavkata написа:Благодаря на всички за съветите.Но имам един въпрос защо никой не споменава фирмата Мавер.Питам защото един собственик на риболовен магазин ми препоръчва на тази фирма и направо съм в матирана ситуация а много съм навит за мачова въдица
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
- MIR4EV
- ще става разбирач
МАВЕР

- ivelin_1976
- разбира нещата
butnik написа: бих те насочил към Тика и Тубертини........

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- CERRUTI
- сериозен играч
Ако до неделя не си взел,ще мога да ти дам инфо за този мач- http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6560 (4,20) защото в неделя ще му бъде бойното кръщене