Готови линии за щека
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Готови линии за щека
Здравейте,
до сега си правех линиите напълно готови с кука на тях и си ги навивах на мотовилките. Петък обаче четох някакви чужбински статии, в една от които главния герой си правеше линиите без повод и кука.
Много се запалих по тоя вариант, защото определено ми е по-удобен, но пък така трябва дропера да ми е на основното влакно, а съм свикнал да го слагам точно под възлите на повода.
Кажете вие, как ги правите такъмите-с кука или без?
Къде слагате последната съчма?
до сега си правех линиите напълно готови с кука на тях и си ги навивах на мотовилките. Петък обаче четох някакви чужбински статии, в една от които главния герой си правеше линиите без повод и кука.
Много се запалих по тоя вариант, защото определено ми е по-удобен, но пък така трябва дропера да ми е на основното влакно, а съм свикнал да го слагам точно под възлите на повода.
Кажете вие, как ги правите такъмите-с кука или без?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- научил се да хвърля
Re: Готови линии за щека
И аз съм го мислил тоя вариант, ама според мен е по-практично ако си има повод, защото , ако се къса нещо то да е само кукичката,пък и ако не ти харесва кукичката за даден риболов просто я сменяш.Аз поне си ги правя и аз предварително и с повод.Естествено по-тънък от основното.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
На повода не се слага дропер,нали е необходимо стръвта да стои по естествено на куката,за това слагаме и по финни поводи и куки.Линиите ,които са ми готови, са без поводи,защото по преценка си слагаш и такъв какъвто ще е необходим според рибите.

и един от класьорите ми,малко кофти се вижда,но се надявам,че се разбира за какво иде реч.

и един от класьорите ми,малко кофти се вижда,но се надявам,че се разбира за какво иде реч.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Local
- учете се от него
Винаги съм ги правил цели такъми, смисъл с повода, ако се наложи смяна просто вадя друг от класьора с повода и сменям. Също никога по повода не съм слагал дропери, убеден съм че не е правилно, но всеки си има собствено мнение. А декември и януари като е студено вадя всичките готови такъми, преглеждам ги, подновявам ги и готово...
Клавиатура риба не лови!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Хм, дропера го слагам точно под възела но повода, въобразявам си, че така двойната част на клубчетата стои по-изпъната.
Ще пробвам със съчмата над възела, пък да видим

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- Бисо
- сериозен играч
Винаги съм ги правил на място,на водоема.Накрая го прибирам,и така.Много рядко използвам един такъм няколко пъти,особено,око очаквам едри риби,тогава задължително нов.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Първо запълваш време докато си пиеш бирата,второ печелиш време като идеш на водоема,но всеки си е башка луд.Там само го прогонваш на дълбочина,ако си на непознато място какво правиш без да знаеш приблизително дълбочината.Бисо написа:Винаги съм ги правил на място,на водоема.Накрая го прибирам,и така.Много рядко използвам един такъм няколко пъти,особено,око очаквам едри риби,тогава задължително нов.
- Бисо
- сериозен играч
Вкарвам сонара 

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
По абсолютно същият начин постъпвам само, че на директенchirusa_bg написа:Хм, дропера го слагам точно под възела но повода, въобразявам си, че така двойната част на клубчетата стои по-изпъната.

- slayder
- ще става разбирач
Аз салагам дропера точно над възела на клупа на основното влакно.Така е по по малко вероятно да заплете на възелчето на клупа,но сега се замислих,ако го сложа на самия клуп дали ще е добре 

Дава ли? И дава и взема.
- Бисо
- сериозен играч
За какв изобщо ви е дропер на повода,при положение,че ловите с обикновена плувка,а не близалка 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
А защо ти е дропер при близалка,като може повода да е по-къс,или да пренаредиш съчмите.Бисо написа:За какв изобщо ви е дропер на повода,при положение,че ловите с обикновена плувка,а не близалка

Изтичането в страни от главната тема, се получава винаги ,когато има дискусия и повече постове,неизбежно е.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Дропер на повода /по тънък е от линията/ води до повече оплитания.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
chirusa_bg написа:... Кажете вие, как ги правите такъмите-с кука или без?

Бе как с кука, нали не знаеш каква ще е най-подходящата за излета. То като се замисля по таа логика, май по-добре и плуфка да не турам. Па и по утежнението има много неизвестни. Начи най-добре е на мотовилката да си намоташ само месинката, а другото ше си го напраиш на гьола според условията.
Последната съчма ли? Естествено, че е в кутийката.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Благодаря ви за отговорите,Dedy написа:chirusa_bg написа:... Кажете вие, как ги правите такъмите-с кука или без?
Къде слагате последната съчма?![]()
![]()
![]()
![]()
Последната съчма ли? Естествено, че е в кутийката.
ето този ще последвам пък да видим