Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

някои някаде лови ли Лин
Модератор: sapuna
- vladi_
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
някои някаде лови ли Лин
Здравеите питам за6тото не срещнах в форома нещо подобно.
Пак аз обичам да ловя този бид риба.
Пак аз обичам да ловя този бид риба.
да аз ловя линове и то в сърцето на София а именно южния парк.Там се ловят на някои от езерата но трябва добре да ги познаваш,защото иначе си обречен 90% на неуспех.Не го казвам защото се съмнявам в твоите риболовни способности,а защото там лина е много капризен има си дупки в които се върти а и във всяко езеро кълве по различно време от деня.Накратко трябва да имаш информация от първа ръка.Аз понеже живея там на близо та ми е одобно да наминавам често.Но не се лъжи че се хваща кой знае колко лин,може на ден да извадиш 1 или пък 5-6,а може и да си капо. 

Vajno e da tursish,a ne da namirash.
- ribaria1
- ще става разбирач
А БЕ ЛОКАЛЕ ХВЪРЛИ МЕ В РАЗМИСЛИ ЗА МАРИЦА И ЛИНОВЕ-КЪДЕ Е ТВА ЧУДО БРЕ... ТОЙ ЛИНА НЪЛ СИ ХАРЕСВА СПОКОЙНИ ВОДИ-НЪЛ МУ ВИКАТ БЛАТНА ПЪСТЪРВА УЖ, ПА СЯ ТИ МИ ОБЪРКА ДВИЖЕНИЕТОLocal написа:Лин ловя всяка година по Марица на воден черей или троха от хляб. Има едно язовирче до Кърджали - с. Черноочене то е предимно цялото с лин и шаран . Също така колкото и стртанно да звучи съм хващал лин на Студен Кладенец.
С ТАЗ МАРИЦА.ТУКА ПРИ НАС НА МАРИЦА ИМА СЕКВИ ДЗВЕРОВЕ МА БАШ ЛИН ДОСЕГА НЕ МИ Е УДРЯЛ.... Я КАЖИ НЕЩО ПОВЕЧЕ...

ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
- петър власев
- разбира нещата
ribaria1 написа:А БЕ ЛОКАЛЕ ХВЪРЛИ МЕ В РАЗМИСЛИ ЗА МАРИЦА И ЛИНОВЕ-КЪДЕ Е ТВА ЧУДО БРЕ... ТОЙ ЛИНА НЪЛ СИ ХАРЕСВА СПОКОЙНИ ВОДИ-НЪЛ МУ ВИКАТ БЛАТНА ПЪСТЪРВА УЖ, ПА СЯ ТИ МИ ОБЪРКА ДВИЖЕНИЕТОLocal написа:Лин ловя всяка година по Марица на воден черей или троха от хляб. Има едно язовирче до Кърджали - с. Черноочене то е предимно цялото с лин и шаран . Също така колкото и стртанно да звучи съм хващал лин на Студен Кладенец.
С ТАЗ МАРИЦА.ТУКА ПРИ НАС НА МАРИЦА ИМА СЕКВИ ДЗВЕРОВЕ МА БАШ ЛИН ДОСЕГА НЕ МИ Е УДРЯЛ.... Я КАЖИ НЕЩО ПОВЕЧЕ...![]()
![]()
![]()
Локале и аз така бре от десет години ходя по марица и ни един не съм хванал
то аз изобщо такава риба дсега не съм хващал де
ама и от колеги до сега не съм чул некой от марица и то пловдивско лин да е вадил
па его и рибария 1 казва че и към тях ги нема пущините
ти май си им набарал къщта на тези линове и си мълчиш
я дай адреса да им почукам некой ден на вратата
я чувствась себя очен хорошо
- Local
- учете се от него
Нямаше ме цял ден затова малко късно отговарям .. та за лина по марица . Въпросните места са наистина бавни и тревясали за лина . По-точно говоря за бента на с. Скобелево близо до Чирпан ако се сещате. Та по-надолу от този бент където багерите са ВАДЕЛИ пясък са издълбали големи дупки и остават в страни от реката , нали тя пак си минава отстрани , ама там си е тихо и има доста шавар , там се въди доста шаран и каракуда . Та за лина ме открехна един от местните - под този шавар в корените му има кал , като я вадехме има един червей , който се нарича воден червей - дълъг и изсулен и доста крехък . Лин съм хващал само лятото юни - август , като хвърлях за мряна на този червей на влашка плувка доста често удряше и лин - по 2-3 на излет , имаше моменти в които напипах и люпило ма сомчета до кило , ама сички обратно във водата . Удрял ми е на хляб и на торен червей . А рибарю уан там по Свиленград мисля си че Марица става доста голяма и бърза та затова го няма.
Клавиатура риба не лови!!!
- vladi_
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да прав си Д-Р Лин има доста лин то цялата росица но надолу от Стамболииски дайе и по на долу от лиси4ери сам го ловил. Незнам по марица или краи сифия каде го има аз сам от Павликени и го ловя по р. Росица и в едни неини стари корита. Има доста лин тук но ако не го ловиш специялно никога немойеш да го хванеш. Защото кълве толкова сладо и по доста време по някода даже и по 15-20мин. Наи често се ловят от 200гр до 500-600гр. И по едри се ловят но еденично хващал сам и по 1,5-2кг и по голими сам зака4ан но са ми късали.Също така са дава в облачно време и когато преялява дъжд.
Иначе се лови рано сутрин от разсъмване до кам 9-10часа. И вечер 1 час преди да се стъмни.
Това е наи общп взето
Поздрави и наслука на всички.
Иначе се лови рано сутрин от разсъмване до кам 9-10часа. И вечер 1 час преди да се стъмни.
Това е наи общп взето

Поздрави и наслука на всички.
- петър власев
- разбира нещата
- Local
- учете се от него
Петър Власев - по стечения на обстоятелствата сега уча в Бургас и вече изповядвам морския риболов , иначе сам си от Асеновград и всяка събота и неделя бях по Марица или по Чая , мряната ми е слабост. Лятото и пролетта(но не в забраната ) като си отида към Асеновград ще спретнем един риболов.
Клавиатура риба не лови!!!
- ribaria1
- ще става разбирач
ЛОКАЛЕ ВЕРНО БЪРЗО Е ТУКА ТЕЧЕНИЕТО МА НЕ НА ВСЯКЪДЕ-ПЪЛНО Е С ТИХИ МЕСТА-СЪОТВЕТНО И С РИБАТА В ТЯХ МА ЛИН ТУКА /в Марица де/ НЕМА. ЗА ЛИН ХОДЯ НА НОВИЯ ЯЗОВИР ЛЕВКА-ИМА И ЩУКА. ЛИНА Е ЕДЪР - ЗЕМА НА ТОРЕН ЧЕРВЕЙ НАНИЗАН НА ГРОЗД ВРЪЗ КУКАТА. И ПОНЕЖЕ ЯЗОВИРА Е ОТ 2 ГОДИНИ -РИБАТА МУ Е НЕВЕРОЯТНО ВКУСНА. МИНАЛОТО ЛЯТО ИМАМ 2 БР. НАД КИЛО ОТ ПУСТИЯ МУ ЛИН..

ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
- madted
- новобранец
- Обратна връзка:
Така е кога vladi. наистина се лови лин в корекциите на Росица. Между Михалци и Павликени. Само ще ти кажа че това дето ти е късало не е било лин а шаран. Колкото и невероятно да ти се струва. Лично тази есен извадихме един около 1,5 кг. Отначало го помислихме за лин. Има и големи линове но са страшно предпазливи.
Може и да сме се виждали по тези места
Наслука!!!!
Може и да сме се виждали по тези места

Наслука!!!!
- vladi_
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здр. madted да варно е че са много предпазливи но все пак се излъгаха и то три пъти ми киса защото ловя с деректен 6м. телескоп в една дупка междо водораслите и немога да им отрускам на микаде и дърпан направо на горе каквото стане но по 1кг не са ми късали но тези изглежда по големи бяха но не са шарани заштото ги видях двата пъти огромни лонове бяха. Иначе там има и шатрани които съшто по едрите намат вадене из тези водорасли. Преди наколко години както хвърлях на блесна за щука и видях един шаран които беше над 10кг. и прекарах блесната над него и го закачих но много ясно скъса. Но сам виждал линиве над 3кг. сего пролетта като наизлязат по плитчините.
Поздрави и наслика:)
Поздрави и наслика:)
- The Punisher
- новобранец
- Обратна връзка:
Да между другото си много прав и аз съм хващал няколко пъти лин на тея езераtursesht написа:да аз ловя линове и то в сърцето на София а именно южния парк.Там се ловят на някои от езерата но трябва добре да ги познаваш,защото иначе си обречен 90% на неуспех.Не го казвам защото се съмнявам в твоите риболовни способности,а защото там лина е много капризен има си дупки в които се върти а и във всяко езеро кълве по различно време от деня.Накратко трябва да имаш информация от първа ръка.Аз понеже живея там на близо та ми е одобно да наминавам често.Но не се лъжи че се хваща кой знае колко лин,може на ден да извадиш 1 или пък 5-6,а може и да си капо.