Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Сом с лук
Модератор: sapuna
Сом с лук
Продукти: 1 кг месо от сом,
3-4 глави кромид лук,
1-2 скилидки чесън,
150 гр бяло вино,
3-4 с.л. зехтин,
50 гр. масло,
сока на 1 лимон,
сол,черен пипер,
връзка копър,
200 гр. заквасена сметана,
1 кафена чаша ориз,
3 кафени чаши гореща вода.
Почистете и измийте рибата.Мариновайте я в сол,черен пипер и лимонов сок.Почистете лука и го нарежете на едро.
Загрейте маслото и зехтина в тигана и запържете филетата от едната страна.Обърнете ги от другата и добавете нарязания лук.След 3-4 минути сипете виното и задушавайте около 5 минути.Отстранете от огъня.
Пригответе сметанов сос - в малък тиган загрейте 1 с.л. зехтин,добавете пресовани скилидки чесън ,сол на вкус,щипка черен пипер ,няколко капки лимон и копъра.Разбъркайте всичко добре и накрая добавете заквасената сметана.
Ориза промийте със студена вода и го запържете за около минутка в сгорещена мазнина.Добавете горещата вода,посолете и задушавайте 10 минутки докато поеме водата.
Готовата риба гарнирайте с лук,сметанов сос,ориз и резенчета лимон и поднесете с леко охладето бяло вино.
3-4 глави кромид лук,
1-2 скилидки чесън,
150 гр бяло вино,
3-4 с.л. зехтин,
50 гр. масло,
сока на 1 лимон,
сол,черен пипер,
връзка копър,
200 гр. заквасена сметана,
1 кафена чаша ориз,
3 кафени чаши гореща вода.
Почистете и измийте рибата.Мариновайте я в сол,черен пипер и лимонов сок.Почистете лука и го нарежете на едро.
Загрейте маслото и зехтина в тигана и запържете филетата от едната страна.Обърнете ги от другата и добавете нарязания лук.След 3-4 минути сипете виното и задушавайте около 5 минути.Отстранете от огъня.
Пригответе сметанов сос - в малък тиган загрейте 1 с.л. зехтин,добавете пресовани скилидки чесън ,сол на вкус,щипка черен пипер ,няколко капки лимон и копъра.Разбъркайте всичко добре и накрая добавете заквасената сметана.
Ориза промийте със студена вода и го запържете за около минутка в сгорещена мазнина.Добавете горещата вода,посолете и задушавайте 10 минутки докато поеме водата.
Готовата риба гарнирайте с лук,сметанов сос,ориз и резенчета лимон и поднесете с леко охладето бяло вино.