Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Багажник за таван на кола за превоз на надуваема лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- новобранец
Багажник за таван на кола за превоз на надуваема лодка
Колеги интересувам се някой да ли си е купувал багажник за тавана напречни греди върху които да се пренася лодката и удобно да се пристяга с укрепителни колани,и ако знае откъде да си поръчам или купя на сносна цена 80-100лв и да има товароносимост поне 80кг,става дума за Варна ама може и линк към онлайн магазин?
Или си намери начин,или сам си го създай.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Багажник за таван на кола за превоз на надуваема лодка
Здравей колега. В практикер съм виждал ал. багажници за много марки коли но ако лодката ти е по тежка от 50 кг. по добре да си направиш от стоманен затворен профил щото фабричните са слаби и се огъват. Патил съм 

-
- научил се да хвърля
Моя съвет е да си направиш от алуминиеви профили/от твърд алуминии/, за да бъде лек и да носи натоварване!!
Аз си го направих сам и ми върши чудесна работа. Имам фабрично надлъжни релси /над тавана/ дето са предназначени за захват на напречните рейки. НО!!!
Голямото НО, първо виж какъв допустим товар на тавана дава производителя на твоята кола!
Багажника може да го направиш да носи и 1тон ,но колонките на тавана не могат да издържат и при претоварване над разумното/по стар български обичай/, се получава усукване на тавана и пукане на странични или предно и задно стъкла. Най-често белята става при завой заради центробежната сила действаща в/у товара. Друг проблем е челното съпротивление на въздушната струя. Насрещният вятър се опитва да повдигне товара от тавана и трябва да си сигурен при съответната скорост дали ще издържи захващането към покрива!
Успех !
Аз си го направих сам и ми върши чудесна работа. Имам фабрично надлъжни релси /над тавана/ дето са предназначени за захват на напречните рейки. НО!!!
Голямото НО, първо виж какъв допустим товар на тавана дава производителя на твоята кола!
Багажника може да го направиш да носи и 1тон ,но колонките на тавана не могат да издържат и при претоварване над разумното/по стар български обичай/, се получава усукване на тавана и пукане на странични или предно и задно стъкла. Най-често белята става при завой заради центробежната сила действаща в/у товара. Друг проблем е челното съпротивление на въздушната струя. Насрещният вятър се опитва да повдигне товара от тавана и трябва да си сигурен при съответната скорост дали ще издържи захващането към покрива!
Успех !
-
- ще става разбирач
Аз лично карам опел купих си багажник от импас 56 страшно съм доволен. Лодката ми 3.20 и не мърда а съм товарил към 150 килограма няма проблеми цена преди две години 110 лева дано съм ти полезен 

-
- новобранец
Благодаря колеги за съветите,намерих идеален в практикер 79лв до 80кг и колани си взех.
-
- ще става разбирач
Здрасти колега, колко ти е дълга лодката, аз имам 3 40, и като я качих отгоре ,колата сякаш изчезна, въобще не смея да я транспортирам така.Monte Cristo 29 написа:Колеги интересувам се някой да ли си е купувал багажник за тавана напречни греди върху които да се пренася лодката и удобно да се пристяга с укрепителни колани,и ако знае откъде да си поръчам или купя на сносна цена 80-100лв и да има товароносимост поне 80кг,става дума за Варна ама може и линк към онлайн магазин?
-
- новобранец
Лодката ми е 3,30 и не е чак такъв проблем става си ама трябва носа и да е вързан с въже за средата на предната броня и така се укрепва отвсякъде и няма опасност да падне или размести,също така е добре надуваемия кил да е изпуснат и после да го напомпаш.