яз.Брягово 14-08-2009г.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

яз.Брягово 14-08-2009г.

Мнение от chestarfield »

След като малко ми отмина яда от проваленото мероприятие на яз.Мечка и почивка един ден.Сабудих се сутринта в 3 часа и какво да права, реших да ида на другия ми любим язовир, кадето арендаторите и те са едни малоумници не ти е работа,тази година не бях ходил там по-ред пречини.Високи такси и тем подобни щуротий.
Инфото беше за амури и шаран на дъно, и затова и подготовката ми беше за дъно.
Като престигнах там имаше един познат от миналия ден бил,отзивите бяха отчайващи 4 каракуди за два дена :( по 5 лева бройката :evil: му излезнали.
Абе викам си така и така съм тука ,имам тука едни 10лева намразени :lol: по не да се увера и да го зачеркна от списака и него както и Мечка зачертнах.
Опънах 4 дъни на 60-70 метра от брега, дълбочина 7метра,избрах дълбокото понеже толостолопа много играеше.Направо старашна работа ,там има добичета от порядака на 20 и нагоре кила, буквално черен беше язовира.Та се надявах на по дълбокото ,много да не влияе на другата риба.
Захраних с дистанционата лодка със вкисната,суха церевица,коноп и дрожди за шаран,микс направих.До 10 часа нищо, викам си Асенси земи вади директната 7ца "тя седи винаги в пикапа отзад" :wink: че се очертава валат, и пак псувни
Захраних с каквото имах подрака пилети,малко жито и и 500г бял червей,на бял зеха да излизат малки като дракунчета сулки, и един мерен костур.3 кефалчета доста добри и нищо друго :? отидох до моя познат да зема малко торен червей понеже нямах, и добре че той имаше.Та горе доло закърпих да не съм валат, почнаха епизодични каракуди с стъндартния за Брягово добър размер,и малки забелижете шаранчета от порядъка на 100-200г сигорно 50-60 искарах.И си викам ами ако бяха мерни кво щеше да става :ANAL:
Понеже с арендаторите съм на вие тази седмица :twisted: не му пуснах нито едно,сичките внимателно бяха пребрани в кофата за стръф, и откарани на безопасно място в друг водоем.яз.Моминско изоставен на произвола на съдбата от некъдърни арендатори, но запазил доста риба,макар и плевелна.
И отсега на татък смятам така да процедирам, никаква аванта за арендаторите от мен.Каквото нестава ще го пускам там,естествено докъто и него него земат някакви тапанари.
От излета съм доволен по-специално от риболова на леко, понеже нито бях на пераджийско място нито имах подготовка за този вид риболов.се пак на 50 санта дълбочина ловях с директен 7ца.
Таксаджията нали ми е селски, ми каза че смятали да дигат таксата ощи за да редуцират ощи рибарите, че пак тармъчели.Абе що не го забранат направо да ги еба и изродите тъпи,кво искат да не тармъчем. ам като съм изкарал 4 каракуди за 20 кинта кво искат да ги гледам ли.
малко снимки?
изглед към стената
Изображение
дъните се едно са в кинефа на дядо ми хвърлени :cry:
Изображение
верния ми боен другар
Изображение
ей такъв заребител излизаше
Изображение
каракудите бяха такива
Изображение
туй остана като оделих заребителя
Изображение
ето го и него около 30тина мачугана
Изображение
захранващото устройство
Изображение
От другия месец почват и тука мрежите да играят така че колеги от Асеновград и региона жална ни майка,ще гледаме хоби тв. и тва е.
успех на сички в риболова.
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
PoIoGaVo
разбира нещата
разбира нещата

Re: яз.Брягово 14-08-2009г.

Мнение от PoIoGaVo »

Еми все пак бива :)
Carlo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Carlo »

Колега,ако това те успокоява-и ние в Монтана и региона сме така с арендатори
. :twisted: :twisted: Слагат някакви безумни такси от порядъка на 10-20лв и каквото си хванеш си го взимаш.Е аз да нямам рибарски магазин....какво да правим с уловената риба на висока такса?И поне да беше всичко нормално....а то...първата седмица е добре,докато зариби балъците дето се лакомят за риба.После се започва едно изпускане на водата,влачене на мрежи та се достигне до прехранване на рибата,та чак натравяне на водата от прокиснало жито и хляб.За съжаление картинката е такава навсякъде.Изплаках си болката и аз. :| Мани мани,ХобиТВ е спасението :cry:
На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци.Чарли Чаплин
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

Колега Брягово аз го отписах още на пролет!Просто няма смисъл да се ходи там.Мноо хубаво си направил с малките шаранчета :wink:
Аватар
prokop4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от prokop4o »

бат Асене тия дни не ти върви с рибата :mrgreen: бягай с Краси на Бодрово поне да си направиш кефа :D
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Е пак си спасил капото и браво за постъпката!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

prokop4o написа:бат Асене тия дни не ти върви с рибата :mrgreen: бягай с Краси на Бодрово поне да си направиш кефа :D
А мани мани подобре да не хода с него, да не го зараза.Ша зема да се валатосам и там и резил посли.
:mrgreen:
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Еййййй като си спомня какви шарани лових там преди 5-6 г :) С бушончетата :) Жалко че ги няма вече
xubavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от xubavo »

Алее колега мен ми го хвалиха че излизали големи шарани 5 и нагоре мерси за темата разубеди ме да ходя там :P :prayer:
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните.
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

:smt023 :smt023 :smt023
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
ресьора

Мнение от ресьора »

То маи в цяла България бивши и настоящи араендатори осраха язовирите.Евала за постъпката колега .
viper1
новобранец
новобранец

Мнение от viper1 »

Това беше любимия ми язовир,но от миналата година съм го зачеркнал.Нищо не оставиха изродите.
Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gorkata_petrov »

Спасил си валата.Браво. :D .Браво и за зарибяването . :prayer:
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”