Метода „на возене” !?

Модератор: sapuna

jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Метода „на возене” !?

Мнение от jim_jim_jim »

Бях на Доспат на устието и един колега/явно беше от софийския край/ се връща с пълен живарник и вика почвай ги „на возене”много взима......а сега де !?........Викам какво е това..... плувка ,олово слагаш ли ?Той отговаря, нито плувка нито олово няма да слагаш......само на возене.......така и се разминахме и не го разбрах.
Някой запознат ли е с този тип риболов „ на возене”. Искам да питам по-точно в какво се състои монтажа?Нещо ми прилича на полутежко ама дали е така?Поразрових се по нета и ми прави впечатление ,че този термин се използва и при ловенето на мряна,но никъде не срещнах точното му описание.
петко стоянов

Re: Метода „на возене” !?

Мнение от петко стоянов »

С тва возенна без олово май те е "извозил" колегаа :idea:
jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jim_jim_jim »

Само дропер имаше ми се стори на линията му .....в смисъл го разбирам че искаше да каже ,че не се слага тежко олово
Proinov
фен клуб-скобар

Мнение от Proinov »

Ето какво намерих в една друга тема!!!
Dedy написа: При возенето плувката почти не докосва водата, служи само за следене на линията и отлепяне. Така се получава естествено задържане и отлепяне на стръвта. С по-тежък дропер, метода е мреноубийствен!

цялата тема
"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you." :D :D :D
jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jim_jim_jim »

Тежкия дропер фиксиран ли е или подвижен ?
Аватар
Invader
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Invader »

jim_jim_jim написа:Тежкия дропер фиксиран ли е или подвижен ?
Фиксиран е! Аз използвам дропери до 0,8 грама. В другата тема Деди много добре го е обяснил. Успееш ли да усвоиш задържането ще скъсаш мрените по Чая.
За мряна (и не само) изпозвам само два монтажа - този само с дропера (при маловодие или при гонене на кефал) и другия (при повече вода) с подвижното олово над дропера (0,1-0,2 гр. е дропера) Ако използвам поводи, връзката с основното ми е с много малки и притиснати клюпове.

п.п. Също така трябва да се отбележи, че монтаж с плува (малка стиропорена) + дропер + скакалец + дълъг вир = мерен кефал :wink:
:fishing6:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

с подвижното олово над дропера (0,1-0,2 гр. е дропера) Ако използвам поводи, връзката с основното ми е с много малки и притиснати клюпове

как правиш малки притиснати клУпове.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от LynyrdSkynyrd »

Аз също съм заинтересован от този монтаж за дъно.Някой ,ако има снимка нека пусне да го видим в действителност как изглежда и как се прави.
Изображение Изображение
Росен Йорданов
новобранец
новобранец

Мнение от Росен Йорданов »

Може би е имал в предвид придърпване ?
Аватар
Invader
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Invader »

Опитах се да нарисувам монтажа. Там където е стрелката предварително натискам клупа с въртеливо движение между палеца и показалеца, за да не прави допилнителни мехури в бързея. Малко смешно звучи, но винаги съм имал повече кълванета когато сам си притисна възела предварително, а не чакам да се изпъне от самосебе си. Ако ми се занимава слагам микровирбел.

Изображение
:fishing6:
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”