Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

за воблеростроенето
Модератор: emo vasilev
-
- ще става разбирач
Материали за воблеростроене
първо здравейте колеги !
Имам голям проблем относно набавянето на някои материали за воблеростроене и блесностроене.Става въпрос за неръждаема тел и поликарбонат за лопатките на воблерите.До сега правех арматурите на воблера с някаква много тънка тел от сита, а лопатките от дискове които много лесно се чупят.В по големите градове в магазините на бриколаж имало тел за 5-6лева 50метра.Та с цялото си нахалство
искам да попитам някой колега някъде в региона, ако може да ми прати по е-конт с наложен платеж една ролка неръждаема тел 0.8мм и/или поликарбонат (не обикновен плексиглас) в излишък някъде около 2-3мм и 1квадратен метър
ще съм му безкрайно благодарен !
Още веднъж се извинявам за нахалството но какво да се прави... изоставам с производството а сезона наближава (дори започна)
Имам голям проблем относно набавянето на някои материали за воблеростроене и блесностроене.Става въпрос за неръждаема тел и поликарбонат за лопатките на воблерите.До сега правех арматурите на воблера с някаква много тънка тел от сита, а лопатките от дискове които много лесно се чупят.В по големите градове в магазините на бриколаж имало тел за 5-6лева 50метра.Та с цялото си нахалство

Още веднъж се извинявам за нахалството но какво да се прави... изоставам с производството а сезона наближава (дори започна)

- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: материали...
Колега който те е казал, че в Бриколаж телта е 5-6лв. те е излъгал. В Русе 50м - 0,7 стоманизирана е 20лв., а доколкото имам информация и поликарбона е скъпичък и се продава орентировъчно 1/2м. или0,50/2м.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Телта 100 или 150 метра съм виждал за 15 лева но не съм сигорен с каква дебелина е ....
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колега "eminem94" тази тел дето си я гледал 100-150м.за 15лв. става да я ползвате за лозето, колегата пита за тел за направа на воблери и блесни.
Който го може, си го може!
-
- разбира нещата
Re: Материали за воблеростроене
Поликарбонат мога да ти пратя .
Парче 250х350х1 мм. ( по памет ) е 12 лв.
Телта ползвам 0.6 - 0.8 за телоподаващо устройство.Неръждаемата зъболекарска е много жилава и трудно се обработва.
Парче 250х350х1 мм. ( по памет ) е 12 лв.
Телта ползвам 0.6 - 0.8 за телоподаващо устройство.Неръждаемата зъболекарска е много жилава и трудно се обработва.
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- maranzika
- сериозен играч
Колега,за пореден път да спомена-за воблери е перфектно да се ползва кантал(тел за нагреватели).Не ръждясва със сигурност.1м.- 0,8мм. струва 30ст.Ако имаш интерес ще ти пратя.Има различни дебелини-0,4;0,6;0,8 и 1мм.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Зъботехническата тел 0,7 е 3м. за 9лв., скоро си вземах, но наистина малко трудно се работи с нея.
Който го може, си го може!
-
- ще става разбирач
да, имам го в предвит този кантал дори имам около 50 сантиметра който баща ми донесе от работа.Притеснява ме единствено това, че е малко мек 

-
- разбира нещата
Е и ? При всичките доказани закони на физиката и механиката не го мисли толква, а действай ! Няма значение все пак става дума за няколко милиметра които поради малката си дължина или диаметър на халкичките не подлежът на каквито и да било деформации, вЕрвай ми !мастЪра_ написа:Притеснява ме единствено това, че е малко мек :roll:
Успех !

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- maranzika
- сериозен играч
Ами тези воблери които са ми с кантал 0,8мм. съм ги пробвал с "мъртва тежест" 10 кг. и нямат мърдане.Така че кава ще да е тази риба която да го скъса?

-
- ще става разбирач
За сега съм си намерил един колега който ми обеща тел от Бриколаж.Ако нещо се обърка ще ви имам в предвид 

Колеги, намерих идеалния материал за направата на воблери-изсъхналите корени на дървото акация. Направих поне 10 воблера от този материал, има отлични плавателни свойства и носи много "баласт". Успехи в опитите ви!
Понеже останах, може би, неразбран за казаното от мен по темата, ще се конкретизирам. Ето какво представлява "материала"valentin_l_ivanov написа:...намерих идеалния материал за направата на воблери-изсъхналите корени на дървото акация....
Ако се вгледате ще забележите стотиците надлъжни проводящи каналчета на корена, в които се задържа въздух. Дървото може да се обработва на ръка с лекота, с режещ инструмент като ножче и ножовка. Така може да се избегне закупуването на скъпите заготовки от балзово дърво, например.
Това са останалите материали за изработване на воблери, с които разполагам
- оловна тел
- мъниста за "очите", и "очи" от фолио
- к-т замби и перманентни флумастери
- самозалепващи фолиа
- пластинки от платка за полупроводникови елементи, свредла 2мм и 4мм (за "очите")
- тройки и метални халки за тях - стават и от пружинките на химикалките
- кламери - за "скелета" на воблера, шкурки, ацетонов и яхтен лак, вирбели, ножовка, и др.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Искам да попитам от къде мога да си купя холографско фолио??? Понеже съм виждал че то се залепва за воблелра и е много ефектно.
Match Fishing :]
-
- ще става разбирач
наскоро рекламираха едно лепило ''момент'', вчера видях един приятел който има такова и искам да ви попитам вас дали ще стане за китосване на воблерите ?
ето и снимка на лепилото(не съм сигорен дали това което рекламират е същото като на снимката, но аз питам конкретно за това на снимката)

ето и снимка на лепилото(не съм сигорен дали това което рекламират е същото като на снимката, но аз питам конкретно за това на снимката)