Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

яз. Кърджали (гаватарци)
Модератор: Кърцата
яз. Кърджали (гаватарци)
Колеги на 11-13.09 ще ходя на една вила на гореспоменатия язовир ( същата е на брега на язовира) но не съм запознат с мястото и като цяло с язовира някой може ли да ми каже нещо повече за този водоем.
-
- ще става разбирач
Re: яз. Кърджали (гаватарци)
На Главатарци в момента не дава кой знае какво. Язовира е в затишие от началото на сезона. От познати разбрах , че са преглеждали района на Главатарци със сонар. Рибата се държала на границите на 7-8 метра дълбочина.Аз лично там не съм бил от миналата година. Това, което чувам обаче е, че дава точно колкото и на другите места по язовира.А то е някоя дребна бабушка, кастурчета. Рядко се обажда морунаж , а скобара като че ли го няма. Района е любимо място за хвърляне ня мрежите на 2 - 3 отбора.
По тази причина засега нашия язовир за съжаление не е наша дестинация. Да добавя , че тролингистите вадят понякога бяла риба. Но на въдица от брега скоро не е потръгвало на никого по целия язовир. Съжалявам за негативизма в отговора.
По тази причина засега нашия язовир за съжаление не е наша дестинация. Да добавя , че тролингистите вадят понякога бяла риба. Но на въдица от брега скоро не е потръгвало на никого по целия язовир. Съжалявам за негативизма в отговора.
Христо - наслука на всички
Оки благодаря колега , а да знаеш отнякаде дали мога да наема лодка
-
- кандидат преподавател
Това е зимна дестинация за риболов -Главатарци е точното име.
В понетелник бях на язовира,излизат дребни бабушки и дребни шаранчета,които местните риболовци си ги прибират сигурно са умрели от глад,идея си нямам кво ше ги правят тия шаранчета
-
- кандидат преподавател
За съжаление така е -точно си забелязал.Дребните шаранчета са от последното зарибяване на язовира,съсредоточили са се по заливите и тъпанарите ги излавят и прибират поголовно.Нищо ново под слънцето... 

Риба не хванахе , че ме домързя да сляза до водата, ма се напихме подобаващо
на язовира беше гадно времето вятар и пръскаше , под нас имаше 10 -тина рибара ловяха дребен шаран около кило на хляб имаше и няколко костура в единия около 30 см.

на язовира беше гадно времето вятар и пръскаше , под нас имаше 10 -тина рибара ловяха дребен шаран около кило на хляб имаше и няколко костура в единия около 30 см.