Въпросче?Ако може,разбира се!?

Модератор: Paublo_Eskobar

joco

Въпросче?Ако може,разбира се!?

Мнение от joco »

Колеги,в тоя подфорум пишем за такъми и техники,но поне аз не намерих нито една тема за....ТЕХНИКА НА ПОДХРАНВАНЕ!!!??Почнах да ходя по Струма и честно казано смятам,че част от неуспехите ми се дължат на неправилно хранене.Или топките са много стегнати,или много рехави,но така или иначе,риба пред мен не мога да задържа.В случая не питам за марка захранка,а за техника на хранене.Всъщност,смятам,че това е основата на успешния риболов,независимо дали си на река,язовир,блато.Както и през кой сезон ловиш.
П.П.Ако някъде има тема,моля да бъда извинен,но не можах да намеря с търсачката.
П.П.П.Моля за съветите ви,а ако стане въпрос за някой водоем,който познавам,ще споделя и моя метод,както и марката на най-успешната захранка.
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Re: Въпросче?Ако може,разбира се!?

Мнение от vlado-fidera »

ДА и ако можете да кажете следното за подхранването на река( да речем, че ловите с щека)- над или под плувката хвърляте топките, и ако може да изкажете защо? Има много мнения и всеки казва различно. Аз вече съм объркан :roll:
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Snookya
новобранец
новобранец

Мнение от Snookya »

Принципно аз винаги мятам захранката на половин 1 метър пред плувката и винаги си задържам рибата незнам защо като малък така са ме учили и от тогава.. :)
Живота е една игра.Бъди играч,а не играчка !!
jaaako
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jaaako »

Значи аз процедирам така:първо линията ми за река я оставям дълга около 1м\имам предвид от върха на щеката до плувката\,след това когато подам плувката до местото където ще ловя гледам колко време и разтояние и трябва зада заеме правилна позиция и захранвам около 0.5- 1м тоест м\у плуфката и върха на щеката над това място.Този начин на захранване ми е сабирал и задържал риба когато ловя на задържане или изтичам,но сам виждал колеги да захранваг 1м над въха на щеката,а и то е идивидуално за всяко място.Когато е бързо течението си приготвям подхранката като я правя по-тежка.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

:D
Последно промяна от butnik на Сря Авг 19, 2009 8:23 pm, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Аз винаги на река си храня по един и същ начин със много стегнати топки.Преди това меря дълбочина и избирам на каква дистанция ще ловя и къде по течението започвам да задържам(плувката) стръвта.На местото където вече мога да контролирам плувката захранвам на 30-50 сантима зад нея с големи стегнати топки и после на по голямо разтояние по малки и по начесто.На какво растояние ще мяташ захранката зад плувката ще преценяваш на место,дълбоко със слабо течение по близо,плитко със силно течение пак по близо и така.Тежките топки захранка потъват по бързо и при слабо течение и плитка вода може да си ги мяташ и върху плувката.Доста са нещата,ама не са сложни.

Ще сложа темата в стръв и захранка,мисля,че мястото й е там. :wink:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Много ми е неприятно да виждам дублиране на теми в няколко форума,изтрих си мненията,имам си съображения.
joco

Мнение от joco »

butnik написа:Много ми е неприятно да виждам дублиране на теми в няколко форума,изтрих си мненията,имам си съображения.
И на мен ми е неприятно да пускам теми в два форума,но след като до обяд нямаше абсолютно никакъв интерес,освен едно "експертно"мнение от детските години на "колега",се наложи и това.При около 150-160 човека,които го бяха прочели. :evil:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Не си търсил настоятелно,но от мен да мине
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=16&t=19100
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Никога не захранвам, над позицията на която съм застанал. Просто няма смисъл. няма добра презентация на стръвта там.
Ако рибите явно показват присъствието си или знам, е са много не захранвам много първонаално.
Ако не 7-8-9 големи портокала тежка храна, и после в зависимост от кълването и големината на рибите ПОСТОЯННО дохранване.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”