някои някаде лови ли Лин

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
vladi_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

някои някаде лови ли Лин

Мнение от vladi_ »

Здравеите питам за6тото не срещнах в форома нещо подобно.
Пак аз обичам да ловя този бид риба.
д-р Лин
новобранец
новобранец

Мнение от д-р Лин »

Казват че са ловили линове на р.Росица между яз.А.Стамболийски и село Лисичери , но аз не съм хващял . :)
tursesht
новобранец
новобранец

Мнение от tursesht »

да аз ловя линове и то в сърцето на София а именно южния парк.Там се ловят на някои от езерата но трябва добре да ги познаваш,защото иначе си обречен 90% на неуспех.Не го казвам защото се съмнявам в твоите риболовни способности,а защото там лина е много капризен има си дупки в които се върти а и във всяко езеро кълве по различно време от деня.Накратко трябва да имаш информация от първа ръка.Аз понеже живея там на близо та ми е одобно да наминавам често.Но не се лъжи че се хваща кой знае колко лин,може на ден да извадиш 1 или пък 5-6,а може и да си капо. :D
Vajno e da tursish,a ne da namirash.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Лин ловя всяка година по Марица на воден черей или троха от хляб. Има едно язовирче до Кърджали - с. Черноочене то е предимно цялото с лин и шаран . Също така колкото и стртанно да звучи съм хващал лин на Студен Кладенец.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

Local написа:Лин ловя всяка година по Марица на воден черей или троха от хляб. Има едно язовирче до Кърджали - с. Черноочене то е предимно цялото с лин и шаран . Също така колкото и стртанно да звучи съм хващал лин на Студен Кладенец.
А БЕ ЛОКАЛЕ ХВЪРЛИ МЕ В РАЗМИСЛИ ЗА МАРИЦА И ЛИНОВЕ-КЪДЕ Е ТВА ЧУДО БРЕ... ТОЙ ЛИНА НЪЛ СИ ХАРЕСВА СПОКОЙНИ ВОДИ-НЪЛ МУ ВИКАТ БЛАТНА ПЪСТЪРВА УЖ, ПА СЯ ТИ МИ ОБЪРКА ДВИЖЕНИЕТО
С ТАЗ МАРИЦА.ТУКА ПРИ НАС НА МАРИЦА ИМА СЕКВИ ДЗВЕРОВЕ МА БАШ ЛИН ДОСЕГА НЕ МИ Е УДРЯЛ.... Я КАЖИ НЕЩО ПОВЕЧЕ... :roll: :roll: :roll: :roll:
ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

ribaria1 написа:
Local написа:Лин ловя всяка година по Марица на воден черей или троха от хляб. Има едно язовирче до Кърджали - с. Черноочене то е предимно цялото с лин и шаран . Също така колкото и стртанно да звучи съм хващал лин на Студен Кладенец.
А БЕ ЛОКАЛЕ ХВЪРЛИ МЕ В РАЗМИСЛИ ЗА МАРИЦА И ЛИНОВЕ-КЪДЕ Е ТВА ЧУДО БРЕ... ТОЙ ЛИНА НЪЛ СИ ХАРЕСВА СПОКОЙНИ ВОДИ-НЪЛ МУ ВИКАТ БЛАТНА ПЪСТЪРВА УЖ, ПА СЯ ТИ МИ ОБЪРКА ДВИЖЕНИЕТО
С ТАЗ МАРИЦА.ТУКА ПРИ НАС НА МАРИЦА ИМА СЕКВИ ДЗВЕРОВЕ МА БАШ ЛИН ДОСЕГА НЕ МИ Е УДРЯЛ.... Я КАЖИ НЕЩО ПОВЕЧЕ... :roll: :roll: :roll: :roll:

Локале и аз така бре от десет години ходя по марица и ни един не съм хванал
то аз изобщо такава риба дсега не съм хващал де
ама и от колеги до сега не съм чул некой от марица и то пловдивско лин да е вадил

па его и рибария 1 казва че и към тях ги нема пущините

ти май си им набарал къщта на тези линове и си мълчиш
я дай адреса да им почукам некой ден на вратата
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Нямаше ме цял ден затова малко късно отговарям .. та за лина по марица . Въпросните места са наистина бавни и тревясали за лина . По-точно говоря за бента на с. Скобелево близо до Чирпан ако се сещате. Та по-надолу от този бент където багерите са ВАДЕЛИ пясък са издълбали големи дупки и остават в страни от реката , нали тя пак си минава отстрани , ама там си е тихо и има доста шавар , там се въди доста шаран и каракуда . Та за лина ме открехна един от местните - под този шавар в корените му има кал , като я вадехме има един червей , който се нарича воден червей - дълъг и изсулен и доста крехък . Лин съм хващал само лятото юни - август , като хвърлях за мряна на този червей на влашка плувка доста често удряше и лин - по 2-3 на излет , имаше моменти в които напипах и люпило ма сомчета до кило , ама сички обратно във водата . Удрял ми е на хляб и на торен червей . А рибарю уан там по Свиленград мисля си че Марица става доста голяма и бърза та затова го няма.
Аватар
vladi_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladi_ »

Да прав си Д-Р Лин има доста лин то цялата росица но надолу от Стамболииски дайе и по на долу от лиси4ери сам го ловил. Незнам по марица или краи сифия каде го има аз сам от Павликени и го ловя по р. Росица и в едни неини стари корита. Има доста лин тук но ако не го ловиш специялно никога немойеш да го хванеш. Защото кълве толкова сладо и по доста време по някода даже и по 15-20мин. Наи често се ловят от 200гр до 500-600гр. И по едри се ловят но еденично хващал сам и по 1,5-2кг и по голими сам зака4ан но са ми късали.Също така са дава в облачно време и когато преялява дъжд.
Иначе се лови рано сутрин от разсъмване до кам 9-10часа. И вечер 1 час преди да се стъмни.
Това е наи общп взето :)
Поздрави и наслука на всички.
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

мерси за инфото локалски
чакам да дойде лятото та да си запиша един лин ф тефтеря
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Петър Власев - по стечения на обстоятелствата сега уча в Бургас и вече изповядвам морския риболов , иначе сам си от Асеновград и всяка събота и неделя бях по Марица или по Чая , мряната ми е слабост. Лятото и пролетта(но не в забраната ) като си отида към Асеновград ще спретнем един риболов.
Аватар
vladi_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladi_ »

Забравих да ви кажа че се лови наи добре на земен (дъждовен) също и на торен но трядва да е на грост 3-4 червея.Също и на хляб,жито сам ловил и лятно време като излезе млечна царежица и на нея се лови но по рядко но дери едгземпляри.
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

ЛОКАЛЕ ВЕРНО БЪРЗО Е ТУКА ТЕЧЕНИЕТО МА НЕ НА ВСЯКЪДЕ-ПЪЛНО Е С ТИХИ МЕСТА-СЪОТВЕТНО И С РИБАТА В ТЯХ МА ЛИН ТУКА /в Марица де/ НЕМА. ЗА ЛИН ХОДЯ НА НОВИЯ ЯЗОВИР ЛЕВКА-ИМА И ЩУКА. ЛИНА Е ЕДЪР - ЗЕМА НА ТОРЕН ЧЕРВЕЙ НАНИЗАН НА ГРОЗД ВРЪЗ КУКАТА. И ПОНЕЖЕ ЯЗОВИРА Е ОТ 2 ГОДИНИ -РИБАТА МУ Е НЕВЕРОЯТНО ВКУСНА. МИНАЛОТО ЛЯТО ИМАМ 2 БР. НАД КИЛО ОТ ПУСТИЯ МУ ЛИН.. 8) 8)
ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
Аватар
madted
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от madted »

Така е кога vladi. наистина се лови лин в корекциите на Росица. Между Михалци и Павликени. Само ще ти кажа че това дето ти е късало не е било лин а шаран. Колкото и невероятно да ти се струва. Лично тази есен извадихме един около 1,5 кг. Отначало го помислихме за лин. Има и големи линове но са страшно предпазливи.
Може и да сме се виждали по тези места :D :D :D :D
Наслука!!!!
Аватар
vladi_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladi_ »

Здр. madted да варно е че са много предпазливи но все пак се излъгаха и то три пъти ми киса защото ловя с деректен 6м. телескоп в една дупка междо водораслите и немога да им отрускам на микаде и дърпан направо на горе каквото стане но по 1кг не са ми късали но тези изглежда по големи бяха но не са шарани заштото ги видях двата пъти огромни лонове бяха. Иначе там има и шатрани които съшто по едрите намат вадене из тези водорасли. Преди наколко години както хвърлях на блесна за щука и видях един шаран които беше над 10кг. и прекарах блесната над него и го закачих но много ясно скъса. Но сам виждал линиве над 3кг. сего пролетта като наизлязат по плитчините.

Поздрави и наслика:)
Аватар
The Punisher
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от The Punisher »

tursesht написа:да аз ловя линове и то в сърцето на София а именно южния парк.Там се ловят на някои от езерата но трябва добре да ги познаваш,защото иначе си обречен 90% на неуспех.Не го казвам защото се съмнявам в твоите риболовни способности,а защото там лина е много капризен има си дупки в които се върти а и във всяко езеро кълве по различно време от деня.Накратко трябва да имаш информация от първа ръка.Аз понеже живея там на близо та ми е одобно да наминавам често.Но не се лъжи че се хваща кой знае колко лин,може на ден да извадиш 1 или пък 5-6,а може и да си капо. :D
Да между другото си много прав и аз съм хващал няколко пъти лин на тея езера
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”