Съвет

Модератори: Павел Иванов, sestrata

snegk
и господ не е толокова добър

Съвет

Мнение от snegk »

Става на въпрос за риболов на спининг на река.По-точно вир с размер около 20-30м-10м.В дълбоката част е около 4м.бистра вода,дъното е покрито с растителност,някъде и на повърхноста.Хвърлям с тънко плетено влакно,смених около 8 воблера,предимно на Салмо, и дсетина блесни.Още при падане на стръвта и рибата бяга,при водене на примамката или бяга или не и обръща внимание.Смених влакното и сложих флукарбон 0,18.Същата работа, без почукване.Интересното е че на същата река,1км.по-надолу, на друг вир имам удари на черна блесна с червени точки, марка- мепс.Имам и удари на пъстървичката и патето на Салмо.Същата работа и на стръв,на единия вир кълве само на царевица, на другия само на бял червей.От захранката бяга.
Ще ва помоля за съвет относно спининга,със стръвта ги хващам. :oops:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Съвет

Мнение от Младенов_78 »

Използвай плаващи воблери като ги подаваш малко по нагоре по течението и ги изчакваш сами да стигнат до подходящото място и тогава започваш да обираш.При обирането на влакното са достатъчни един-два оборота и го оставяш пак да изплува.Ако искаш да търсиш рибите в дълбокото използвай цикади ,на река Искър работят дори когато хич неще.
Поздрави.
Колекционирам лампови радиоприемници
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

snegk и на мен мъчи този проблем,вирове със същото описание,само че без да хващам риби,блесни воблери съм сменял,кефала скача пред мен,не ебава примамките
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

Снек ако говориш эа пъстърви на подобни вирове съм имал успех със салмо хорнет като хвърлям срещу течението и обирам 4-5 пъти воблера е вече блиэо до дъното вече усещам играта на воблера и мога да променям скороста на водене :lol:
host200
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от host200 »

Колега ако хварляш с блесна използвай модела на "мепс" XD пробвай на различни размери , като хварлиш блесната я остави да потъне до дъното ,ако има закачки по дъното започни да я водиш преди да е паднала на дъното и по посока на течението, обикновенно винаги дава резултат, в дълбоки вирове избъгвай да водиш близо до повърхноста особенно когато е маловодие :D :D :D Успех
Празнотата е форма и формата е празнота, риболова е някъде по средата
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

От това, което съм чел и от малкия ми опит бих казал, че или пъстървата те вижда и се плаши, и/или просто не е активна-не се храни по някаква причина в периода, в който си там.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Каква риба има в тази река.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Такаааа ... Това за определен ден ли става въпрос или по начало си е така там? Такива капризни риби може да ги подлъжеш само с естествената им харна - насекоми , ларви , мухи. Болдо пробва ли ? Бих ти препоръчал малки , тъмни повърхностни воблери.
Изображение
[img]http://fisher-.users.photofile.ru/photo/fisher-/2189658/xlarge/62073514.jpg[/img]
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
+
Изображение

Иначе добре си се досетил за Мепс Фюри :) Може и малки блесни номер 0, 00.
snegk

Мнение от snegk »

Става на въпрос за кефал.Май съм пропуснал да пиша. :oops:
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

от блесните и а съм за ХД-мепс най малкия номер.Ако има закачки , както описваш след като цопне 1-2 секунди и почваш навиването първо много рязко и постепенно забавяш.Ако това или воблерите на сандиста не помагат другото е вече мухарка с джапанка ( ако говорим за изкуствени примамки)
Не се сещам да си писал за мухарка но джапанката може да пробваш да я подаваш и с телескоп като чип-чип .По рязко за да прави ЦОП.
По съшия начин със стръв скакалци се получава готин риболо .Готино вземат пустите риби
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
naso
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naso »

Мое лично мнение е да ги оставиш вировете за късна есен. Сега я търси по дебелите бързеи, особено на стесненията и ако има подкопани брегове (подмоли). Причината е както в жегите, така и в парашутистите, заради които рибата е много наплашена във вировете и почти избягва да навлиза в тях.
Пак повтарям. Това си е мое мнение. Есента рибите започват да се концентрират във вировете и тогава може да ги потърсиш там.
Поздрави
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Аз като знам реката много се съмнявам да има дебели бързеи.Реките в нашия район са доста маловодни и вода има само ранна пролят и то ако е имало доста валежи.Илийка с доста трудна задача си се заел.Чувал съм че някой хора хора правят чип чип с изкуствени мухи то тея места.Успех.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Илийка , вариантите са много но ето ти няколко :

- ловиш с малки УЛ воблери тип Jackall Bros Area man Crank 22 които ако и да са спряни от производство се намират тук там .

- послушваш Насо за есенеска .

- ползваш микро клатушки които ги оставяш да паднат на дъното и съвсем вяло ги отлепяш от него . Голяма помощ в случаят оказват добрите поляризиращи очила - като цопне клатушката я проследяваш и като видиш че около нея се навърта рибе то съвсем вяло го дразниш и тъй ! За клатуните препоръчвам - Prism Dezign Prism Leaf 2,3 гр , Nories Weeper 2,1 гр , Ivyline Vlayde, 3гр , Daiwa Presso Rave 2,5гр и др.

- ловиш основно в евентуалните втичания , изтичания и разливи .

- блесни ползваш само микро варианти и то основно в отичането на вира при бърза проводка . Примерно Panther Martin №1 и №2 .

- ползваш мъничък силиконов червей с глава до 3 -4 гр. като го водиш бавно и равномерно и примерно на 50 - 60 см. разстояние го оставяш да тупне и да размъти малго около него .

- не си ли се замислял да ловиш на муха ?!?

- на 30 - 40 м. над мястото където си решил да ловиш прешляпваш рекатата тъй че да се поразмъти малце . После това слизаш и чакаш мътилката да пристигне . След като пристигне вече връзваш едно Голди 2.8 см. , Мепс Аглия или Моска № 2 и ги почваш :D

Та тва за сега .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
snegk

Мнение от snegk »

Благодарско.На муха с деректния ги хващам, на стръв ги хващам, но на този вир с друго неще.На долния се ловят.Ще пробвам някой от начините, но след като се дооборудвам. :smt023
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Да не забравиш да пишеш с резултата :)
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”