яз. Кърджали (гаватарци)

Модератор: Кърцата

Dimy
разбира нещата
разбира нещата

яз. Кърджали (гаватарци)

Мнение от Dimy »

Колеги на 11-13.09 ще ходя на една вила на гореспоменатия язовир ( същата е на брега на язовира) но не съм запознат с мястото и като цяло с язовира някой може ли да ми каже нещо повече за този водоем.
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: яз. Кърджали (гаватарци)

Мнение от besttop »

На Главатарци в момента не дава кой знае какво. Язовира е в затишие от началото на сезона. От познати разбрах , че са преглеждали района на Главатарци със сонар. Рибата се държала на границите на 7-8 метра дълбочина.Аз лично там не съм бил от миналата година. Това, което чувам обаче е, че дава точно колкото и на другите места по язовира.А то е някоя дребна бабушка, кастурчета. Рядко се обажда морунаж , а скобара като че ли го няма. Района е любимо място за хвърляне ня мрежите на 2 - 3 отбора.
По тази причина засега нашия язовир за съжаление не е наша дестинация. Да добавя , че тролингистите вадят понякога бяла риба. Но на въдица от брега скоро не е потръгвало на никого по целия язовир. Съжалявам за негативизма в отговора.
Христо - наслука на всички
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Оки благодаря колега , а да знаеш отнякаде дали мога да наема лодка
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Това е зимна дестинация за риболов -Главатарци е точното име.
expres
новобранец
новобранец

Мнение от expres »

В понетелник бях на язовира,излизат дребни бабушки и дребни шаранчета,които местните риболовци си ги прибират сигурно са умрели от глад,идея си нямам кво ше ги правят тия шаранчета
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

За съжаление така е -точно си забелязал.Дребните шаранчета са от последното зарибяване на язовира,съсредоточили са се по заливите и тъпанарите ги излавят и прибират поголовно.Нищо ново под слънцето... :(
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Риба не хванахе , че ме домързя да сляза до водата, ма се напихме подобаващо :oops:
на язовира беше гадно времето вятар и пръскаше , под нас имаше 10 -тина рибара ловяха дребен шаран около кило на хляб имаше и няколко костура в единия около 30 см.
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”