малко история за заргана
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
малко история за заргана
Айде да се върнем малко назад,когато е нямало мачове,булда 014 и т.н.Първите ми спомени за тая риба датират някъде от около 80-сте.Вуйчо ми я мъкнеше с кофите .Тогава не се впечетлявах,защото бях на около 10г ,Преди няколко години ми дойде на ума за тази работа и го питах как са я ловили освен на чипаре.Като получих отговора бях потресен:на кука2 и белен гюмюш.Но след като прочетох как я ловят в Турция ми стана ясно
Така ,че голеги изкарвайте вехтите спомени и пишете.Някой ако набара и стари фотографии да постне грешка няма да има.

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- lefera
- вече хвърля и на тежко
ами виш сега то тогава е имало каде каде повече риба. То аз като си спомня като ученик ходех за риба на пристанището с една пръчица и носех по една кофа сафрид на майка ми . Дори ми се караше че няма каде да я съхранява та я раздавах на бабите си. А сега имам лодка фиш файндер въдици и такъм за хиляди левове а риба хващам доста рядко в по големи коли4ества. Иначе има стари мурафети дето и сега ще работят. Аз ползвам(мноооо рядко) един монтаж за за зарган с малки тройки и ламаринки. не6то като чепаре ама тряя заргана да е хъп че да работи
ПРОВИНЦИЯТА Е ТАМ КЪДЕТО НЯМА МОРЕ
Заргана на факък Чепкана червена вълна си е класика...сега е на най-лонови конци...
Жусти нищо се не види...дето го показваш...спомням си, че преди като говорехме за старите мурафети при улов на зарган имаше един руски сайт...където показваха това чудо...зарганско чепаре...с тройчици и тенекийки...хахаха.........
Жусти нищо се не види...дето го показваш...спомням си, че преди като говорехме за старите мурафети при улов на зарган имаше един руски сайт...където показваха това чудо...зарганско чепаре...с тройчици и тенекийки...хахаха.........

- lefera
- вече хвърля и на тежко
Да 4епарето за зарган което съм ползвал само два три пъти изглежда то4но така. Аз го копирах от бра4едите от кам Босфоро. И аз като бат Миле завърших океански риболов само 4е корабоводене (курамуводене) и то доста по късно от него. Обиколихме средиземноморието ,та доста не6та сам скивал за тертипите им оба4е тях рибата ги гони бе брато абе има болук риба там бе. Няма да забравя един слу4ай в Гърция . Докато стояхме на един кей на остров Евия (80 км от Атина) гледам едни заргани играят на носа ама ме4ове бе батко големи каиши, като саби. Бяха на кълбо не знам за6то . Изтръпнах бегом за такъми. Оба4е не пипат бе та 4епарета та булда аве все едно не сам там. Стоях гледах ги малко и се отказах
Ехеее ако имаше парашутче сега и снимки да показваш на каишите...
и аз съм завършил Корабоводене...а курсов ни беше Дучо Дучев...после 1 година в Морското във Варна и 2 в Атия...абе живот ли бе да го опишеш......ей Лефер да не се обидиш...ама на малките викахме..."Деца с неизживяно детсво"...хахаха...Имаше и един даскал Бат Гошо Чекията...помниш ли го?...
и аз съм завършил Корабоводене...а курсов ни беше Дучо Дучев...после 1 година в Морското във Варна и 2 в Атия...абе живот ли бе да го опишеш......ей Лефер да не се обидиш...ама на малките викахме..."Деца с неизживяно детсво"...хахаха...Имаше и един даскал Бат Гошо Чекията...помниш ли го?...
- lefera
- вече хвърля и на тежко
Бай Ду4о бе6е и мои класен. Кво прави тоз 4овек ? Не съм го виждал години. Има6е една тъмносиня лада. Помня го и оня образ. Азсъщо у4их до 3ти курс в Морското вав Варна ама до там изгониха ме. Щот акала ми бе6е в гъзъ и по то4но в другата глава. Та за пара6ута прав си ама кои да ме отвори тогава? Аз ги видях тези неща едва преди две години