Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос относно блесните за пъстърва
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Въпрос относно блесните за пъстърва
Така колеги първо се извинявам за новата тема тъй-като предполагам че има много подобни но въпросът ми е за конкретно място и случай а и информацията във форума е доста разпиляна.Така въпросут ми е какви блесни да използвам за риболов на пъстърва в на р. Струма района на с.Скакавица.Засега имам известни наблюдения но искам да видя и вие какво ще ми предложите.
"За ден на риба, господ два дава"-Мир Богев
Re: Въпрос относно блесните за пъстърва

за мен най-добри за пъстърва, подходящи за реката.
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Моска №2 и №3 , Мепс Аглия и Комет пак същите номера , Пантер Мартин №4 и №6 и т.н. и т.н.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- чпс
- ще става разбирач
Myran стават ли - Agat, Mira, Toni, Wipp, Akka, Lilla My ?
- Павел Иванов
Стават що да не стават ? Просто са малце по-скъпички ама примерно по Руско могат да се намерят на по-тънкана отколкото са Мепсовете тука .
Павел Иванов
Павел Иванов
- чпс
- ще става разбирач
Дали тези, дето ги продават в Русия не са made in China ? Myran са известни с прецизната си шведска ръчна изработка.
- Павел Иванов
Тц , не са мъде ин Чайна
Просто Русия е най-големият употребител на блесни Мюран и могат да си позволят сезонни намаления което е добре дошло за нашего брата риболовеца щото вместо да си ги пазарува по около 5 крони бройката спокойно си ги взима за около три и нещо лева
По-принцип извън Швеция , Норвегия , Финландия , Русия и Италия продукцията на Мюран не е особенно разпространена да не кажа почти хич с малки изключения . Иначе специално за пъстърва не бих заложил особенно на Мюраните . Любимият ми модел от тях е Wipp . По принцип това са перфектни кастингови блесни но не бих ги сложил по-напред от четвърто място в личната ми класация за блесни .

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Наистина част от предлаганите в Русия блесни Myran, са made in China.чпс написа:Дали тези, дето ги продават в Русия не са made in China ? Myran са известни с прецизната си шведска ръчна изработка.
За радост на риболовците обаче, качеството на китайското производство е съотносимо и почти на нивото на предишното, а цената е наполовина по ниска.
ПП. Някой модели на Myran се предлагат в каталога на DAIWA за Япония.
.........!
- Павел Иванов
Първите ми няколко Мюрана бяха директно от Швеция донесени . След като си хванаха няколко кефала от дистанции недостижими за другите блесни си взех едно кило Мюранки от Русия на доста добри пари от разпродажба . Между тях нямаше нито една чайна производство . Ся напълно възможно е да има и такива , няма да споря за нещо в което не съм сигурен , просто аз не съм попадал на тях .
Относно пъстървоулова пред Мюран бих предпочел HERON , Рублекс , но първите са още по-трудно откриваеми и от Мюрана та за това не мисля че са актуални в случаят за разлика от Рублекса който след временното си отсъствие от нашите пазари отново си е тук
пп - към читавите пъстървоуловисти блесни бих добавил и ръчно изработените такива от А.В. но пък при тях още по-трудно намирането .
Относно пъстървоулова пред Мюран бих предпочел HERON , Рублекс , но първите са още по-трудно откриваеми и от Мюрана та за това не мисля че са актуални в случаят за разлика от Рублекса който след временното си отсъствие от нашите пазари отново си е тук

пп - към читавите пъстървоуловисти блесни бих добавил и ръчно изработените такива от А.В. но пък при тях още по-трудно намирането .
Павел Иванов
Павел Иванов
- чпс
- ще става разбирач
HERON всъщност блесна ли е или друго ?Павел Иванов написа: ... Относно пъстървоулова пред Мюран бих предпочел HERON ...
http://www.smokinfishlures.com/blue-heron-bait-rig.html
-
- вече хвърля и на тежко
HERON всъщност ......са италиянски блесничпс написа:....HERON всъщност блесна ли е или друго ?
http://www.nettsheron.com/articles.php?lng=it&pg=24
.........!
- чпс
- ще става разбирач
Изглеждат забележителноcertate написа: HERON всъщност ......са италиянски блесни http://www.nettsheron.com/articles.php?lng=it&pg=24
кажете по конкретно кой цвят и тн.. ; че моските са поне 10 вида а рублексите сигурно и повече.ако може и някой линк