Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Риболов по Арда
Модератор: Кърцата
Риболов по Арда
Здравейте.
Тази или другата седмица с бащата ще ходим до Ардино и аз реших да се възползвам от положението, и да разпусна малко покрай арда :Д и евентуално да хвана нещичко
но не съм голям рибар а и по реки почти никога не съм ловил риба, та искам да ви попитам какво ми е нужно за риболов в арда? Каква стръв, какъв номер кукички, корда и т.н, благодаря ви предварително.
ПП: от много време не съм ходил за риба и съм мн развълнуван

ПП: от много време не съм ходил за риба и съм мн развълнуван

Re: Риболов по Арда
Не искам да те разочаровам, но в момента риболова и по-специално около Ардино е много замрял. Реката е маловодна и пълна с храна и рибата не пипа. Специално за скобара сега има много храна - камъните са целите във водорасли с които се храни и може да получиш нервен срив от гледката на подмятащи се парцали по кило и не взимащи на нищо. Иначе стръвта е хляб и съответно храниш с накиснат(вземи си топъл от фурната на центъра фурнаджията се казва Сашо). Все пак нищо не ти пречи да пробваш. Куки нумбер 9 тънки и остри , основно влакно 0,14, повод 0.10 масимум 0.12. Плувка не повече от 2 гр за предпочитане 1.5 гр. или грам. Утежнение- верижка-възможно най- финни съчми. Успех 

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Благодаря много, ами ще пробвам, пък ще видим.. 

-
- сериозен играч
Може да пробваш и на дъно на мамарец за мряна, поне в горното течение на Арда си излизат доволно мрени за цял ден риболов не можеш да ги изчистиш,но към Ардино не занам как е.

-
- кандидат преподавател
Към Ардино,разбирай на 7-8 км от Ардино в посока Дяволския мост като най-близка дестинация,на баща ти ще му стане жал за автомобила по черния път
,а наградата ще бъдат изключително дребни мрени.По-добре газ по асфалта,на още 30 км в посока Кърджали или в посока Смолян - на 15 км,реката дава пак предимно дребни рибки,ама много.

иначе за дъното, преди кат малък бяхме пак там и един чичко