Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Категория за атв
Модератор: dantho.mihov
-
- вече хвърля и на тежко
Категория за атв
колеги някой знаели дали се иска книжка за оправление на атв и каква категория трябва
Re: Категория за атв
От моята бегла обща култура знам че атв-то е МПС.За мотори и атв-та се иска книжка и според кубиците години.Знам че от 16 до 18год. може да караш 49-55 кубика а от 18-21 до 300кубика.След 21години над 300 може да караш Там категорията беше А мисля не съм сигурен
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
Em1l написа:От моята бегла обща култура знам че атв-то е МПС.За мотори и атв-та се иска книжка и според кубиците години.Знам че от 16 до 18год. може да караш 49-55 кубика а от 18-21 до 300кубика.След 21години над 300 може да караш Там категорията беше А мисля не съм сигурен

По темата АТВ то го водят като селскостопанска машина и трябва да имаш категория за трактор
-
- вече хвърля и на тежко
значи изчетах една камара мнения в различни фороми всеки различно пишеедни пишат че трявало Б Б1други А М Ткт даже и маше и такива които пишеха че нетрябва книжка за атв
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
NITro`bE написа: По темата АТВ то го водят като селскостопанска машина и трябва да имаш категория за трактор

T'ва са глупости, регистрираните АТВ-та се карат с "В" категория!
Чл. 150а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) За да управлява моторно превозно средство, водачът трябва да притежава свидетелство за управление, валидно за категорията, към която спада управляваното от него превозно средство.
...
(3) В рамките на категориите А, В, С, D, С+Е и D+Е, може да бъде издавано свидетелство за управление на моторни превозни средства с ограничена валидност,
която се отразява със следните кодове:
...
2. код 73 (подкатегория В1) - триколесни и четириколесни моторни превозни средства с електрозадвижване или с двигател с вътрешно горене с работен обем над 50 куб. см и с конструктивна максимална скорост над 45 км/ч, чиято маса без товар не надвишава 550 кг (в случай на електрозадвижване не се включва масата на акумулаторните батерии);
Така че по закон се кара с категория "В", каска не е задължителна, но аптечка, пожарогасител, жилетка и триъгълник са задължителни!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

АТВ-то било трактор

Последно промяна от сомчо на Съб Авг 22, 2009 1:45 pm, променено общо 1 път.
Мисля,че е забранено да се кара ATV-то по републиканската пътна мрежа.Това ще рече,че нямаш право да го караш по асфалтовите пътища. 

- drat
- разбира нещата
Може да го караш кадето си искаш поне за сега.
и няма някаква специална категория за АТВ кара се с категория В.
и няма някаква специална категория за АТВ кара се с категория В.

- drat
- разбира нещата
КОЛКО МЪКА ИМА В ТОЗИ ФОРУМNITro`bE написа: По темата АТВ то го водят като селскостопанска машина и трябва да имаш категория за трактор

-
Разбрах с коя категория се кара.В зависимост от това като каква машина е регистриран,оттам и категорията.
Не се смейте на човека за трактора, защото на някои места ги регистрират точно така.Това идва от там, че има едни малки машини, подобни на АТВ и теглят ремарке.Други ги регистрърат като мотор,като самоходна машина и тъй.Няма точно определен закон.Сефте в държавата.

Не се смейте на човека за трактора, защото на някои места ги регистрират точно така.Това идва от там, че има едни малки машини, подобни на АТВ и теглят ремарке.Други ги регистрърат като мотор,като самоходна машина и тъй.Няма точно определен закон.Сефте в държавата.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
айде бе "МЪКА" ела да видя как ще го караш със Б категория имаме АТВ Кавазаки и е регистрирано като селскостопанска машина ела да ти го дам и само се покажи във градъ и веднага са ти праснали акт-а .... омръзнало ми е от такива кат теб "разбирачи"drat написа:КОЛКО МЪКА ИМА В ТОЗИ ФОРУМNITro`bE написа: По темата АТВ то го водят като селскостопанска машина и трябва да имаш категория за трактор

-
- ще става разбирач
В Испания може да се регистрира като "трактор" и като кола,с бели номера,като 1 обикновенна кола.И в двата случая се иска книжка.За да е с белите номера,трябва Б категория а като трактор мин. 16 год и пак книжка за ССПС.Ако е като трактор,може да караш из града но макс. 45 км в час.За тези с белите номера няма лимит.
Както казах,това е в Испания!!!
Както казах,това е в Испания!!!

Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

-
В България си правят регистрациите както се сетят.Когато ходих да регистрирам кемпера една жена от кат се изказа-"не може хем да е каравана, хем да е самоходна"унемях.След часове решиха да го пишат, специален автомобил. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ванко,ти пали трактора брат!drat написа:Нитро оди да ореш и не ми прави характеристика разбирач ли съм къв съм.

Слушай кво ти пей момчето - този път е право отвсякъде!