Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Директен телескоп
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Директен телескоп
Мисля да си купя за лятото на морето един директен телескоп. Не помня какво ме съветваха местните рибари на морска гара във Варна за дължината на пръта. Мисля че ми казаха че 9 метровите са най -полезни.
Каво ще ме посъветвате?
Харесал съм си един на Дайва но е 8 метров.
http://www.daiwasports.co.uk/proddetail ... W80&cat=30
Може да се купи удължение до 9м и 10м, но струват £90 и £100. Дали е необходимо или 8 метровия ще ми върши работа?
Каво ще ме посъветвате?
Харесал съм си един на Дайва но е 8 метров.
http://www.daiwasports.co.uk/proddetail ... W80&cat=30
Може да се купи удължение до 9м и 10м, но струват £90 и £100. Дали е необходимо или 8 метровия ще ми върши работа?
Последно промяна от DOCTORA на Нед Фев 19, 2006 11:55 pm, променено общо 2 пъти.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
-
- новобранец
- barutchiata ©
- Администратор
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Станиславе, директият телескоп е основен инструмент за морски риболов. С него се прилагат няколко метода, риболов на попчета на дъно, клатене на чепаре за сафрид и други видове риба, риболов на плувка за сафрид и чернокоп, клатене на единична кука с рибе(граца) за чернокоп и т.н.
А за да си обясниш високата цена, погледни теглото на пръта
А за да си обясниш високата цена, погледни теглото на пръта

- wohim
- научил се да хвърля
Гледам Док за тази DAIWA - и си мисля че освен за клатене за друго не може да се ползва.
За плувка мога да си хвърлям и с нормална пръчка.
Обаче едно се чудя - за кво да ги таваш тези 325 лири
виж тук, пък за разликата в цената може да почерпиш
http://www.colmic-bg.com/?page=rods&cat=3
Тези пръчки не са лоши, поне та си мисля
За плувка мога да си хвърлям и с нормална пръчка.
Обаче едно се чудя - за кво да ги таваш тези 325 лири
виж тук, пък за разликата в цената може да почерпиш

Тези пръчки не са лоши, поне та си мисля
ми то като ги сметнеш пак толкова струват...дали в лири или в левове...цената е неприлично висока...за такъв телескоп...
за море според мен до 8 метра е нормална дължината на телескопа... аз риболувам с 5, 6 и 7 метров...на последния като му сложа едно чепаре с 40 куки...убивам карагьоза напролет...имам и един японски телескоп от 5,15 м. като му сложа още една снадка става 6, 20 напълно достатъчно като дължина...

за море според мен до 8 метра е нормална дължината на телескопа... аз риболувам с 5, 6 и 7 метров...на последния като му сложа едно чепаре с 40 куки...убивам карагьоза напролет...имам и един японски телескоп от 5,15 м. като му сложа още една снадка става 6, 20 напълно достатъчно като дължина...

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Директен телескоп
Мисля , че се досещам... вече защо питаш , приятелю...DOCTORA написа:Мисля да си купя за лятото на морето един директен телескоп.......

Ако греша пиши ми 2ка

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- wohim
- научил се да хвърля
[quote="batmilen"]ми то като ги сметнеш пак толкова струват...дали в лири или в левове...цената е неприлично висока...за такъв телескоп...
quote]
Да направим сметката
325 лири Х 2.85982 = 929 лева
а колмика е почти наполовина - т.е има един запас от 400 лв. за почерпка, за масаж и за квото Док си иска.
Той е решил да похарчи тез пари, само че е грях да ги даваш за нещо което в БГ струва два и три пъти по-ефтино, пък не отстъпва по качество. Забележка : не съм фен на Колмик, просто ми попадна сайта, пък и теглото беше изведено като значим показател.
quote]
Да направим сметката
325 лири Х 2.85982 = 929 лева
а колмика е почти наполовина - т.е има един запас от 400 лв. за почерпка, за масаж и за квото Док си иска.
Той е решил да похарчи тез пари, само че е грях да ги даваш за нещо което в БГ струва два и три пъти по-ефтино, пък не отстъпва по качество. Забележка : не съм фен на Колмик, просто ми попадна сайта, пък и теглото беше изведено като значим показател.
бах мааму тоя прът със златни нишки ли е............
Дуруме а пък аз виждам друга по- реалистична картинка...Полутощ 00 часа Морска гара...хиляди светещи плувки на...парашутчетата...с Док седите рамо до рамо...по едно време...ти се сепваш и ...поглеждаш в кофата...там само гофуси и мазни лефери..."Да Док...тия парашути за 2 лева...но поставени на телескоп за 1000 са голяма работа!".... хахахаха..........
Остъпвам ти правата за клипа, дори и Траби ша ти дам ...за декор...

Дуруме а пък аз виждам друга по- реалистична картинка...Полутощ 00 часа Морска гара...хиляди светещи плувки на...парашутчетата...с Док седите рамо до рамо...по едно време...ти се сепваш и ...поглеждаш в кофата...там само гофуси и мазни лефери..."Да Док...тия парашути за 2 лева...но поставени на телескоп за 1000 са голяма работа!".... хахахаха..........

Остъпвам ти правата за клипа, дори и Траби ша ти дам ...за декор...
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
wohim, жив и здрав да си братко!
Почерпката ти е в кърпа вързана! Само кажи от тук ли да нося шотландското или ще сме на местни продукти?
Телескопа: Extreme - 2005г. код: CAEX08 - 8м. 460.00 лв., 8м.-272гр е не само 100 грама по-лек, ами е £200 по-ефтин от Дайвата.
Ша го купувам!
Митко, ти си станал екстрасенз! Пиша ти шестица!
БатМилене, аз бях парашутист в казармата, ама в риболова смятам да си остана спортист
На сайта на Колмик видях два пръта които мисля ще са трепач на лято за илария на дъно:
- Surf - Team Colmic код: CASU43 - 4.20 м. 180.00 лв.
- Viper3 - код: CAVI04A - Viper3 - 4,00 м. 215.00 лв.
Какво мислят майсторите за тях? Стават ли за илария на дъно?
Аз ще си донеса от Англия 90 грамови олова с антенки:

за да държат дъното по-добре. Затова ми трябват малко по-ячки прътове дето ще ги мятат на 100-тина метра. Но и да имат достатъчно чувствителни върхове за да отчитат кълването.
Почерпката ти е в кърпа вързана! Само кажи от тук ли да нося шотландското или ще сме на местни продукти?
Телескопа: Extreme - 2005г. код: CAEX08 - 8м. 460.00 лв., 8м.-272гр е не само 100 грама по-лек, ами е £200 по-ефтин от Дайвата.
Ша го купувам!
Митко, ти си станал екстрасенз! Пиша ти шестица!
БатМилене, аз бях парашутист в казармата, ама в риболова смятам да си остана спортист

На сайта на Колмик видях два пръта които мисля ще са трепач на лято за илария на дъно:
- Surf - Team Colmic код: CASU43 - 4.20 м. 180.00 лв.
- Viper3 - код: CAVI04A - Viper3 - 4,00 м. 215.00 лв.
Какво мислят майсторите за тях? Стават ли за илария на дъно?
Аз ще си донеса от Англия 90 грамови олова с антенки:

за да държат дъното по-добре. Затова ми трябват малко по-ячки прътове дето ще ги мятат на 100-тина метра. Но и да имат достатъчно чувствителни върхове за да отчитат кълването.
Как да не го знам Чолака...сменил колянов вал...а днес го видях с някаква изгърбена Жигулка...на мойто Траби бая хора са му хвърлили око ама не го давам...дори имам и Газово у-во за Траби...в Бургас имаше 2 прототипа ...единия е в мен...ама не съм го монтирал...по-ми харесва да си е натурално...
За новия сезон се подсигурих със...
- барбекю...от стара джанта...
- палатка тип Самоа...
- чадър...
- хладилна чанта- голяма...
- сгъваем стол...
- походна маса...
- и всичко останало за еднодневен къмпинг 2 термуса за кафе/чай и за студени напитки ...натоварено всичка това в Трабиту...си е майтапчийска гледка... хахаха...
като прибавя..2 самара пръчки в сак, чанта с макари,куфар с резервни куки,чепарета,тапи и т.н. , 2 куфара с блесни и воблери , хладилна чанта за червей...военна раница /швейцарска/ и сак с резервни брехи и рибарски облекла...кепче, арпай за скарида...и още неща за които не мога да се сетя ...но в последния момент взимам...че може да потрябват...точно 2 часа товаря и още толкова разтоварвам този багаж...

За новия сезон се подсигурих със...
- барбекю...от стара джанта...
- палатка тип Самоа...
- чадър...
- хладилна чанта- голяма...
- сгъваем стол...
- походна маса...
- и всичко останало за еднодневен къмпинг 2 термуса за кафе/чай и за студени напитки ...натоварено всичка това в Трабиту...си е майтапчийска гледка... хахаха...

- wohim
- научил се да хвърля
Туй за черпнята, го написах за майтап и е бял кахър. Само си провери като изнасяш пръчката от БГ, да не ти шибнат някое мито - че да ти се завие свят. Виж за такива олова, бях питал някъде дали се продават в БГ, ама глас в пустиня. Гледах по един канал как ги правят и не знам що не са на почит у нас.DOCTORA написа:wohim, жив и здрав да си братко!
Ша го купувам!
кога ще идваш, че то вие сте една силна група - ти, Дурума, Дели