Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Слабо Брягово
- bigfish133
- ще става разбирач
Слабо Брягово
Привет , колеги ! Вчера си бях пуснал един ден отпуска и провокиран от захлаждането на времето и пролетният успешен риболов на сулки на Брягово реших да отскоча да проверя какво е положението там. Рано - рано пристигнах на язовира , като както и предполагах нямаше почти никой (само един колега беше по - ранобуден от мен).

Дежурното разпъване на седмицата за хващане на стръв , разбъркване на малко захранка и скоро 5-6 чаушана бяха в кофата. Искам да вметна само , че ако има някой толкова голям любител на уклейския риболов , че да плати 10 лв. такса за да го хваща , то това е неговия язовир - просто язовира ври от чаушан. Ма аз не съм такъв и след като в кофата имаше вече достатъчно рибки седмицата си отиде в калъфа. Междувременно две тапи и една дънна очакваха първото си кълване. Докато чаках реших да извадя болонезето да пробвам в какво настроение е каракудата. Разбърках пак захранка и почнах с кука N15 и повод 0.10 с два бели червея на куката. Сребърните стрелички обаче просто не ме оставяха на мира. Кълвяха още в 'движение' . Наложи се да сложа кука N10 и да я товаря с 4 червея. Групирах и утежнението за "пробиване".

Въпреки всичко обаче пак имаше няколко такива гладника :

Полека лека почнаха да се обаждат и каракудите като основният размер беше

Излизаха и доста такива пичове , за които е ясно какво им се случваше

Имаше и такива :

И понеже съм си от " Левочево" сутринта си бях забравил живарника и след кратко мъдруване измислих :

Имаше обаче няколко възпитанички на Стефка Костадинова които преодоляха невъзможната височина и се върнаха по родните си места
Кво да се прави - просто не мога да тъпча рибата в найлонови торбички. Междувременно само на едната тапа се хвана един костур около триста грама и точно преди да си тръгна едната тапа беше изчезнала и докато ида до пръчката рибата взе аванса от влакно и след проскърцване на аванса се откачи. Резултата за деня беше

Бряговската каракуда е много вкусна и затова тези които не можаха да скочат летвата ще скочат на едно друго място
. Изпратиха ме само след като обещах другият път пак да донеса пица

Снимките са от телефона и не много сполучливи , но по- добре такива отколкото никакви.Наслука на всички !!!

Дежурното разпъване на седмицата за хващане на стръв , разбъркване на малко захранка и скоро 5-6 чаушана бяха в кофата. Искам да вметна само , че ако има някой толкова голям любител на уклейския риболов , че да плати 10 лв. такса за да го хваща , то това е неговия язовир - просто язовира ври от чаушан. Ма аз не съм такъв и след като в кофата имаше вече достатъчно рибки седмицата си отиде в калъфа. Междувременно две тапи и една дънна очакваха първото си кълване. Докато чаках реших да извадя болонезето да пробвам в какво настроение е каракудата. Разбърках пак захранка и почнах с кука N15 и повод 0.10 с два бели червея на куката. Сребърните стрелички обаче просто не ме оставяха на мира. Кълвяха още в 'движение' . Наложи се да сложа кука N10 и да я товаря с 4 червея. Групирах и утежнението за "пробиване".

Въпреки всичко обаче пак имаше няколко такива гладника :

Полека лека почнаха да се обаждат и каракудите като основният размер беше

Излизаха и доста такива пичове , за които е ясно какво им се случваше

Имаше и такива :

И понеже съм си от " Левочево" сутринта си бях забравил живарника и след кратко мъдруване измислих :

Имаше обаче няколко възпитанички на Стефка Костадинова които преодоляха невъзможната височина и се върнаха по родните си места

Бряговската каракуда е много вкусна и затова тези които не можаха да скочат летвата ще скочат на едно друго място

Снимките са от телефона и не много сполучливи , но по- добре такива отколкото никакви.Наслука на всички !!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Слабо Брягово
Хубаво репортажче 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Слабо от към хишник иначе си хванал доволно.Браво

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво. Добър апетит. Но е нужна и бира
на здраве

Добри каракуди че и много бира пият понякога .
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
-
- сериозен играч
-
- ще става разбирач

- R.Nedelchev
- научил се да хвърля
Хубав риболов си направил.. 

-
- ще става разбирач
браво за рибите ама и живарника ти ме кефи мноо 

За един ден на риба,Господ два дена дава!!!
-
- разбира нещата
Не е слабо.Я колко материал за бира има.