Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Дъно на надуваема лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Дъно на надуваема лодка
Като гледам из нета лодки бол обаче тука някой неща не са ми ясни.
Каква е разликата между лодките с алуминиево дъно , с надуваемо дъно, дъно под високо налягане, V образно дъно под високо налягане, риб , има едни с дъно от ламели разполовени по 90 градуса дето са най евтини? Ако съм пропуснал нещо добавете го.
Какво представлява надуваемия кил. Кои от горепосочените лодки могат да имат надуваем кил?
Какви са предимствата и недостатъците на всеки един от горепосочените видове?
Има много писано из форумите но много разпокъсано и неясно.
Каква е разликата между лодките с алуминиево дъно , с надуваемо дъно, дъно под високо налягане, V образно дъно под високо налягане, риб , има едни с дъно от ламели разполовени по 90 градуса дето са най евтини? Ако съм пропуснал нещо добавете го.
Какво представлява надуваемия кил. Кои от горепосочените лодки могат да имат надуваем кил?
Какви са предимствата и недостатъците на всеки един от горепосочените видове?
Има много писано из форумите но много разпокъсано и неясно.
- krokibg
- учете се от него
Re: Дъно на надуваема лодка
Повечето модели надуваеми лодки/новите модели/си имат надуваем кил и от горе са или с дъно което се нарежда от плоскости - дървени,или са с алуминиеви плоскости.Нищо различно няма в тях,освен матеряла от който са направени.Риб е твърдо дъно,точно като на стъклопластовите лодки но горе на борда има надуваеми балони като нормалните надуваеми лодки.Това е в общи линии.Има и надуваеми лодки,които са без надуваем кил,които при вървене тласкат и забират повече вода когато вървят и са по-бавни точно по тази причина.Кила е за да пори водата и да усколява лодката.Това е почти всичко което трябва да се знае.Дано съм ти обяснил нещата с две думи !!!
П.п само да добавя че тези без кил,дъното им е изпънато а на тези с кила,дъното след напомпване виси в средата,където трябва да е кила !!!
П.п само да добавя че тези без кил,дъното им е изпънато а на тези с кила,дъното след напомпване виси в средата,където трябва да е кила !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
А какво е V образно дъно под високо налягане?
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
формата е като обикновена твърда лодка V-образна, но е надуваемо... вътре е пълно с едни влакна между стените, които го правят почти като дъска- при помпане не се раздува, а стои плоско... в случая две плоскости във V-образна форма... този вариант обаче не е с плосък под вътре в лодката...anastas_peykov написа:А какво е V образно дъно под високо налягане?

на снимката не е V-образно, а плоско днадуваемо дъно с високо налягане... под него е надуваемият кил /един "кренвирш"/, а най-отдолу самото дъно на лодката, което е ПВЦ плат и пази да не влиза вода... надуваемият кил го изпъва и му придава V-образната форма...
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
А тая дупка ква е? Има ли нещо друго надуваемо освен кила под твърдия алуминиев под кила ПВЦ плата.