Риболов по Арда

Модератор: Кърцата

trippy
новобранец
новобранец

Риболов по Арда

Мнение от trippy »

Здравейте. :) Тази или другата седмица с бащата ще ходим до Ардино и аз реших да се възползвам от положението, и да разпусна малко покрай арда :Д и евентуално да хвана нещичко :roll: но не съм голям рибар а и по реки почти никога не съм ловил риба, та искам да ви попитам какво ми е нужно за риболов в арда? Каква стръв, какъв номер кукички, корда и т.н, благодаря ви предварително.

ПП: от много време не съм ходил за риба и съм мн развълнуван :lol: :D
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов по Арда

Мнение от gosta »

Не искам да те разочаровам, но в момента риболова и по-специално около Ардино е много замрял. Реката е маловодна и пълна с храна и рибата не пипа. Специално за скобара сега има много храна - камъните са целите във водорасли с които се храни и може да получиш нервен срив от гледката на подмятащи се парцали по кило и не взимащи на нищо. Иначе стръвта е хляб и съответно храниш с накиснат(вземи си топъл от фурната на центъра фурнаджията се казва Сашо). Все пак нищо не ти пречи да пробваш. Куки нумбер 9 тънки и остри , основно влакно 0,14, повод 0.10 масимум 0.12. Плувка не повече от 2 гр за предпочитане 1.5 гр. или грам. Утежнение- верижка-възможно най- финни съчми. Успех :smt023
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
trippy
новобранец
новобранец

Мнение от trippy »

Благодаря много, ами ще пробвам, пък ще видим.. :)
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от LynyrdSkynyrd »

Може да пробваш и на дъно на мамарец за мряна, поне в горното течение на Арда си излизат доволно мрени за цял ден риболов не можеш да ги изчистиш,но към Ардино не занам как е.
Изображение Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Към Ардино,разбирай на 7-8 км от Ардино в посока Дяволския мост като най-близка дестинация,на баща ти ще му стане жал за автомобила по черния път :( ,а наградата ще бъдат изключително дребни мрени.По-добре газ по асфалта,на още 30 км в посока Кърджали или в посока Смолян - на 15 км,реката дава пак предимно дребни рибки,ама много.:lol:
trippy
новобранец
новобранец

Мнение от trippy »

:lol: точно към Дяволския мост мислим да ходим, а за колата..той е предвидил пътя и ще е с по-високопроходима :lol: ами малки малки, ама поне да не съм валат:Д

иначе за дъното, преди кат малък бяхме пак там и един чичко :lol: ми каза да събирам онея гадинки под камъните и да хвърлям на дъно,и точно така бях хванал няколко рибки..абе ще видим, благодаря ви : ))
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”