Готови линии за щека

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Готови линии за щека

Мнение от chirusa_bg »

Здравейте,
до сега си правех линиите напълно готови с кука на тях и си ги навивах на мотовилките. Петък обаче четох някакви чужбински статии, в една от които главния герой си правеше линиите без повод и кука.
Много се запалих по тоя вариант, защото определено ми е по-удобен, но пък така трябва дропера да ми е на основното влакно, а съм свикнал да го слагам точно под възлите на повода.

Кажете вие, как ги правите такъмите-с кука или без?
Къде слагате последната съчма?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
ivan910923
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Готови линии за щека

Мнение от ivan910923 »

И аз съм го мислил тоя вариант, ама според мен е по-практично ако си има повод, защото , ако се къса нещо то да е само кукичката,пък и ако не ти харесва кукичката за даден риболов просто я сменяш.Аз поне си ги правя и аз предварително и с повод.Естествено по-тънък от основното.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

На повода не се слага дропер,нали е необходимо стръвта да стои по естествено на куката,за това слагаме и по финни поводи и куки.Линиите ,които са ми готови, са без поводи,защото по преценка си слагаш и такъв какъвто ще е необходим според рибите.
Изображение
и един от класьорите ми,малко кофти се вижда,но се надявам,че се разбира за какво иде реч.
Изображение
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Винаги съм ги правил цели такъми, смисъл с повода, ако се наложи смяна просто вадя друг от класьора с повода и сменям. Също никога по повода не съм слагал дропери, убеден съм че не е правилно, но всеки си има собствено мнение. А декември и януари като е студено вадя всичките готови такъми, преглеждам ги, подновявам ги и готово...
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Хм, дропера го слагам точно под възела но повода, въобразявам си, че така двойната част на клубчетата стои по-изпъната.

Ще пробвам със съчмата над възела, пък да видим :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Винаги съм ги правил на място,на водоема.Накрая го прибирам,и така.Много рядко използвам един такъм няколко пъти,особено,око очаквам едри риби,тогава задължително нов.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Бисо написа:Винаги съм ги правил на място,на водоема.Накрая го прибирам,и така.Много рядко използвам един такъм няколко пъти,особено,око очаквам едри риби,тогава задължително нов.
Първо запълваш време докато си пиеш бирата,второ печелиш време като идеш на водоема,но всеки си е башка луд.Там само го прогонваш на дълбочина,ако си на непознато място какво правиш без да знаеш приблизително дълбочината.
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Вкарвам сонара :D
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
koki

Мнение от koki »

chirusa_bg написа:Хм, дропера го слагам точно под възела но повода, въобразявам си, че така двойната част на клубчетата стои по-изпъната.

Ще пробвам със съчмата над възела, пък да видим :)
По абсолютно същият начин постъпвам само, че на директен :D .
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

Аз салагам дропера точно над възела на клупа на основното влакно.Така е по по малко вероятно да заплете на възелчето на клупа,но сега се замислих,ако го сложа на самия клуп дали ще е добре :?:
Дава ли? И дава и взема.
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

За какв изобщо ви е дропер на повода,при положение,че ловите с обикновена плувка,а не близалка :!:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Бисо написа:За какв изобщо ви е дропер на повода,при положение,че ловите с обикновена плувка,а не близалка :!:
А защо ти е дропер при близалка,като може повода да е по-къс,или да пренаредиш съчмите. :wink: А аз като лягам при риболов с близалка на дюшемето и основното утежнение ми е на 5-7см. над него.Специфичното крачене как ще се извърши,задържаш,изтичаш,задържаш,изтичаш :wink: Бисо,разсъждавам като си пиша,и въпросите ми са с абсолютна различна политика.Целта ми е да споделиш,да споделим начините на ловене,построяване на линията и всичко,от което може да извлече поука.
Изтичането в страни от главната тема, се получава винаги ,когато има дискусия и повече постове,неизбежно е.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Дропер на повода /по тънък е от линията/ води до повече оплитания.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

chirusa_bg написа:... Кажете вие, как ги правите такъмите-с кука или без?
:D :D :D :D

Бе как с кука, нали не знаеш каква ще е най-подходящата за излета. То като се замисля по таа логика, май по-добре и плуфка да не турам. Па и по утежнението има много неизвестни. Начи най-добре е на мотовилката да си намоташ само месинката, а другото ше си го напраиш на гьола според условията.
Последната съчма ли? Естествено, че е в кутийката.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Dedy написа:
chirusa_bg написа:... Кажете вие, как ги правите такъмите-с кука или без?
:D :D :D :D

Последната съчма ли? Естествено, че е в кутийката.
Благодаря ви за отговорите,
ето този ще последвам пък да видим :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”