Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Продупчен неопрен - поправка ??
Модератор: emo vasilev
-
- ще става разбирач
Продупчен неопрен - поправка ??
Пускам темата, защото не успях да открия сходна на проблема ми.
Тъй като времето започна да застудява се сетих за неопреновия си гащеризон.
Положението обаче е такова, че при последното му излизане през пролетта от вкъши в още кално време при едно подхлъзвяне го закачих на един върбов клон и се получи дупка около 0,5см малко над мястото, където гумения бутуш се свързва с неопрена.
Ако ставаше дума за високи бутуши имам идеи за вулканизиране или лесно залипане, ама с тоя неопрен???
Ще съм благодарен за всякакви добросъвестни съвети, които ще ми позволят да доизползвам иначе добрата си придобивка.
Тъй като времето започна да застудява се сетих за неопреновия си гащеризон.
Положението обаче е такова, че при последното му излизане през пролетта от вкъши в още кално време при едно подхлъзвяне го закачих на един върбов клон и се получи дупка около 0,5см малко над мястото, където гумения бутуш се свързва с неопрена.

Ще съм благодарен за всякакви добросъвестни съвети, които ще ми позволят да доизползвам иначе добрата си придобивка.
Re: Продупчен неопрен - поправка ??
Скоро имаше таква статия във вестник ''Рибар''.Залепва се със лепило във вид на силиконови пръчки.Нагряваш на пламък пръчката,покриваш повреденото място и си готов.Наслука !
-
- ще става разбирач
Колега Som4o, много благодаря. В нета нещо не успявам да намеря вестик Рибар on-line?
А от къде се купува въпросното лепило, за пръв път чувам за такова?
А от къде се купува въпросното лепило, за пръв път чувам за такова?
Сайта е http://www.nasluka.eu а вестника брой 33 (25-31 август). За лепилото обаче нямам никаква идея,надявам се някои който го е ползвал да каже.
-
- новобранец
Неопрена се лепи със лепило за неопрен,което всъщност е неопрен но течен.Ако искаш пиши на лични Да ти кажа от къде да си вземеш и как да отремонтираш гащеризона.Поздрави Мартин 

-
- ще става разбирач
Благодарности на всички за споделеното.
Мартине, след малко ти пиша на ЛС
Мартине, след малко ти пиша на ЛС
- Don4o_62
- учете се от него
Що на лични 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- ще става разбирач
Така, max.dive обясни следното:
Неопрена се лепи със лепило за неопрен.
Лепилото се купува от магазините за водолазни стоки или по интернет.
Скъсаното място се почиства и подсушава.
Лепенето става като се намаже самия скъсан неопрен /там където се вижда вътрешната част на скъсаното/, притиска се за минута и като капак за по-сигурно след това от двете външни страни пак се намазва с лепило за капсуловане.
С две думи - нищо ново, само дето има специално лепило.
Нямам идея дали би ставало с "Капчица" или "SuperGlue", от тези дето са като гел, защото поне доколкото си спомнявм те "горят" мястото на лепене /кожа, гума/, а и след това не е еластично, а се втвърдява.
Сега ми остава да намеря лепилото....
Неопрена се лепи със лепило за неопрен.
Лепилото се купува от магазините за водолазни стоки или по интернет.
Скъсаното място се почиства и подсушава.
Лепенето става като се намаже самия скъсан неопрен /там където се вижда вътрешната част на скъсаното/, притиска се за минута и като капак за по-сигурно след това от двете външни страни пак се намазва с лепило за капсуловане.
С две думи - нищо ново, само дето има специално лепило.
Нямам идея дали би ставало с "Капчица" или "SuperGlue", от тези дето са като гел, защото поне доколкото си спомнявм те "горят" мястото на лепене /кожа, гума/, а и след това не е еластично, а се втвърдява.
Сега ми остава да намеря лепилото....