Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Душанци- релакс и половина...
-
- учете се от него
Душанци- релакс и половина...
С малко закъснение, ще пусна един излет от миналата събота/неделя. Инфото сигурно ще е от полза на стягащите се за Душанци тази седмица:
След двуседмична кофти-пауза, в събота нарамунчен с разните багажи в 6.30 бях на устието, от северната страна. Още като се спусках към водата, очите ми съзряха познатата картинка на южния бряг- коли, палатки, народ, лодки...

Запътих се към мястото където обикновно се паркирам напоследък- и то заето; един колега прецапал с лодка от другия бряг и вече беше заметнал дънните. Както и да е, местя се на 30-40 метра на горе долу равен бряг и разпъвам директата седмица, замятам и един фидер, в дясно от седмицата

След половин час- леко натискане и първата платка пое към кепа

Викам си: " почнах ги...", обаче на второто натискане.... ластика(1.2) се измъкна 5-6 метра и "нещото" на другия край на линията уверено се шмугна под линията на фидера. Вкарах 2 метра от телескопа под вода и го подкарах под линията до като ластика си свърши работата и го придърпах на чисто; след още 3-4 минути кепчосах един гол шарко, видимо над кило и половина; не ми беше и до фотото- само смених куката с по-голяма, увеличих царевиците от 2 на 3 броя и след десетина минути един нмалко по-малък, облечен- разпъна ластика....и пак под фидера; пак върха под вода и по схемата с първия; като имам фидер до директния, винаги върха му е повдигнат! Пак още 3-4 минути и ей го( после показа 1.300):

Следва затишие до към 11.00- те пасуват, аз дохранвам през 15-20 минути със стегнати топчета колкото орех и с пелети:

Колегата с лодката, в дясно от мен, през това време хвана два по около кило и половина и две платики по кило, а един колега от другата ми страна, цъкаще костурчета по 12-15 санта с едно дънно такъмче:

Малко след 11.00 ластика излезе 7-8 метра, 7-8 минути разправии и в кепа легна поредния гол хубостник- окло два килограма.

Последва пълно затишие, като на фидера до някое време кълвяха бабушки- по на две царевици; после го зарязах. На снимката по-долу ясно се вижда монтажа, на какво кълвът и какви кълвът; куката е номер 10 Н-500

Решавам да остана с преспивене- всичко има, само цигари няма да има и следва подготовка за оцеляване, както и оцеляването:

Допивам си ракийката, хващам на светещо един близнак на тоя от 1.300 и после два по 7-800гр, които бодро отплуват обратно и се опъвам до лагерния огън. През ноща на два пъти се събуждам от студ да го подклаждам.....
Сутринта започа бодро с ей този кефал- пак с директния и пак на царевица:

И.... до там; по-нататък няма пипане до обяд- все едно че язовира не е същия .Дойдоха и други колеги- и при тях същата работа; отсрещния бряг- "много вожд, малко индианец"- рибари бол от тъмни зори, риба няма. Та , рекапитулацията : 4 шарана 1.200,1.300,1.600,2.100; единият със някаква сериозна рана на опашката:

Една платика и и два кефала- всички червеноперки (около 20бр) заминаха обратно. Явно Душнци се посъживява и има сериозна популация на бързо растящи и много борбени шарани.

Да спомена и няколко думи за такъма: директна седмица с ластик 1.2 на Престън на трето коляно; основно влакно 0.12 -"Лазер-Шогун"; 75см повод 0.112, флуорокарбон "Риверже" на Колмик(Куреха кемикълс), свързан с основното влакно с четворен воден възел; кука номер 12, в последствие номер 10 от серия N 500 на Колмик; плувка "морковче" 1.5 гр на Видракс с дълга сменяема, плътна 3мм антена с неутрална плаваемост. Утежнението : един дропер 0.1гр на 15 см. от куката, над него на 25см 0.1+0.15гр, останалото утежнение от съчми 0.15гр, групирано във верижка точно над възела на повода с линията. При безветрие- "легнал " с долния дропер; при вятър- "легнал" и с вторите два; стръв- две/три зърна царевица от кутийка "Арива", предварително омекотени. Дълбочина-4.00метра.

Та , така- за ден и половина, направих релакс и половина!!!!
След двуседмична кофти-пауза, в събота нарамунчен с разните багажи в 6.30 бях на устието, от северната страна. Още като се спусках към водата, очите ми съзряха познатата картинка на южния бряг- коли, палатки, народ, лодки...
Запътих се към мястото където обикновно се паркирам напоследък- и то заето; един колега прецапал с лодка от другия бряг и вече беше заметнал дънните. Както и да е, местя се на 30-40 метра на горе долу равен бряг и разпъвам директата седмица, замятам и един фидер, в дясно от седмицата
След половин час- леко натискане и първата платка пое към кепа
Викам си: " почнах ги...", обаче на второто натискане.... ластика(1.2) се измъкна 5-6 метра и "нещото" на другия край на линията уверено се шмугна под линията на фидера. Вкарах 2 метра от телескопа под вода и го подкарах под линията до като ластика си свърши работата и го придърпах на чисто; след още 3-4 минути кепчосах един гол шарко, видимо над кило и половина; не ми беше и до фотото- само смених куката с по-голяма, увеличих царевиците от 2 на 3 броя и след десетина минути един нмалко по-малък, облечен- разпъна ластика....и пак под фидера; пак върха под вода и по схемата с първия; като имам фидер до директния, винаги върха му е повдигнат! Пак още 3-4 минути и ей го( после показа 1.300):
Следва затишие до към 11.00- те пасуват, аз дохранвам през 15-20 минути със стегнати топчета колкото орех и с пелети:
Колегата с лодката, в дясно от мен, през това време хвана два по около кило и половина и две платики по кило, а един колега от другата ми страна, цъкаще костурчета по 12-15 санта с едно дънно такъмче:
Малко след 11.00 ластика излезе 7-8 метра, 7-8 минути разправии и в кепа легна поредния гол хубостник- окло два килограма.
Последва пълно затишие, като на фидера до някое време кълвяха бабушки- по на две царевици; после го зарязах. На снимката по-долу ясно се вижда монтажа, на какво кълвът и какви кълвът; куката е номер 10 Н-500
Решавам да остана с преспивене- всичко има, само цигари няма да има и следва подготовка за оцеляване, както и оцеляването:
Допивам си ракийката, хващам на светещо един близнак на тоя от 1.300 и после два по 7-800гр, които бодро отплуват обратно и се опъвам до лагерния огън. През ноща на два пъти се събуждам от студ да го подклаждам.....
Сутринта започа бодро с ей този кефал- пак с директния и пак на царевица:
И.... до там; по-нататък няма пипане до обяд- все едно че язовира не е същия .Дойдоха и други колеги- и при тях същата работа; отсрещния бряг- "много вожд, малко индианец"- рибари бол от тъмни зори, риба няма. Та , рекапитулацията : 4 шарана 1.200,1.300,1.600,2.100; единият със някаква сериозна рана на опашката:
Една платика и и два кефала- всички червеноперки (около 20бр) заминаха обратно. Явно Душнци се посъживява и има сериозна популация на бързо растящи и много борбени шарани.
Да спомена и няколко думи за такъма: директна седмица с ластик 1.2 на Престън на трето коляно; основно влакно 0.12 -"Лазер-Шогун"; 75см повод 0.112, флуорокарбон "Риверже" на Колмик(Куреха кемикълс), свързан с основното влакно с четворен воден възел; кука номер 12, в последствие номер 10 от серия N 500 на Колмик; плувка "морковче" 1.5 гр на Видракс с дълга сменяема, плътна 3мм антена с неутрална плаваемост. Утежнението : един дропер 0.1гр на 15 см. от куката, над него на 25см 0.1+0.15гр, останалото утежнение от съчми 0.15гр, групирано във верижка точно над възела на повода с линията. При безветрие- "легнал " с долния дропер; при вятър- "легнал" и с вторите два; стръв- две/три зърна царевица от кутийка "Арива", предварително омекотени. Дълбочина-4.00метра.

Та , така- за ден и половина, направих релакс и половина!!!!
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Душанци- релакс и половина...

Както винаги перфектен

-
- сериозен играч
Поздравление за чудесния риболов!
Искам да пе попитам къде е този прекрасен язовир и какви са условията за риболов,платен ли е или се лови с билет!?Предварително ти благодаря за отговора!

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Супер излет!

Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Винаги перфектен. 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Няма какво да се каже...голям човек големи риби лови

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
-
- учете се от него
Колега, язовира започва на 2км от гара Копривщица, в западна посока и е свободен за риболов- само с билет. Хубавото е че 90% от бреговата му ивица е недостъпна за коли, пък там където е достъпна денонощно има яка навалица и като че ли мрежарите и електричарите няма как да развяват байряк. Има доста добри места за туризъм и алпинизъм, с последващ риболовdobrin_dinev написа:Поздравление за чудесния риболов!Искам да пе попитам къде е този прекрасен язовир и какви са условията за риболов,платен ли е или се лови с билет!?Предварително ти благодаря за отговора!

-
- сериозен играч
това е към град копривщица нали?
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво колега IDA за успешния излет. Добре дошъл пак сред нас. И само едно пояснение към твоя коментар
за съжаление душанския загива от всичката помия която идва от Копривщица по реката. А колкото до шарана той не е от подраст а е зарибен искуственно от доброволни вноски от риболовците в района и спонсорство от "Комерио-мед" и др. фирми. За съжаление много недобросъвестни колеги да не казвам бракониери две години вече пълнят живарници с маломерни рибета.Една платика и и два кефала- всички червеноперки (около 20бр) заминаха обратно. Явно Душнци се посъживява и има сериозна популация на бързо растящи и много борбени шарани.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Цццц! Хубави рибоци и само с една въдичка
.По -въпроса с бракониерите ,елементарно-просто живееш в Другата България.Иначе при нас в такива закътани язовирчета и жаби не останаха

-
- научил се да хвърля
Браво супер излет 

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните.
-
- вече хвърля и на тежко
Браво Бачо
продължаваш да радваш с добри репортажи 

Дните прекарани на риба Господ не ги брои...
-
- учете се от него
Между другото, колегата който беше с лодката( в дясно от мен), хвана шараните и платиките само на дъно(с три въдици). Монтажа му беше пружина само с една кука отпред, на много къс плетен повод- 5/6см и на 50-60см нагоре по линията, още един такъв плетен повод с кука; стръв- по две малки млечни царевички. Аз на фидера нищо не хванах(шаран или платика) защото считам че монтажа ми беше възможно най- неподходящия за случая
По-подробно кой монтаж считам за подходящ и защо, постнах преди малко в тази тема:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 34#p433034
/последния пост в темата/

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 34#p433034
/последния пост в темата/