Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Интересна тема за размисъл
Модератор: dantho.mihov
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Интересна тема за размисъл
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.ph ... 92&start=0
Колеги, вижте на каква тема попаднах във форума на VW, че когато гърми и трещи е опасно да се лови с карбонова въдица.Който има някакъв опит в това отношение няма да е лошо да го сподели тук....
Колеги, вижте на каква тема попаднах във форума на VW, че когато гърми и трещи е опасно да се лови с карбонова въдица.Който има някакъв опит в това отношение няма да е лошо да го сподели тук....
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Интересна тема за размисъл
АБе катри ти на колко години си ?
На абсолютно всяка карбонова въдица има предопреждение за високо напрежение,жици и грамотевици вземи коя да е твоя въдица и погледно малко над горната ръкохватка къвко пише.Темата дори е разисквана,но търсачката нещо не я открива.А това,че била "интересна" ме съмнява защото нямам интерес да пробвам далекопроводи колко напрежение могат да прокарат по една щека например

На абсолютно всяка карбонова въдица има предопреждение за високо напрежение,жици и грамотевици вземи коя да е твоя въдица и погледно малко над горната ръкохватка къвко пише.Темата дори е разисквана,но търсачката нещо не я открива.А това,че била "интересна" ме съмнява защото нямам интерес да пробвам далекопроводи колко напрежение могат да прокарат по една щека например

Без риболов няма любов !
-
- учете се от него
Аз познавам един, но не му се говори за случкатаgeorg написа:Тези с опит,немогат да пишат!

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега, по принцип не обичам карбона като материал и може би за това нямам карбонови въдициНа абсолютно всяка карбонова въдица има предопреждение за високо напрежение,жици и грамотевици вземи коя да е твоя въдица и погледно малко над горната ръкохватка къвко пише

Не всеки има възможност да използва маркови такъми пък и за мен никога такъма не е бил самоцел,защото важното е не с какви въдици ловиш ,а какви риби хващаш

Относно това на колко години съм - е все пак не съм на 18......

Последно промяна от katri на Сря Авг 26, 2009 9:22 am, променено общо 1 път.
- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Карал съм един ударен от 27,000 волта до Пирогов - той оцеля по чудо.
А друг, който 100 пъти го предупредих да внимава с кабелите и седмицата - почина.
Грозна картина.
А друг, който 100 пъти го предупредих да внимава с кабелите и седмицата - почина.
Грозна картина.
Catch & Release Club
- maycal
- ще става разбирач
Има паметна плоча на моста, покрай който минават кабели (макар и далече-на пръв поглед), над река Струма при Мурсалево! 

-
- кандидат преподавател
Темата е интересна до толкова , че да си погледнеш въдиците.На всяка карбонова си има и стикерче за опастност.А Карбонови въдици се продават доста отдавна , така ,че незнам някой да не е чувал , че са като гръмотводи .Случай за жалост има много и описани във всеки рибарски форум.Винаги прибирам карбонките при признаци за гръмотевици щот не се знае откъде ще ти дойде.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Още една причина значи да не си купувам карбонова въдицаВинаги прибирам карбонките при признаци за гръмотевици щот не се знае откъде ще ти дойде

-
- кандидат преподавател
Вземи си тогава един директен 7-8 метра и да ходим двамата да видим кой ще издържи на темпотоkatri написа:Още една причина значи да не си купувам карбонова въдицаВинаги прибирам карбонките при признаци за гръмотевици щот не се знае откъде ще ти дойде

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тука си абсолютно прав, колега в това отношение карбона е незаменим като материал, но специално аз никога не съм държал в ръка 7-8 метров прът и доколкото познавам себе си няма и да хванаВземи си тогава един директен 7-8 метра и да ходим двамата да видим кой ще издържи на темпото

-
- ще става разбирач
Който го е страх от мечки да не ходи в горатаkatri написа:Още една причина значи да не си купувам карбонова въдицаВинаги прибирам карбонките при признаци за гръмотевици щот не се знае откъде ще ти дойде

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Правилно го каза колега 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Абе я се стегни малко,колко пъти те гърмяло по време на риболов.Или я тъбираш или ако нямаш време я полагаш легнала,завий си макарата с един найлон само и влизай в колата.katri написа:Още една причина значи да не си купувам карбонова въдицаВинаги прибирам карбонките при признаци за гръмотевици щот не се знае откъде ще ти дойде
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
Колега Kаtri,
карбона е Въглерод, другата форма на въглерода е графита. Още в детските години се учи, че графита е проводник и по физика се прави един експеримент с батерия 4,5V например, лампичка и молив. Графита на молива се включва в ел.веригата и се вижда как лампичката свети.
Извод: Внимавайте да не се озовете в ролята на лампичката.
Още малко физика: Електрическата иска прескача между два полюса. Колкото напрежението е по-голямо толкова по-голяма въздушна празнина може да преодолее искрата. Така че независимо, че далекопроводите са на голяма височина, преминаването с вдигната въдица скъсява разстоянието между жиците и земята и е твърде възможно да прескочи искра, която преминава и през риболовеца, който държи пръта (ако е карбонов, или мокър). По далекопроводите тече ток с високо напрежение. Допълнително се олеснява преминаването на искрата ако въздуха е йонизиран (обикновенно при грамотевични бури).
Не съм електро инженер и не мога да кажа точно, колко е напрежението в електропреносната мрежа (май 6 kV).
Някой по запознат може да ни просвети.
карбона е Въглерод, другата форма на въглерода е графита. Още в детските години се учи, че графита е проводник и по физика се прави един експеримент с батерия 4,5V например, лампичка и молив. Графита на молива се включва в ел.веригата и се вижда как лампичката свети.
Извод: Внимавайте да не се озовете в ролята на лампичката.
Още малко физика: Електрическата иска прескача между два полюса. Колкото напрежението е по-голямо толкова по-голяма въздушна празнина може да преодолее искрата. Така че независимо, че далекопроводите са на голяма височина, преминаването с вдигната въдица скъсява разстоянието между жиците и земята и е твърде възможно да прескочи искра, която преминава и през риболовеца, който държи пръта (ако е карбонов, или мокър). По далекопроводите тече ток с високо напрежение. Допълнително се олеснява преминаването на искрата ако въздуха е йонизиран (обикновенно при грамотевични бури).
Не съм електро инженер и не мога да кажа точно, колко е напрежението в електропреносната мрежа (май 6 kV).
Някой по запознат може да ни просвети.
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!