Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Tежест за балансиране на трипод
Модератор: emo vasilev
- GRASSCARPHUNTER
- новобранец
Tежест за балансиране на трипод
ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ ! Направо по темата : Имам род под JRC/ Euro pod /, предназначен специално за риболов в България. Поставих "задача "на Баща ми да ми направи балансираща тежест ,която да използвам когато си дойда в отпуск в БГ през есента .Имам предвид : ЦИЛИНДРИЧНО ПЛЪТНО ЖЕЛЯЗО С МОНТИРАНА НА НЕГО ХАЛКА ,КОЯТО ДА СЕ ЗАКАЧА ЗА КУКАТА НА ТРИПОДА .Знам ,че някои колеги използват бутилки пълни с вода ,кофи с накисната царевица и т.н. за да стабилизират трипид стойките си . Аз искам нещо малко по -различно и може би , по-естетично
.Проблема е,че JRC Euro Pod-а e при мен в САЩ /Colorado/, а балансиращата тежест трябва да направи баща ми в България. Въпроса ми към всички колеги е :НЯКОЙ ПРАВИЛ ЛИ Е НЕЩО ПОДОБНО ? КОЛКО КИЛОГРАМА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПОРЕД ВАС, ОПТИМАЛНАТА ТЕЖЕСТ ,КОЯТО ДА БАЛАНСИРА ,НО ДА НЕ ПРЕТОВАРИ ТРИ ПОДА ,КОЙТО НОСИ ДОСТАТЪЧНО ТЕЖКИ ТРИ ПРЪЧКИ И МАКАРИ ? МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПОСТАВИ МАЛКО РАМО ,КОЕТО ДА СЕ ЗАКАЧА ЗА ТЕЖЕСТТА ,А ТО САМОТО ЗА КУКАТА НА ТРИПОДА С ЦЕЛ ДА СЕ СВАЛИ ТЕЖЕСТТА ПО-НИСКО КЪМ ЗЕМЯТА ,ЗА ДА БЪДЕ БАЛАНСИРАНЕТО ПО-ДОБРО ? Надявам се ,че обясненията и въпросите ми не са неясни .Задавайте въпроси ,нека направим дискусия ! Благодаря ,предварително на всички отговорили или включили се в дискусиятя ! Успех и много късмет !
Жоро /Denver ,Colorado ,USA /

Ако искаш да си щастлив 6 месеца -купи си нова кола ,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се ,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница...,А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ -СТАНИ РИБАР !
Re: Tежест за балансиране на трипод
Колега защо точно с такава тежес ще си решаваш проблема, 10--15 кг са ти по малко от багажа. Аз го реших по следния начин , 20 мм фи на него заварявам спираловидно 6мм фи да стане като винт за дърво ,от едната страна с халка дължина 40см на винта.Това нещо го навиваш в земята , слагаш триногата отгоре и един колан за багаж , има ги по бензиностанциите , стягаш с тричотката , няма мърдане заварява го за земята . Надявам се да съм помогнал