Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Спининг около Свищов?
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Спининг около Свищов?
Колеги някой пробвавал ли е Дунава около Свищов за распер,бяла,щука и др хищници на изкуствена примамка,интересуват ме подходящи места за този вид риболов.В събота и неделя мисля да пробвам.Ориентирал съм се към пристанището,паметниците ама
ако някой е пробвал нека подскаже
Благодаря предварително
Наслука

- tsokala
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Спининг около Свищов?
Аз в района на с. Вардим ходя, но не съм чувал някой да е закачил нещо прилично, късмет все пак.
Снощи въдици за сом залагах - 70 парчета и познай - шаран 7 кг извадих тази сутрин като ги проверявах
но като цяло не остана риба по нашия край, цяла седмица бия на кльонк и само няколко сомчета по две кила, това е крайният резултат.
Пиши все пак ако хванеш нещо прилично
Снощи въдици за сом залагах - 70 парчета и познай - шаран 7 кг извадих тази сутрин като ги проверявах

Пиши все пак ако хванеш нещо прилично
-
- ще става разбирач
По-добре пробвай в района на пристанището-гребната база.
Там мъкар и рядко излизат расперчета към 1.5кг.
За щука и за бяла не съм чул.Но все пак може да пробваш в някое заливче.
Успех!
Там мъкар и рядко излизат расперчета към 1.5кг.
За щука и за бяла не съм чул.Но все пак може да пробваш в някое заливче.
Успех!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Я разясни какво имаш предвид ?tsokala написа: Снощи въдици за сом залагах - 70 парчета и познай -
- tsokala
- новобранец
- Обратна връзка:
sandista написа:Я разясни какво имаш предвид ?tsokala написа: Снощи въдици за сом залагах - 70 парчета и познай -
Ами ние тук им казваме "сетове" или герим още съм чувал да им казват по други места - това е основно въже около 30 метра, на което са наредени куки през метър и полвина да речем. На тях зареждаш поповите прасета, слагаш две тежести в двата им края и ги пускаш на местата, където смяташ, че ще има сом, тъй като предимно сом може да се очаква при такъв риболов. Та пуснах вчера трите сета с общо около 70 куки и на предпоследният се беше закачил шаран. До самата тежест се беше хванал и беше омотал няколко куки в тежестта, като вдигнах самата тежест и рибата се показа и тя на около метър под лодката. Не бях подготвен, почти не се надявах за риба, но

Е, надявам се да съм бил полезен на някого
Успех на всички колеги, аз заминавам за попови прасета

-
- ще става разбирач
ами май около пристанището ще пробвам пак в неделя може и до янтра да отскоча.Мерси за инфото 

- tsokala
- новобранец
- Обратна връзка:
На Янтрата се обаждат едри тарани и там разни платички и т н - има ги много, така се разправят тук разни колеги, но на мен лично не ми е интересен риболова на тези риби, ако ти си им мераклия отиди, надявам се, че ще хванеш - казват по 8 до 10 кила хващали за ден, но дали е вярно не мога да кажа
На слука
На слука

-
- ще става разбирач
Говорим за спинингов риболов...
-
- ще става разбирач
мерски колега ама както каза колегата ще пробвам на изкуствени примамки(воблери,блесни),щот гледам че и от там се връщат доволни колегиtsokala написа:На Янтрата се обаждат едри тарани и там разни платички и т н - има ги много, така се разправят тук разни колеги, но на мен лично не ми е интересен риболова на тези риби, ако ти си им мераклия отиди, надявам се, че ще хванеш - казват по 8 до 10 кила хващали за ден, но дали е вярно не мога да кажа
На слука

- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Ти не разбра ли ,че за него тръпката е да ги боде с канджата......за какъв спининг и въобще за какъв риболов си говорите .
Извинявам се за спама но това не е ли МАЛКО бракониерскоtsokala написа:sandista написа:Я разясни какво имаш предвид ?tsokala написа: Снощи въдици за сом залагах - 70 парчета и познай -
Ами ние тук им казваме "сетове" или герим още съм чувал да им казват по други места - това е основно въже около 30 метра, на което са наредени куки през метър и полвина да речем. На тях зареждаш поповите прасета, слагаш две тежести в двата им края и ги пускаш на местата, където смяташ, че ще има сом, тъй като предимно сом може да се очаква при такъв риболов. Та пуснах вчера трите сета с общо около 70 куки и на предпоследният се беше закачил шаран. До самата тежест се беше хванал и беше омотал няколко куки в тежестта, като вдигнах самата тежест и рибата се показа и тя на около метър под лодката. Не бях подготвен, почти не се надявах за риба, ноотпуснах и малко, взех канджата, хайде пак до лодката и буффф нямаше оттърване
![]()
Е, надявам се да съм бил полезен на някого
Успех на всички колеги, аз заминавам за попови прасета

- tsokala
- новобранец
- Обратна връзка:
Не Сомчо, не е. Все едно да кажеш, че чепаретата дет ги ползват в морето са бракониерски.
А към колегата започнал тази тема, само искам да кажа, че точно на самото устие на Янтра са хващали доста прилични екземпляри - на блесна
А към колегата започнал тази тема, само искам да кажа, че точно на самото устие на Янтра са хващали доста прилични екземпляри - на блесна
tsokalaАми ние тук им казваме "сетове" или герим още съм чувал да им казват по други места - това е основно въже около 30 метра, на което са наредени куки през метър и полвина да речем.
Извинявам се за спама но това не е ли МАЛКО бракониерско
Не Сомчо, не е. Все едно да кажеш, че чепаретата дет ги ползват в морето са бракониерски.
Чл.24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
От Закона за рибарството и аквакултурите:
Раздел II
Стопански риболов
(1) Стопански риболов могат да извършват лица, които притежават разрешително и са придобили право за извършване на стопански риболов за съответната календарна година.
Ти за какво си платил - за любителски или за стопански риболов ???
Ако е за любителски, или въобще не си платил си си чист бракониер с тези герими.
А ако си платил за стопански риболов трябва да ти е написано с какво ще ловиш - мрежи, герими, винтери и т.н.
То така кой с каквото иска не може.