малко история за заргана

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

малко история за заргана

Мнение от камен »

Айде да се върнем малко назад,когато е нямало мачове,булда 014 и т.н.Първите ми спомени за тая риба датират някъде от около 80-сте.Вуйчо ми я мъкнеше с кофите .Тогава не се впечетлявах,защото бях на около 10г ,Преди няколко години ми дойде на ума за тази работа и го питах как са я ловили освен на чипаре.Като получих отговора бях потресен:на кука2 и белен гюмюш.Но след като прочетох как я ловят в Турция ми стана ясно :idea: Така ,че голеги изкарвайте вехтите спомени и пишете.Някой ако набара и стари фотографии да постне грешка няма да има.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
lefera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lefera »

ами виш сега то тогава е имало каде каде повече риба. То аз като си спомня като ученик ходех за риба на пристанището с една пръчица и носех по една кофа сафрид на майка ми . Дори ми се караше че няма каде да я съхранява та я раздавах на бабите си. А сега имам лодка фиш файндер въдици и такъм за хиляди левове а риба хващам доста рядко в по големи коли4ества. Иначе има стари мурафети дето и сега ще работят. Аз ползвам(мноооо рядко) един монтаж за за зарган с малки тройки и ламаринки. не6то като чепаре ама тряя заргана да е хъп че да работи
ПРОВИНЦИЯТА Е ТАМ КЪДЕТО НЯМА МОРЕ
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Ако ви остане време погледнете тук
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Заргана на факък Чепкана червена вълна си е класика...сега е на най-лонови конци...

Жусти нищо се не види...дето го показваш...спомням си, че преди като говорехме за старите мурафети при улов на зарган имаше един руски сайт...където показваха това чудо...зарганско чепаре...с тройчици и тенекийки...хахаха......... :lol:
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Бат Милене,щракни на думичката "тук" на предишния ми пост
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Видях...Извинявай...ама от това пекнало слънце и от кълбетата дим нищо не виждам....хахаха...това е руския сайт за зарзански чалъми... :lol:
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Бат Милене я се разрови малко.Познати ,авери и т.н-да разказват какво е било,такъми,чалъми.Плодоносни години,големи удари.За 60,70,80-сте години съм я пуснал тази тема.А за вълната сме я чепкали тази тема.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Дурума е майстор тука...аз зарганския риболов го практикувам когато няма лефер или чернокоп...та ка да се каже между другото...защото гъркинята в къщи не обича заргани...иска леферче...хахаха... :lol:
Аватар
lefera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lefera »

Да 4епарето за зарган което съм ползвал само два три пъти изглежда то4но така. Аз го копирах от бра4едите от кам Босфоро. И аз като бат Миле завърших океански риболов само 4е корабоводене (курамуводене) и то доста по късно от него. Обиколихме средиземноморието ,та доста не6та сам скивал за тертипите им оба4е тях рибата ги гони бе брато абе има болук риба там бе. Няма да забравя един слу4ай в Гърция . Докато стояхме на един кей на остров Евия (80 км от Атина) гледам едни заргани играят на носа ама ме4ове бе батко големи каиши, като саби. Бяха на кълбо не знам за6то . Изтръпнах бегом за такъми. Оба4е не пипат бе та 4епарета та булда аве все едно не сам там. Стоях гледах ги малко и се отказах
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Ехеее ако имаше парашутче сега и снимки да показваш на каишите...
и аз съм завършил Корабоводене...а курсов ни беше Дучо Дучев...после 1 година в Морското във Варна и 2 в Атия...абе живот ли бе да го опишеш......ей Лефер да не се обидиш...ама на малките викахме..."Деца с неизживяно детсво"...хахаха...Имаше и един даскал Бат Гошо Чекията...помниш ли го?...
Аватар
lefera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lefera »

Бай Ду4о бе6е и мои класен. Кво прави тоз 4овек ? Не съм го виждал години. Има6е една тъмносиня лада. Помня го и оня образ. Азсъщо у4их до 3ти курс в Морското вав Варна ама до там изгониха ме. Щот акала ми бе6е в гъзъ и по то4но в другата глава. Та за пара6ута прав си ама кои да ме отвори тогава? Аз ги видях тези неща едва преди две години
Аватар
lefera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lefera »

По мое време у4или6тето стана цивилно . Е нашия випоск ходихме 2 години с униформи, самоподготовки ала бала и кво ? после пак дослужвах
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Ееее такива бяха времената...за Дучо нищо не съм чувал...не зная дори да ли е жив и здрав... :lol: Значи и ти си им сърбал попарата на Варненци...хахаха........ :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
lefera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lefera »

АМИ ОТ ТОГАВА ИМАМ МНОГО ЛО6 СПОМЕН И ПО СПЕЦИАЛНО ОТ ЕДИН ВАРНЕНСКИ МОРУК ПРЕПОДАВАТЕЛ В МОРСКОТО - КАЙЦАНОВ . АБЕ СЪРБАХ ИМ ПОПАРАТА ТАКА Е ОБА4Е ПОВЕ4ЕТО СИ Я НАДРОБИХ САМ :)
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

тъй ти е било писано... :o не дей да съжаляваш... :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”