за воблеростроенето

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Материали за воблеростроене

Мнение от мастЪра_ »

първо здравейте колеги !
Имам голям проблем относно набавянето на някои материали за воблеростроене и блесностроене.Става въпрос за неръждаема тел и поликарбонат за лопатките на воблерите.До сега правех арматурите на воблера с някаква много тънка тел от сита, а лопатките от дискове които много лесно се чупят.В по големите градове в магазините на бриколаж имало тел за 5-6лева 50метра.Та с цялото си нахалство :lol: искам да попитам някой колега някъде в региона, ако може да ми прати по е-конт с наложен платеж една ролка неръждаема тел 0.8мм и/или поликарбонат (не обикновен плексиглас) в излишък някъде около 2-3мм и 1квадратен метър :lol: ще съм му безкрайно благодарен !
Още веднъж се извинявам за нахалството но какво да се прави... изоставам с производството а сезона наближава (дори започна) :D
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: материали...

Мнение от Stivi »

Колега който те е казал, че в Бриколаж телта е 5-6лв. те е излъгал. В Русе 50м - 0,7 стоманизирана е 20лв., а доколкото имам информация и поликарбона е скъпичък и се продава орентировъчно 1/2м. или0,50/2м.
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

Телта 100 или 150 метра съм виждал за 15 лева но не съм сигорен с каква дебелина е ....
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Колега "eminem94" тази тел дето си я гледал 100-150м.за 15лв. става да я ползвате за лозето, колегата пита за тел за направа на воблери и блесни.
Който го може, си го може!
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Материали за воблеростроене

Мнение от takezo »

Поликарбонат мога да ти пратя .

Парче 250х350х1 мм. ( по памет ) е 12 лв.

Телта ползвам 0.6 - 0.8 за телоподаващо устройство.Неръждаемата зъболекарска е много жилава и трудно се обработва.
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Колега,за пореден път да спомена-за воблери е перфектно да се ползва кантал(тел за нагреватели).Не ръждясва със сигурност.1м.- 0,8мм. струва 30ст.Ако имаш интерес ще ти пратя.Има различни дебелини-0,4;0,6;0,8 и 1мм.
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Зъботехническата тел 0,7 е 3м. за 9лв., скоро си вземах, но наистина малко трудно се работи с нея.
Който го може, си го може!
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

да, имам го в предвит този кантал дори имам около 50 сантиметра който баща ми донесе от работа.Притеснява ме единствено това, че е малко мек :roll:
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

мастЪра_ написа:Притеснява ме единствено това, че е малко мек :roll:
Е и ? При всичките доказани закони на физиката и механиката не го мисли толква, а действай ! Няма значение все пак става дума за няколко милиметра които поради малката си дължина или диаметър на халкичките не подлежът на каквито и да било деформации, вЕрвай ми !

Успех ! :wink:
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Ами тези воблери които са ми с кантал 0,8мм. съм ги пробвал с "мъртва тежест" 10 кг. и нямат мърдане.Така че кава ще да е тази риба която да го скъса? :wink: :wink:
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

За сега съм си намерил един колега който ми обеща тел от Бриколаж.Ако нещо се обърка ще ви имам в предвид :wink:
valentin_l_ivanov

Мнение от valentin_l_ivanov »

Колеги, намерих идеалния материал за направата на воблери-изсъхналите корени на дървото акация. Направих поне 10 воблера от този материал, има отлични плавателни свойства и носи много "баласт". Успехи в опитите ви!
valentin_l_ivanov

Мнение от valentin_l_ivanov »

valentin_l_ivanov написа:...намерих идеалния материал за направата на воблери-изсъхналите корени на дървото акация....
Понеже останах, може би, неразбран за казаното от мен по темата, ще се конкретизирам. Ето какво представлява "материала"
Изображение
Изображение
Ако се вгледате ще забележите стотиците надлъжни проводящи каналчета на корена, в които се задържа въздух. Дървото може да се обработва на ръка с лекота, с режещ инструмент като ножче и ножовка. Така може да се избегне закупуването на скъпите заготовки от балзово дърво, например.
Изображение
Изображение
Това са останалите материали за изработване на воблери, с които разполагам
Изображение
- оловна тел
Изображение
- мъниста за "очите", и "очи" от фолио
Изображение
Изображение
- к-т замби и перманентни флумастери
Изображение
- самозалепващи фолиа
Изображение
- пластинки от платка за полупроводникови елементи, свредла 2мм и 4мм (за "очите")
Изображение
- тройки и метални халки за тях - стават и от пружинките на химикалките
Изображение
- кламери - за "скелета" на воблера, шкурки, ацетонов и яхтен лак, вирбели, ножовка, и др.
Изображение
yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от yxaaa »

Искам да попитам от къде мога да си купя холографско фолио??? Понеже съм виждал че то се залепва за воблелра и е много ефектно.
Match Fishing :]
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

наскоро рекламираха едно лепило ''момент'', вчера видях един приятел който има такова и искам да ви попитам вас дали ще стане за китосване на воблерите ?
ето и снимка на лепилото(не съм сигорен дали това което рекламират е същото като на снимката, но аз питам конкретно за това на снимката)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”