Как да подходя?

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Анатоли Стоименов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Как да подходя?

Мнение от Анатоли Стоименов »

Здравейте!Предстои ми двудневен излет на водоем с добра популация на шаран!Ходих на проверка преди около 20 дни и по информация на рибарите ,които бяха там рибата не е много активна поради голямата дълбочина на водоема(2-3 метра пред стената е повече от 3 метра).......а всички я търсят на максимална дистанция.А в плиткача е пълно с закачки от всякакъв тип и риболова там е обречен на................късане на една камара от поводи,олова и т.н.Водоема е изцяло с каменисто дъно и бряг............Ще се радвам,ако някой ме посъветва ,каквото и да било,че си блъскам главата от 5 дни.......
morskiq
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Как да подходя?

Мнение от morskiq »

Според мен лично добър варянт е монтаж на косъм тип "Хеликоптер"
Аватар
demorock
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от demorock »

пробваи на подвижна плувка с подхранка ама трябва да нацелиш дълбочината.УСПЕХ!!!
НАСЛУКА!!!

Изображение
leonardo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от leonardo »

За такова дъно което е бъкано със закачки и т.н...., подходяща е хранилката - тип "лъжица".... - подходяща за дънен риболов на всякакви шаранови риби. Тя е от типа на старите пружини, но малката пружинка е отгоре, а тежеста е отдоло където е излято олово върху лъжица - така че при вадене никога не закача . При малко по-бързо вадене тя не се търкаля по дъното, а заради формата си плува по-високо от дъното. Верно че в сравнение с новите шаранджийски монтажи които ползваме .... тази "хранилка лъжица" е малко простовата и поостаряла, но пък за такова дъно според мен е най-доброто решение .

Изображение
Изображение
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
Аватар
Анатоли Стоименов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Анатоли Стоименов »

Информацията за водоема получих от колега тук във форума..............който е имал слука там през месец май,когато рибата не е била толкова активна.Но кофтито в случая е че все още не се е активизирала,както трябва(вижда се в по-плитките части,а не яде)...........Момчето което отговаря за язовира също го потвърди това,че не е нормално през летния сезон рибата да не е активна.................Между другото водата е доста студена наистина .Влизах да вадя 1 чадър които потъна на около 20-30 м. навътре.Колегата който е имал слука е ловил на inline монтаж на царевица,но ме притесняват закачките в плиткача,а рибата която се вижда е там.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”